2014 m. sausio 16 d., ketvirtadienis

Byredo La Tulipe - švelniai kvepiančios tulpės


Mano mėgstamiausios gėlės - tulpės, todėl kvepaluose visada ieškojau būtent šių natų. Tulpių kvapas nuostabiai skamba žiemos-pavasario sezonų, tai sakyčiau kovo mėnesio kvepalų himnas. Nors iki pavasario dar toli ir lauke dar labai šalta, tačiau pasimėgauti mėgstamiausių kvapų galima.

Šiandien noriu Jums papasakoti apie dar viena Byredo kvepalų namų Ben Gorhamo kūrinį La Tulipe.


Gamintojo aprašymas:



Ben Gorham, Švedijos nišinių kvepalų kūrybos direktorius Byredo Parfums, sukūrė meilės himną savo žmonos mėgstamiausiai Gėlei -Tulpėms. Pagrindiniu La tulipe kvepalų akordu  tapo tulpė, kurios skambesį paįvairina elegantiškai rafinuotas Cyclameno , frezijų, rabarbarų kvapų aromatai. Pavasario gaivos kvapas paryškintas  La Tulipe kvepaluose baltos medienos ir veryverio kvapais.

 Byredo Parfums La tulipe kvepalų pavadinimas jau kalba pats už save. (pavadinimas  gali būti verčiamas kaip tulpės) Jo apibūdinimus galima rašyti iki begalybes: švelnus, jausmingas, aistringas, romantiškas, pavasariškas,  erdvus, įsimintinas  ir daug daugiau. Byredo Parfums La tulipe sukurtas tiktoms moterims visiškai to žodžio prasme, toms, kurios norėtų, būtų ryškios ir šiek tiek aikštingos, prašmatnios ir įsimintinos, tos,  kurios turi puikią stiliaus jausmą ir skonį, ir toms, kurios nori tik kokybiškų ir brangių kvepalų.  Byredo Parfums La tulipe aplink kiekvieną moterį vos per kelias sekundes sukuria ypatingą atmosferą, kuri, priklausomai nuo konkrečios situacijos gali būti laikoma romantiška ar aistringa, ir, svarbiausia , tai būtų atmosfera, kurioje jis yra pagrindinis smuikas moteris, o ne jos kvepalų kvapas.


Byredo La Tulipe kvepalų natos:

Viršutinės: Baltojo frezija, persų ciklamenas (Alpių našlaitės), žaliasis rabarbaras
Vidurinės: Tulpės
Pagrindinės: Medienos natos, Veryveris ir žaliosios natos



Mano nuomonė:
Man, kaip tulpių mylėtojai ir gerbėjai, Byredo kvepalai laba patiko. Aš aplamai mėgstu Byredo kvapus todėl, kad jie yra švelnūs (palyginus su kitais nišiniais kvapais), jų kvapas kaip priedas prie moters, o ne įvaizdžio pagrindinis smuikas. Aš iki šiol prisimenu, kaip vaikystėje su draugėmis kvepinomės taip, kad iš pradžiu ateidavo kvapas, o po penkių minučių tik mes... tai su Byredo kvepalais tokios problemos ir situacijos nebus. Byredo kvepalai yra labai arti kūno, kaip jūsų antroji aura. Plius Švedijos klimatas panašus į Lietuvos, todėl kvepalai skamba taip, kaip jų kūrėjas ir buvo sugalvojęs. 
na o dabar apie Byredo kvapą. Apibūdinti jį galiu taip: jis yra nekaprizingas, tinka prie bet kokių drabužių: prie paprastu džinsų ir prie baltos sunkės. Aš jaučiu labai gaivų tulpių ir jų žaliųjų stiebų, o taip pat baltosios frezijos kvapą. Ir tai man labai patinka. Kvapas laikosi apie 6 valandas, ant plaukų išsilaiko ilgiau.

SHARE:

2 komentarai

  1. Anonimiškas2014-01-16 09:59

    Visada su dideliu susidomėjimu skaitau postus apie kvepalus. Tai mano viena is gyvenimo didziausiu aistru. Jau 15 metu neismetu nei vieno kvepalu buteliuko...Tulpes nera mano megstamiausia gele, bet kvepalai, kuriu kvapu skaleje yra freziju, mane visada sudomina. Teks ieskoti atomiko, sio kvapo pabandymui.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man irgi labai patinka kvapai, Byredo yra vieni iš mėgstamiausių, nes jų kvapas akvarelinis iš žymiai švelnesnis ir priimtinesnis, negu kiti nišiniai kvapai. (pvz. Montale, Amouage). Šiuo metu bandau susipažinti su Lutens kvapais, nes uostau juos jau beveik du metus ir beveik niekas netiko ir nepatiko, o dabar išsirinkau keleta kvapų, kurie patiko... stebuklas... ;-) o Byredo tulipe pabandykite, labai gražus žalias švelnus kvapas. taip pat iš Bytedo rekomenduotu bal d'afrique, tai puiki arabiško kvapo europietška interpritacija. ;-)

      Panaikinti

Blogger Template Created by pipdig