2014 m. rugsėjo 6 d., šeštadienis

Gaminkime kartu - Cezario salotos su vištiena ir šonine (2 porcijos)


Labas rytas, mano mielieji... Klasikinio Cezario salotų receptų be balo ir krašto.... su kiaušinių, su vištiena, tik su šonine ir pan. Aš noriu pasidalinti savo Cezario salotų receptu. Svarbiausiai, mano salotos sveikos, nes padažą salotoms mes gaminame patys, o vištiena kepta be aliejaus...




Ingridientai:

Padažui:


Actas 2 dideli šaukštai
Ančiuviai -30 gr.
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Cukrus vienas šaukštelis
Česnakai 1skiltelė
Kiaušinio trynys 1 vnt
Laimas (išspausti iš pusės laimo sultys)
Aliejus 150 ml. 
Parmezano sūris 50 gr.
Garstyčios  arbatinis šaukštelis

Susmulkintus česnakus, susmulkintus ančiuvius, kiaušinio trynį, actą, laimo sultis ir parmezano sūrį, bei aliejų virtuviniu kombainu išsukame iki vientisos masės. Pagal skonį pagardiname druska, cukrumi ir garstyčiomis. Būtinai įmaišome šviežių juodųjų pipirų. Kai padažas pagamintas, galima pradėti gaminti salotas. 

Salotoms:




Vištienos krūtinėlė 300-400 gr
Romaine salotų lapai
Prancūziškas batonas 
Parmezano sūris
Apkepinti svogūnai- pagal skonį
Agurkai - 2 vnt
Šoninė - 80 gr.
Druska
Juodieji pipirai
Prieskoniai (aš naudojau baziliką ir mairūną)

Vištienos filę apvoliojame prieskoniuose:


Apvyniojame į kepimo popierių


Kepiname ant silpnos ugnies keptuvėje be aliejaus apie 20 minučių. Taip vištiena bus neriebi ir labai sultinga.


Rezultatas:



Apkepiname šoninę orkaitėje apie 5-7 min., temperatūra - 220 laipsnių.


Rezultatas. Dedame paruoštą šoninę ant servetėlių, kad pašalinti riebalus ir šoninė būtų traški.


Supjaustome Prancūziško batono riekeles į ketvirčius ir apkepiname orkaitėje.


Supjaustome agurkus:


Rankomis reikia suplėšyti salotų lapus:


Kai visi ingridientai paruošti, galime pateikti salotas... ;-) Prieš pateikiant apibarstome Parmezano sūriu, kepintais svogūnais, paruoštu padažu, paskaniname juodais pipirais...



Pridėti antraštę
Apibendrinant noriu pasakyti, kad gaminant Cezario salotas, svarbiausiai teisingai pagaminti padažą. Taip pat Cezario salotų pagrindas - Romaine salotos, Parmezano sūris ir duonos skrebučiai, visi kiti ingridientai pagal Jūsų skonį. Galima gaminti su jūros gėrybėmis, su jautieną arba pasirinkti vegetarišką variantą.

Skanaus....








SHARE:

1 komentaras

  1. Štai čia suprantu salotos, bent jau ne vegetariškos. :))) Kiek žioplinėju po receptus, tai dauguma vegetarais pavirtę, o man norisi cezario salotų su mėsa, bent vištiena. Šoninė, kiek suprantu tokiam pagardinimui dedat, kad sočiau būtų. Puikus receptas, būtinai gaminsiuosi. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti

Blogger Template Created by pipdig