2015 m. spalio 9 d., penktadienis

RETROFORMA AW15


Namų dizainas - pati įdomiausia tema, juk namai- tai mes, mūsų skonis, mūsų pačių išraiška ir modernūs sprendimai. Paskutiniu metu labai daug dizaineriu skiria namų dekorui labai daug dėmesio. Vakar vakare aš jau skubėjau į saloną "Retroformą" susipažinti su naujomis tendencijomis. Kol aš tvarkau savo nuotraukas, noriu pasidalinti oficialia informacija apie tendencijas ir namų dekoravimo madą ir siūlomus atspalvius. O aš jau pabaigiu tvarkyti nuotraukas, tad pakviesiu Jus į virtualią kelionę į Refroformą saloną, ten kiekvienas kampas išskirtinis, tiek spalvų, tiek detalių, kad norisi fotografuoti beveik viską. Bet visa tai labai sunku suprasti be oficialios informacijos.


Tai mūsų nuotaikos, prisiminimai ir mūsų turinys. Labai svarbu, kad namuose būtų ne tik patogu, bet ir gražu, kad būtų laisva ir linksma nuotaika. Kad jie alsuotų gera energija. Tą geros nuotaikos orą parsivežame iš kelionių, semiamės iš draugų ir malonių susitikimų.

Kai metai eina žiemos ir tamsos link, daugiau laiko praleidžiame namuose, virtuvėje, prie stalo, ant sofos, lovoje ir vonioje. Rudenį į namus sugrįžtame iš laukų, jūrų ir pievų. Ir natūraliai ateina noras tvarkytis, bent jau man.

Noriu pasidalinti savo įžvalgomis iš šį rudenį vykusių Paryžiaus ir Londono dizaino parodų ir renginių. Mano supratimu, svarbiausia yra spalva. Ji kaip kodas apjungia įvairius interjero elementus. Nėra taip svarbu, kokios stilistikos yra baldas ar visas interejeras. Svarbu - spalvos jausmas.

Šio rudens spalvos troškulį malšina rožinės spalvos atmaina, kuria dekoruojamos pagalvės, audiniai, indai ir kiti interjero aksesuarai. Pavadinau šią spalvą „nekaltai rausva”, nes ji ne tokia ryški, prislopinta, tarsi kukli, bet tuo pačiu traukianti žvilgsnį ir pastebima. Ji švelni. Nemanau, kad ši spalva smarkiai išpopuliarės Lietuvoje, nes lietuviai sunkiai įsileidžia rausvus atspalvius. Tam, kad suskambėtų namuose aukščiausia elegancijos nata, ji turi būti kruoščiai suderinta su kitais namų elementais. Beveik kolekcininko metodu, kai namams renkami tiesiog širdžiai mieli daiktai, o po to jie derinami tarpusavyje. O toks emocinis derinimas Lietuvoje nėra priimtinas, nes pas mus vis dar dominuoja pagrindinis namų apstatymas, ir į tokias smulkmenas dauguma žmonių nesigilina. Pasirinkę stabilias, neutralias spalvas, žmonės tikisi, kad galės įvesti spalvą vėliau. Bet taip ir neišdrįsta.

Daugiau šansų aš duodu šiuo metu ypač populiariai šalavijų žaliai. Šią spalvą interjero objektų kūrėjai naudoja daug plačiau nei „naująją“ rožinę. Ja dekoruojamos ne vien atskiros detalės ir aksesuarai, bet ir baldai. Šalavijų, šaltesnių melsvų atspalvių tapetais dekoruojamos kambario sienos, dažniausiai - miegamieji kambariai. Šalavijų žalios iškilimas yra natūrali vandens ir dangaus spalvų mados tąsa. Įvairūs žalios ir mėlynos atspalviai prestižinių interjero namų interjeruose pastebimi jau nebe vienerius metus. Vandens spalvos rekomenduojamos, kai norima į namus įnešti gaivos, erdvės, šviežio oro įspūdžių, miško tankumo.

Būtent šių dviejų skirtingų spalvinių gamų derinimas tarpusavyje ir yra viena pagrindinių gaivių sezono naujienų. Taip pat labai matoma tampa neutrali spalvų gama, todėl švelnūs atspalviai suskamba baltos, balandžių pilkos, šviesaus sidarbo ir grietinėlės spalvos deriniuose.

Kalbant apie dekoro elementus, dėmesį traukia veidrodžių ir šviestuvų „spiečiai“. Iš įvairių formų veidrodžių elementų formuojami ornamentai yra nepaprastai dekoratyvūs. Panaši tendencija įžvelgiama ir šviestuvų madoje: keli nedideli skirtingų formų šviestuvai sukabinti vienoje vietoje dėl mažų charakteringų detalių tampa vienu įspūdingu, dėmesį traukiančiu objektu.

Ir pabaigai. Paryžiaus parodoje pastebėta tendencija - prabangių akmens (marmuro, agato) paviršių ir akmens rašto iškilimas. Tikras akmuo naudojamas staliukų paviršių gamybai, o akmens raštas ar jo faktūros atsiduria ant sienų tapetų. Akmuo interjeruose jau ne pirmus metus draugauja su metalo elementais: auksu, žalvariu, variu.

Interjero dizainerė, interjero dizaino namų „Retroforma" įkūrėja
Lina Kalinauskaitė-Forsman


Dessigners Guild 
CAPIFOGLIO

Dessigners Guild 
CAPIFOGLIO

Naujoje Designers Guild kolekcijoje CAPIFOGLIO man pati gražiausia nauja rudens spalvų tendencija: labai jaukūs pilkšvai violetinių ir šalavijų žalsvos atspalvių deriniai. Naujausioje Designers Guild rudens žiemos kolekcijoje CAPIFOGLIO tapybiški gėlių raštai derinami su vienspalviais ir geometriniais audiniais ir tapetais. Interjero visumą padeda sukurti ir plati aksesuarų linija: pagalvėlės, pledai, kilimai, lovatiesės ir net namų aromatai.

Matthew Williamson
CUBANA 


Šį rudenį žinomo britų madų dizainerio Matthew Williamson kolekcija CUBANA yra ryškus įvykis, kaip ir jo įkvėpimo šaltinis - priešrevoliucinė Kuba, Hemingvėjaus ir amžininkų era, su visa prabanga ir malonumų gausybe. Visos kolekcijos raštai lyg nublokštas egzotiškas nuotykis, ir yra susiję su Matthew Williamson sukurtų apdarų raštais. Išdykę turkio, koralo, persikų, ultramarino atspalviai žaidžia tarpusavyje. Motyvai, kaip ir dera temai, - nuo papūgų iki ananasų. Nors kolekcija atrodo labai vasariška, juk išties, pasaulyje kur nors visada yra vasara, tad kodėl gi ji nagalėtų būti jūsų namuose?

 
Matthew Williamson
CUBANA

 
Matthew Williamson
CUBANA

 
Matthew Williamson
CUBANA

 
Matthew Williamson
CUBANA

 
Matthew Williamson
CUBANA

 
Matthew Williamson
CUBANA

Cole&Son
GEOMETRICS II 


Cole&Son kolekcija GEOMETRICS II yra absloliučiai pati geriausia šio sezono naujiena. Atspindinti tikrąją RETROFORMOS dvasią, kai istoriniai motyvai integruojasi į modernias erdves. Kolekcijos raštų esmė - iš XX a. pr. pažįstami motyvai ir dekoratyvi, po viso pasaulio architektūrą išplotusi Art Deco periodo geometrinė stilistika. Ji tokia stipri ir gyva, kad išlieka aktuali ir po 100 metų. Nuostabios mozaikų ir dekoratyvių plytelių kompozicijos dabar atgimsta nuostabiais tapetų raštais.


 
Cole&Son
GEOMETRICS II

 
Cole&Son
GEOMETRICS II

 
Cole&Son
GEOMETRICS II

 
Cole&Son
GEOMETRICS II

 
Cole&Son
GEOMETRICS II

 
Cole&Son
GEOMETRICS II

"RETROFORMA" SALONAI

VILNIUS
RETROFORMA DOMUS GALERIJA  
P.Lukšio g. 32  
vilnius@retroforma.lt 
tel. +370 5 2101123 

RETROFORMA 
Gaono g. 10/ Stiklių g. 9
stikliu9@retroforma.lt
tel. +370 5 2610054


KAUNAS
RETROFORMA
S.Daukanto g. 13
kaunas@retroforma.lt
tel.  +370 37 765105


O aš jau beveik pabaigiu tvarkyti nuotraukas ir papasakosiu apie tendencijas savo žodžiais, parodysiu koliažą, kurį turėjome galimybė paklijuoti ir pasvajoti apie naują nagų interjerą.


SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig