2020 m. rugsėjo 4 d., penktadienis

Apie lietpalčius


Pagaliau jau ruduo ir lietpalčių nešiojimo ir pirkimo klausimas stovi labai aštriai. Taip, dauguma man gali sakyti, kad jie labai laimingi ir be lietpalčio, juk galima jį drąsiai pakeisti odine striuke, ilgu švarku, madingais šį sezoną šiltais ilgais maršiniais. Taip, pakeisti galima, ir gyventi galima, tačiau mano manymu, lietpaltis yra bet kokio rudens ir pavasario sezono 'must have' nepriklausomai nuo madingų tendencijų. Svarbu pasirinkti tinkamą modelį, apie tai mes su Jumis šiandien ir pašnekėsime.



Tai koks turi būti lietpaltis?

Klasikinio modelio. Taip, mes ilgai galime žiūrėti į dizainerių sukurtą dizainą, tačiau praktiškumas šitoje vietoje labai nukenčia. Tokie modernūs drabužiai tarnauja vieną sezoną, todėl didelių pinigų į juos investuoti tikrai nerekomenduoju.

Priderinamos spalvos. Aš be galo ir krašto myliu ryškius atspalvius, svajoju turėti raudonos ir geltonos spalvos lietpalčius, tačiau derinti juos, net man, yra labai nelengva. Kur kas paprasčiau su klasikiniais modeliais juodos ir nude spalvos. Jeigu norisi išskirtinumo, tegul lietpalčio pamušalas būna šilkinis ir labai ryškus, taip jis gražiai atrodys ir prie dalykinės suknelės ir prie vintažinių džinsų.

Gers kokybės audiniai. Skamba labai juokingai, tačiau aš jau matau iš to, kaip glamžosi lietpaltis kur jis buvo pirktas. H&M ir Zara glamdosi labiau, Mango mažiau, Burberry lietpalčiai nesiglamžo visai. Sutinku, kainos skirtumas milžiniškas, tačiau mano vintažinis Burberry lietpaltis pagamintas 1978  metais ir atrodo tobulai iki dabar. Tai yra labai geros medžiagos pavyzdys, jeigu planuojate lietpaltį nešioti ne vieną sezoną, investuokite pinigus, tada drabužis atrodys gerai ir tarnaus labai ilgai.

Išskirtinumas. Labai rekomenduoju lietuvių dizainerių drabužius, jie labai geros kokybės, pasiūti su meile ir tikrai išskirtiniai. Vargu, ar pavyks sutikti tokį pat daiktą gatvėje, todėl išskirtinumas garantuotas.

O mano dėvimas paltas iš Laura Daili kolekcijos. „Kiekvienais metais pristatau naują temą ir naują drabužių kolekciją, kurioje atsispindi dabartis ir laiko emocija. Mano kolekcijos visuomet skiriamos jaunatviškai miesto moteriai, kuri ieško kokybės ir išskirtinumo. Todėl šie du paveikslai pasirinkti neatsitiktinai, vienas ryškus ir spalvingas, kitas ramių pastelinių spalvų“, – sako L. Dailidėnienė. Naujos kolekcijos lietpalčių išskirtinumas – pamušalas. Impregnuoto audinio vienspalvių lietpalčių pamušalas pasiūtas iš vienetinio ir K. Dineikaitės paveikslų moktyvais marginto audinio. „Paveikslą „Motinos širdis“ tapiau metus laiko, vartydama jį visais rakursais ir liedama dažus, mėtydama dažų „bombas“, švelniai spausdama dažus tiesiai iš tūbelės, vėl liejau lakus ir po to vėl mėčiau dažus. Šis paveikslas yra skirtas mano a.a. mamai, rašytojai ir Nepriklausomybės akto signatarei Vidmantei Jasukaitytei, todėl man tai itin jautrus momentas. Džiaugiuosi, kad susitikome su Laura ir įgyvendinome šį projektą“, – pasakojo K. Dineikaitė.







Lietpaltis - Laura Daili
Džinsai - Levi's Vintage
Rankinė - Max Mara
Akiniai - Marc Jacobs
Megztinis - Ralph Lauren
Avalynė - Prada
Plaukai - Balmain Hair Couture










SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig