2016 m. birželio 12 d., sekmadienis

Turkija. Didim Apollon Tapinagi ir šeštadienio turgus


Kas dar nežino, aš atostogauju. Tiesą sakant, kai galvojau apie kelionę, Turkija tikrai nebuvo pagrindiniu noru. Kodėl? Nes man iki šiol atrodė, kad Turkija, tai girtų rusų kurortas. Taip, pati esu rusė, bet rusai būna skirtingi, man atrodė, kad į Turkija suvažiuoja baisiausia jų dalis. Tačiau pamačius mažo miestelio Didim nuotraukas, pasidaviau, plius labai patiko viešbutis. Didim miestas labai arti Graikijos salų, todėl čia Graikų ir Europiečių kultura jaučiasi labai stipriai. Šiandien aš labai trumpai papasakosiu apie Miestelį (kiek plačiau po ekskursijos į miestą), o vakar mes aplankėme Didim Apollon Tapinagi ir šeštadienio turgų.

Didim Apollon Tapinagi tai didelio teatro griuvėsiai, viskas atrodo labai gražiai ir įspūdingai. Aš apėjau kelis ratus, į vidų neėjau, nes buvo labai karšta, o čia dar sezonas net neprasidėjo.  Tai Dievo Apolono šventovė, šiuo metų tai vienas iš likusių tų laikų šventovių.

Savo kelionei aš pasirinkau ilgesnę suknelę su rankovėmis. Patikėkite, man buvo karšta, tačiau Ramadanas įpareigoja. Aš puikiai suvokiu kur važiuoju, todėl visiškai nenoriu savo šortais ir trumpom suknelėm erzinti vietinius gyventojus. Visada gerbkite papročius, atvirus drabužius palikite viešbučiui ir pramogoms, į miestą geriau apsirengti neįšaukiančiai (jeigu tai ne vakaras ir ne naktinis klubas)





Didim miestelyje turgus kiekvieną šeštadienį, o vakarinis turgus (čia gyvenimas vyksta ir naktimis) - trečiadieniais. Nors mes vakar tik atskridome, vistiek jau norėjome ką nors pamatyti. Juolab, kad Novaturas kelionę į miestą padovanojo kiekvienam. Labai didelis Ačiū už ekskursiją, gido paslaugas ir rūpestį. Pasakysiu tiesiai šviesiai, aš važiavau į turgų prieskonių, Lietuvoje prieskonių pasirinkimas mažas, visos jos sumaišytos su druska, kokybė tragiška, o kaina kosminė. Aš iš Graikijos praeitais metais vežiau pilną lagaminą prieskonių, šį kartą jų nusipirkau žymiai daugiau, plius dar pripirkau rožių arbatos ir kitų įdomybių.

Be vaisių ir daržovių čia dar pilna drabužių, dabar suprantu iš kur atkeliauja baisiai atrodančios Michael Kors ir Chanel rankines, adidas bateliai ir Burberry marškiniaii. Šnekant apie vaisius ir daržoves, čia be galo platus pasirinkimas. Kaip būtų smagu surasti tiesiog apartamentus ir gaminti patiems, nes kainos juokingos. Visos kainos nurodytos Lirais, kursas 1 EUR -3,30 TRY












Na o čia jau įdomiausias dalykas, įvairios arbatos, rožės, medetkų arbata ir visai nematytos violetinės spalvos kankorėžiai, iš kvapo - metiniai - citrininė levanda, skonis labai aitrus, metinis.  Turkai sako, kad šį arbata (sumalus kankorėžius iki miltu) padeda sulenkėti, išvalo žarnyną ir mažina apetitą. Stebuklų nebūna, tačiau jausmas po arbatos puodelio labai įdomus, lyg skrandį pateptumėt su ancicelilitiniu kremu su šaldomuoju poveikiu. Šaldomasis skrandžio poveikis, skamba ištiesių neįtikėtinai, tačiau tai grynoji tiesą, pati negalėjau patikėti Bet apie poveikį ir riebalų derinimą pašnekėsime kiek vėliau, kai aš pati suprasiu kaip arbata veikia, o kol kas wow, tiesiog wow...





Tokie mano pirmieji įspūdžiai, žmonių ir tuistų čia nėra labai daug, miestelis labai ramus, viešbutis geras, oras tobulas, ko reikia dar? Manau būtent tai gerų atostogų formulė, būkite gražūs, planuokite atostogas atsakingai, skaitykite atsiliepimus apie viešbučius ir apie tas vietas, kurias planuojate aplankyti.







SHARE:

5 komentarai

  1. Gražios nuotraukos. Sutinku, kad reikia pasidomėti prieš vykstant į kelionę ir apie šalį ir apie vietas ir viešbutį ir ką ten galima nuveikti. Kitą kartą ir aš norėčiau vykti į mažesnį miestelį, nors kurortai Turkijoje labai gražūs.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gražios nuotraukos. Sutinku, kad reikia pasidomėti prieš vykstant į kelionę ir apie šalį ir apie vietas ir viešbutį ir ką ten galima nuveikti. Kitą kartą ir aš norėčiau vykti į mažesnį miestelį, nors kurortai Turkijoje labai gražūs.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš į Trukiją vykstu vien dėl turgaus. Tiesiog nuostabi vieta. Ypatingai mėgstu skraistes ir audinius. Dabar vykstu kartą metuose ir vis po siuntinį iš Turikojs į Lietuvą
    parsisiunčiu prikrautą vietinių dirbinių. Užtenka audinių visiems metams, kad suknelių, palaidinių pasisiūti.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš iš pradžių žinok irgi galvojau apie Turkiją, nes maniau ten tik naujieji rusai ir atostogauja :D Visgi labai klydau, ir manau netgi sunku surasti šalį kuri istoriškai tokia įvairiapusė būtų. Jau vien ko vertas Stambulas, kuris kažkada buvo Romos imperijos sostinė :D Žodžiu, tiems kas mėgsta istoriją, tai Turkija tikrai viena iš įdomesnių šalių turėtų būt. O ir pailsėt ten tikrai galima. Tų kurortų yra daugybė, vien čia kiek pasiūlymų https://www.novaturas.lt/poilsines-keliones/turkija. Tai norint išvengti tų nemalonių turistų, reiktų tiesiog važiuoti gal ne į tokius populiarius kurortus :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. echh, labai tikiuosi, kad pavyks man irgi į tą Turkiją nuvažiuoti. kelionės kaina juokinga maža, o kai pažiūriu kaip žmonėms faina ten ir kiek įspūdžių parsiveža, tai noras tik didėja..

    AtsakytiPanaikinti

Blogger Template Created by pipdig