2014 m. rugpjūčio 16 d., šeštadienis

Gaminkime kartu.... Makaronus su Jūros gėrybėmis, pomidorų padažu su baziliku ir prancūzišku batonu Provanso žolelėmis ir alyvuogių aliejumi (4 porcijos)


Aš seniai norėjau savo bloge rodyti ir dalintis maisto gamybos receptais, nes gaminti aš mėgstu, o grožis ir "teisingas" nekaloringas maistas neatsėjami dalykai. Šiandien startuoja mano naujas projektas "Gaminkime kartu"... Kiekvieną šeštadienį mes su Jumis gaminsime kartu. Aš pateiksiu pilną gamybos receptą ir produktų aprašymus, nes mano manymu, produktų pasirinkimas irgi labai svarbus, o komentaruose mes su Jumis viską aptarsime.. Taigi šiandien mes gaminame Makaronus su Jūros gėrybėmis, pomidorų padažu su baziliku ir prancūzišku batonu su Provanso žolelėmis ir alyvuogių aliejumi




Produktai:



Makaronus su Jūros gėrybėmis, pomidorų padažu su baziliku ir prancūzišku batonu Provanso žolelėmis ir alyvuogių aliejumi (4 porcijos)

Fusilli Makaronai 1pakelis. (Aš visada makaronus perku tik Vynotekos parduotuvėje). Kaina 2,49Lt
Šaldytos jūros gėrybės 400 gr. (Prisma parduotuvėje) . Kaina 11,99 lt
Parmezano sūris Džiugas tarkuotas. Pakelio kaina 3,99 lt
Prancūziškas batonas (Iki arba Maxima parduotuvės). Kaina nuo 1,29 iki 1,99 (mano iš Maximos)
Pomidorų pasta Fiani su česnakais. Rimi parduotuvė. Rekomenduoju. Tikrai itališkas skonis ir tinkama konsisitencija. Kaina 4,29 lt. pasirinkimas: su česnakais (kaip mano), su aitria paprika ir su bazilikais.
Alyvuogių aliejus. Mano iš Graikijos
Slyviniai pomidorai apie 100 gr.
1 Raudonas svogūnas
Pusė aitriosios paprikos
Porą skiltelių česnakų
Prieskoniai:

Provanso žolelės
Bazilikai



Gaminimas:

Supjaustome smulkiai česnakus, svogūnus, aitriąją papriką ir slyvinius pomidorus




Kepiname su alyvuogių aliejumi svogūnus su prieskoniais (bazilikais ir Provanso žolelėmis)


Pridedame pomidorus ir papriką


Apkepiname ir pridedame jūros gėrybes


Troškiname apie 5-7 minutes



Įpilame balto sauso vyno. Manęs dažnai klausia, ar galima gaminti be vyno?... Aišku galima, bet su vynu atsiskleidžia tikras jūros gėrybių skonis...(mano pasirinkimas -baltas sausas)


Pridedame česnaką ir troškiname ant silpnos ugnies, kol išgaruos alkoholio kvapas


Įpilame visą pakelį pomidorų pastos su česnakais ir užviriname padažą ant silpnos ugnies



Išverdame makaronus:


Į išvirtus makaronus įpilame padažą ir viska sumaišome:




Prancūzišką batoną supjaustome riekelėmis, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir paskaniname Provanso žolelėmis ir baziliku. Kepiname orkaitėje apie kelias minutes, temperatūra 180 laipsnių. (orkaitės programa - grill)


Pateikimas:

Makaronus su Jūros gėrybėmis, pomidorų padažu su baziliku ir prancūzišku batonu Provanso žolelėmis ir alyvuogių aliejumi pateikiame su Baltu vynu ir Parmezano sūriu ir juodais pipirais.





Skanaus... ;-)

-Aliona-







SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig