2017 m. kovo 11 d., šeštadienis

Gaminkime kartu: Keptas upėtakis


Kaip jau žinote, aš dviem rankom 'už' lengvai paruošiamą ir sveiką maistą. Šnekėsi apie sveiką maistą tiesiog neįmanoma nepamynėjant žuvies patiekalų. Jeigu šnekėti apie mano pasirinkimą, aš nemėgstu žuvies su kaulais. Manęs nepriversi valgyti kepto karpio vien dėl kaulų, bet farširuotą mėgstu be galo ir krašto. Ar pasiruošusi visą dieną praleisti virtuvėje jį farširuojant? Aišku, kad ne. Būtent todėl bloge pamatysite lengvus ir labai greitai paruošiamus žuvies patiekalus. Šį kartą jūsų dėmesiui keptas upėtakis su krapais ir citrina.

Aš labai ilgai eksperimentavau, bandžiau kepti lašiša ir upėtakį su citrina ir be. Jeigu be citrinos, reikia daugiau dėmesio skirti kaulams, o citrinos rūgštis jos suminkština. Evrika? Tikrai taip, mažiau pastangų ir skanesnis patiekalas. Aišku, svarbu nepadauginti, todėl bandau subalansuoti skonį naudojant druską, pipirus ir krapus. Ar naudoju daugiau prieskonių? Ne, pats geriausias prieskonis man - tyras alyvuogių aliejus (dažniausiai perku Graikišką, nes jo skonis ne toks kartus ir ryškus). Ne, aš nepasiruošusi išlaidauti, todėl salotoms ir padažams perku paprastesnį alyvuogių aliejų, o lašišai - geros kokybės. O jeigu kas nors važiuoja atostogauti į Graikiją, būtinai prašau atvežti lauktuvių būtent alyvuogių aliejaus buteliuką.


Nusausiname lašišos filė


Alyvuogių aliejus, druska, pipirai - mano 'must have'


smulkiai supjaustyti krapai ir citrina, suvyniojame į kepimo popieriaus lapą ir kepame apie 15-20 minučių 180 C. Kepimo laikas priklauso nuo lašišos filė svorio ir storio


Man dažniausiai gaunasi taip....


Aš jau seniai nevalgu bulvių ir makaronų garnyrų, mano pasirinkimas mėsa - salotos, žuvis -salotos. Daugiau salotų, mažiau mėsos. Šį kartą labai lengvos ir gaivios salotos su ridikėliais. Pastoviai parduotuvėje perku labai daug daržovių, nes būtent daržovės kelias į sveiką gyvenimo būdą.


Mano porcija atrodo taip, žinau, kad valgyti reikia mažomis porcijomis, bet daugiau kartų per dieną. Vat būtent taip ir darau. Iš kitos pusės galima kepti upėtakio filę porcijomis (kiekvienam atskirai), pateikti su bulvių koše ir salotomis. Vienu žodžiu, kiekvienam pagal skonį.









SHARE:

2 komentarai

  1. O čia visgi upėtakis ar lašiša? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Čia upėtakis, bet taip pat galima gaminti ir lašiša, skirtumo labai didelio nėra, tik upėtakis kiek riebesnis

      Panaikinti

Blogger Template Created by pipdig