2015 m. kovo 31 d., antradienis

Mados infekcija. Makiažas



Aš jau pagaliau gavau oficialias Mados Infekcijos nuotraukas, todėl galiu parašyti savo pamąstymus apie mados tendencijas, spalvas ir makiažus. Taip, noriu pradėti pasakojimą apie Mados Infekciją  nuo makiažo (manau tai mėgstamiausia beauty bloggerių tema), aš labai dažnai žiūriu garsių mados namų sukurtus makiažus, kurie papildo kolekciją, paįvairina modelių išvaizdą arba padaro modelius panašius vienas į kitą tam, kad išlaikyti  kolekcijos vientisumą,  o svarbiausia,  sukuria bendrą linija tarp modelio išvaizdos ir pasirinktų drabužių.






Makiažas – nuo šio pavasario tendencijų iki netradicinių eksperimentų

Pasak festivalio užkulisių meistrų komandos atstovės Tanios Kaminskienės, šiais metais jai su kolegomis teko nelengva užduotis – visos kolekcijos buvo gana skirtingos, tad ir kuriamas makiažas modeliams negalėjo būti panašus. 

„Kiekviena kolekcija turi savo idėją, tad dizaineriai nori ją perteikti savaip ne tik per kuriamas rūbus, bet ir makiažą ar šukuoseną. Kaikurie dizaineriai įvaizdžiui sukurti rėmėsi šio pavasario naujausiomis tendencijomis – norėjo pastelinių spalvų makiažo, jūros žydrumo, rausvų atspalvių. Kiti dizaineriai norėjo akcentuoti lūpas, tad ant podiumo galėjome pamatyti bordo ir net mėlynos spalvos lūpų. Tiesa, jei buvo dažomos lūpos, akcentuojamos būdavo tik jos, visa kita likdavo nepadažyta”, - pasakoja T. Kaminskienė.

Ji priduria, jog be lengvo ir paprasto, neutralių spalvų makiažo, keletas dizainerių pageidavo ir išskirtinio, netradicinio, sudėtingesnio makiažo. Tad ant podiumo galėjome išvysti ant modelių veidų priklijuotus spalvotus burbulus, specialiomis priemonėmis sukurtą apšalusio veido su šerkšnais efektą, o taip pat naudojamą sidabrinį blizgesį – šaltumo ir permatomumo sukurtą efektą, kuris buvo naudojamas ne tik ant modelių veidų, bet ir viso kūno - kojų bei rankų.

„Palyginus su ankstesniais metais, šįmet nedaug naudojome ryškių spalvų. Daugiau buvo pastelinių neutralių spalvų arba tamsių spalvų – tamsių akių ir lūpų”, - sako T. Kaminskienė.


Pranzūcų dizainerės Sandrine Philippe kolekcijos aš labai laukiau, tačiau jos kolekcija buvo tokia didelė, o muzika taip pjovė per mano nervus, kad jos įvertinti objektyviai tikrai negalėčiau, tačiau pažiūrėjus į makiažo nuotraukas iš arčiau, man patiko. Labai gražiai atrodo natūraliai padažytas veidas (nude spalvos lūpos ir nedažytos akys) ir paauksuoti plaukai. Gražu? Taip Nešiojama? Manau taip. Vasarai tikrai į kokį vakarėlį pasirinkčiau šlapių plaukų šukuoseną ir ant viršaus ausinės arba sidabrinės plaukų blizgučius. Aišku, toks variantas gražiau atrodo ant tamsių plaukų, todėl gali būti reiktų rinktis spalvotus blizgučius?



Ugnė Martinaitytė pristatė savo naują mados ženklą - kolekciją "OHMY", tai socialiniai ir kultūriniai skirtumai, dizainerė skatina individą atskleisti savo identitetą. Na o dabar mums suprantama kalba, makiažas ir rūbai tai galimybė išsiskirti iš minios, apie tai žinojo nuo pat kostiumo istorijos pradžios. Makiažas man patiko labiausiai - paryškintos juodai akys, tai gatvės stilius, modeliai - herojai, pagal aprašymą,  linksmi ir sarkastiški, o drabužiai pritaikyti kasdieniniam nešiojimui. Šukuosenos atskleidžia kolekcijos tematiką, manau tokias dažniau pamatysime gatvėse.




O štai jau Sidabrinės spalvos blizgučiai. Kai aš žiūrėjau latvės Montos Apsane  Promo nuotraukas pasiruošti Mados Infekcijai, man kolekcija sukėlė šypseną, pamaniau, kad tokių drabužių ir maudymukų nešioti negalima, tačiau realybėje kolekcija atrodo labai gražiai. Man kaip beauty bloggeriui buvo labai įdomu, kaip ir kuo buvo pasidabruoti modelių kūnai. Atrodo tikrai pasakiškai, naudojama fotosesijoms. Makiažas labai panašus į prancūzės Sandrine Philippe, mintis man atrodo tokia pat.


Man labiausiai patikęs makiažo variantas dueto Ana Romanova ir Dovilė Čebuskaitė - mėlynos spalvos akių pavedimas, ryškus kontūravimas ir pintos kasytės. Būtina į kasytės įpini ryškių spalvų juostas, tai pagyvint jūsų įvaizdį ir paryškins šukuoseną. Nešiojama ir pritaikoma realiame gyvenime, o tai man yra svarbiausiai. Galima labai ilgai žiūrėti į meno kūrinius, nematytus ir keitus makiažus, tačiau panaudoti tokių makiažu realiame gyvenime nėra kur. O tendencijos turi būti prieinamos kiekvieman žmogus, tik tada mada galės išeiti į gatves, o ne likti tik ŠMC podiume. Šitie makiažai vieni iš jų, tokias merginas galima sutikti gatvėse.







Juodos arba tamsios lūpos - pagrindinis veido akcentas, plaukai - garbanos krentančios į veidą. Gražu ir stilinga.



Dar viena Nude makiažo variacija pagal Liną Elmentaitę, aš irgi nerizikuočiau padaryti ryškų makiažą prie tokių suknelių. Galiu pasakyti, tai mano mėgstamos vakarinės suknelės, į kurias rekomenduoju atkreipti dėmesį, tačiau suknelę nešioti turi asmenybė, kuri nepasimes blizgučiuose. Jeigu žiūrėsim į modelius iš arčiau, pamatysime vieno atspalvio (rožinio) akių šešėlius ir skaistalus, o taip pat daug spindesio suteikiančios priemonės (jos spalva sidabrinė). Labai graži kolekcija ir skoningas makiažas.


O kaip Jums mėlynos lūpos? Man labai gražu. Naudoti tokios spalvos lūpų dažus gatvėse reikia drąsos. Lena Lumelsky sako apie savo kolekcija, reikia mokėti būti savimi, naudoja pakankamai tamsius, tačiau perkamus audinių atspalvius, su tokiais drabužiais galima išeiti į gatves, nešioti kiekvieną dieną ir jausti stilingai. O kaip dėl mėlybos spalvos lūpų? Jeigu norisi, kodėl ne, bet tegul tai būna vienintelis veido akcentas.




Lauros Dailidėnienės modeliu makiažas irgi 100%atitinka kolekcijos tematiką, jos drabužiai saugo ir apgaubia šiluma tarsi sparnai, kolekcija įkvėpta paukščio plunksnos motyvo. Modelių akys paryškintos juodai, veidas total nude. Gražu, nešiojama ir nebanalu.





Žiūrint į Latvių pristatytas kolekcijas atrodo, kad Latviai labai kūrybingi ir drąsūs žmonės, tačiau kai pasižiūrėjau Latviškos mados savaitės nuotraukas, supratau kad ten daugiau klasikos nei pas mus. Šitos dvi kolekcijos atgaiva, kuri pateko pas mus Į Mados Infekciją. Man labai patiko netradiciniai drabužių sprendimai, apie kuriuos papasakosiu jau netrukus, o šį kartą apie makiažą. Latvės Santos Aulmane kolekcija tai gyvas pavyzdys, kaip modeliai tampa kolekcijos dalimi, nude spalvos veidas ir žalios spalvos žandai, manau idealiai papildo kolekcijos mintį.



Monukos Pranckaitytės modelių makiažo akcentas - akys, o tiksliau žalios spalvos pavedimas.  Žalioja spalva papildo kolekcijoje naudojamus atspalvius - baltą, mėlyną, žalią ir juodą. Plaukai tiesus - tai pagrindiniai grafiniai simboliai, kurie ir yra kolekcijos pagrindas.


Sandros Strauksiatės modeliai atrodė įspūdingai, vietoje makiažo ant jų veidu buvo spalvoti pampomai. Kolekcijos drabužių spalvos, galite pamatyti nuotraukas, nebuvo tokios ryškios, todėl spalvotas akcentas ant veido puikiai pagyvino  ir papildė modelių įvaizdį. Suprantu, kad toks sprendimas gali būti naudojamas tik ant podiumų, realiame gyvenime nei aš, nei Jus tokio makiažo nepadarytumėte. Bet tai atrodo įspūdingai. O batai... batai atrodo labai naujoviškai, permatomi, su skirtingų spalvų padais.  







Apibendrinat noriu pasakyti, kad ir čia visažistai ir dizaineriai laikoti paprastų makiažų taisyklių: ryškiname tik vieną pagrindinę veido dalį (akis ir lūpas), ir visai nesvarbu ar tai mėlynos ar tamsiai bordo spalvos lūpų dažai ar akių pavedimas. Šį kartą podiume  dominuoja Nude makiažai, idealus veido tonas ir spindesio suteikiamos priemonės, o hitas - sidabrinės ir auksinės spalvos blizgučiai ant plaukų ir veido. O kas patiko Jums?











SHARE:

1 komentaras

  1. Ačiū labai, man pačiai buvo labai įdomu rašyti ir matyti viską gyvai.

    AtsakytiPanaikinti

Blogger Template Created by pipdig