2015 m. vasario 27 d., penktadienis

Mados Infekcija



Labas rytas, mano mielieji blogo skaitytojai, užvakar aš buvau Mados infekcijos laboratorijoje, kur vyko spaudos konferencija. Aš labai seniai norėjau ten patekti ir pamatyti Infekcijos dalyvius, o taip pat susipažinti ir pabendrauti su jais, juk kiekviena kolekcija - tai mažas dizainerio pasaulis, kuris virsta gražia ir stilinga drabužių kolekcija. Nors aš vaikystėje baigiau dailės Čiurlionio mokyklą, tačiau noro kažką kurti manyje neatsirado, todėl aš be galo žaviuosi tais žmonėmis, kurie sugeba tai daryti, o dar labiau žaliuosi, tais, kurie tai daro gerai.


Mados infekcija - tai naujų talentų inkubarorius. 

Festivaliui „Mados infekcija“ mada reiškia daugiau nei vien tik įspūdingus aprangos derinius. Festivalio organizatoriai žino, kad mada vyksta kasdien, o savo žymę joje palieka ne tik istorija, bet ir politika, ekonomika, menas. Mada yra neatsiejama kultūros dalis: tai kasdienio gyvenimo alsavimas ir atspindžiai visur, kur bepažvelgsi.

Štai kodėl „Mados infekcija“ skiriasi nuo visame pasaulyje vykstančių mados savaičių: festivalio programoje nėra uždarų vardinių vakarų ar tik VIPams pasiekiamų renginių. „Mados infekcijoje“ viskas atvirkščiai: festivalio aplinka neformali ir prieinama visiems – bilietą į festivalį gali įsigyti kiekvienas.

Mados savaitės standartai laužomi ir ant festivalio podiumo. Vietoj mados savaitėms įprasto vieno dizainerio pasirodymo „Mados infekcijos“ podiumą dalijasi keli kūrėjai. Tačiau kiekvienas iš jų turi teisę į savo šou, o žiūrovai per vieną vakarą gali susipažinti iškart su kelių kūrėjų naujausiais darbais.

Kiekviena „Mados infekcija“ – staigmena ir intriga tiek festivalio dalyviams, tiek jo žiūrovams. Kiekvieną kartą organizatoriai eksperimentuoja su architektūra, apšvietimu, muzika ir podiumo choreografija. Scenografai, apšvietimo dailininkai, fotografai, muzikantai, didžėjai, grafikos dizaineriai, vaizdo menininkai – bendraminčių profesionalų komanda sukuria visas sąlygas dizaineriams kuo ryškiau atskleisti savo kolekcijos idėją.


Eglė Žiemytė


Egidijus Sidaras




Per šešiolika metų užaugo ištisa „Mados infekcijos“ dizainerių karta. Kadaise tik perspektyvūs ir daug žadantys, dabar jie skina laurus užsienyje ir toliau žengia „Mados infekcijos“ podiumu bei kuria dabartinį festivalio veidą. Tai Eglė Žiemytė, Dovilė Gudačiauskaitė, Kristina Kruopienytė, Egidijus Sidaras.

Jean Pierre Braganza

Osman Yousefzada


Denis Simačiov



Nuo pat įkūrimo „Mados infekcija“ yra atradėja: vilnietišku podiumu jau žingsniavo tokių dabar garsių dizainerių kaip Carlos Diez Diez, Jean Pierre Braganza, Barbara í Gongini, Osman Yousefzada, Richard Rene, Denis Simačiov, Patrick Mohr ir daugybės kitų modeliai.

Jaunieji mados talentai ant „Mados infekcijos“ podiumo gali patekti per visiems atvirą „Injekciją“ – nuo 2008 metų festivalio rengiamą konkursą. Nuo 2010 metų „Injekcijos“ konkursas yra tarptautinis. Per visą konkurso istoriją kompetentinga komisija jau surado ir padėjo iškilti daugiau kaip 50 naujų mados talentų.


Pirmoji „Mados infekcija“ įvyko 1999 metais. Tuomet Lietuvoje nebuvo kito tarptautinio renginio, kuriame mados kūrėjai galėtų pristatyti savo kolekcijas ir sulaukti daugiau viešumo.



Mados Infekcijos Logotipą prisimenu nuo vaikystės, su tėvais gyvenome Pylimo gatvėje, todėl nepastebėti buvo neįmanoma. Nors aš nelabai domėjausi mada, tačiau suprasdavau, kad ten vyksta kažkas tokio wow... kur patenka tik labai stilingi ir su mada susiję žmonės.

Noriu pasakyti, kad mados infekcijos logo transformuojasi kiekvienais metais į nuostabius plakatus, kurie skelbia apie pavasario ir mados tendencijas 




Labai noriu paskelbti Mados Infencijos programą:

KOLEKCIJŲ PRISTATYMO PROGRAMA
(Šiuolaikinio meno centre):

Kovo 27 d., penktadienis, 19 val.

I dalis

1. Lina Gudanavičiūtė
2. Ugnė Martinaitytė
3. Monika Pranckaitytė [ Injekcija ]


II dalis

4. Laura Dailidėnienė
5. Anos Romanovos ir Dovilės Cibulskaitės kūrybinis duetas „PURE?”
6. Santa Aulmane [ Injekcija, Latvija ]

III dalis

7. Mari Butenko [ Injekcija, Rusija ]
8. Sandra Straukaitė

Kovo 28 d., šeštadienis, 19 val.

I dalis

1. Kristina Kruopienytė
2. Liucija Kvašytė [ Injekcija ]
3. Lena Lumelsky [ Belgija ]

II dalis

4. Monta Apsane [ Injekcija, Latvija ]
5. Sandrine Philippe [ Prancuzija ]
6. Lina Elmentaitė [ Injekcija ]

III dalis

7. Lilija Larionova 
8. Boom [ Injekcija, Vokietija ]

Puikiai suprantu, kad vardai Jums nieko nesako, tačiau aš pasistengsiu per tas keturias savaites, kurios liko iki mados infekcijos pasirodimo supažindinti Jus su visai mados infekcijos dalyviais ir su jų kuriamomis kolekcijomis.

O jau greitai apie Šio pavasario mados infekciją.....





SHARE:

1 komentaras

Blogger Template Created by pipdig