2016 m. spalio 5 d., trečiadienis

Refroforma FW'16-17


"Ruduo mus parveja namo. Vis vėsesnėmis ir trumpesnėmis dienomis kiekviena iš mūsų pradedame žvalgytis po namus šiltesnio pledo, o gal jau laikas kurti ir židinį. Prasideda naujas sezonas ir naujas Kalėdų laukimas.
Su nauju oru ateina ir naujos spalvos bei kolekcijos. Ir kaip kiekvieną sezoną norisi naujos suknelės ir batų, taip lygiai ir namuose norisi ką nors pasitvarkyti. Juk namų grožis yra moters garbės reikalas, " - pasakoja Lina Kalinauskaitė-Forsman. Man jau antrą kartą atitenka garbė apsilankyti ponios Linos namuose ir susipažinti su naujausiomis namų dekoravimo, bei interjero tendencijų naujienomis.


Šiandien kviečiu Jus į kelionę po ponios Linos namus, kur kiekviena kampas - atskira istorija ir įkvėpimo šaltis. Po tokios popietės norisi susimąstyti apie savo namų interjerą, naujas tendencijas ir galu gale pakeisti tas neįdomias, tamsiai rudos spalvos pagalves į ryškias, kurios būtų pagrindiniu akcentu.

Prieš pradedant pasakojimą, norisi pasakyti tik tiek, kad salonai Refroforma, tai interjero mados Lietuvoje variklis.

Žiūrime nuotraukas įkvėpimui, galvojame apie savo namus ir apie tai, kad kartais viskas labai lengva, tik reikia perklijuoti tapetus, arba įverti kelias ryškias detales. Nes šį rudenį pagrindinis dėmesys spalvoms.















Spalvos neateina į madą šiaip sau ar vienam sezonui. Spalvos tampa madingos, nes jų iššsilgstame. Jos visą laiką yra šalia. Spalvų tendencijos sudaromos keleriems metams ir vyrauja šiek tiek atsinaujindamos apie 5-7 metus. Juolab, kad tapetai, užuolaidos ar sienų dažai - ne suknelė ar šalikėlis. Juos reikia rinktis atsakingai, vadojauntis širdimi bei pasitariant su profesionalu, spalvų specialistu, kad Jūsų mėgstamas spalvas interjere išdėliotų taip, kad namai būtų skoningi ir elegantiški.
Intensyvesnes spalvas sienoms, o ypač dažant visą kambarį, dar sunkiai įsileidžiame į savo namus, nors tamsios ir sodrios sienų spalvos yra labai stipri interjero tendencija. Tamsiai mėlyna spalva nusidažė ne tik Ralph Lauren tapetai, ją rinkosi ir Mattew Williamson, Nina Campbell ir Lexington.
Pagrindinės spalvų tendencijos labai nekinta ir toliau vyrauja mėlynos, šaltos, žalsvos spalvos. Šiltų atspalvių mažiau ir jie ne tokie dominuojantys. Bet reikia pažymėti, jog rūdžių, raudonų plytų ir prieblandos rausva spalvos irgi sudaro atskirą spalvų grupę. Ir, aišku, visada pilka. Ji yra viso spalvų veiksmo pagrindas. 


Britų dizainerė Clarissa Hulse savo naujoje audinių ir tapetų kolekcijoje CALLISTA mėgaujasi spalva ir savo aista augalams. Visi raštai primena pievą, lauko gėlių puokštes ar tapybiškus peizažus. Meniški ir tapybiški sprendimai Jūsų namams. 
Be galo smagu, kad pagaliau į manus grįžta ryškios ir intensyvios spalvos, viena iš jų ryškiai raudona. Iš vienos pusės atrodo, kad jokiais būdais, niekada gyvenime nepažiūrėtum į raudonos spalvos tapetus, bet nuo naujos Hariequin kolekcijos Hortelano neįmanoma patraukti akių. Kas bijo raudonos spalvos - gali išsirinkti mėlyną, arba pilką tapetų variaciją. Negaliu neatkreipti jūsų dėmesio į ombre tapetų ir medžiagų dažymą, užuolaidos ir medžiagos dažomos rankomis, kiekvienas medžiagos gabaliukas išskirtinis ir unikalus.


Šį sezoną labiau sužiba žalios spalvos niuansai: nuo šalavijų, mėtų, alyvmedžių iki labai ryškios karališkos smaragdo žalumos. Būtent taip atrodo Hariequin kolekcijos Angeliki tapetai , mūsų pasirinkimas -emeraldo žalsva su auksinės spalvos detalėmis.



Nauja Matthew Williamson audinių ir tapetų kolekcija kvėpuoja tokia artima kūrėjui Indija. Mattew meniškai perkelia savo Indijos viziją ne tik ant savo suknelių, bet ir į interjerą. Raštų ir spalvų sodrumas, labai stiprūs ir ryškūs spalvų deriniai, gėlėse besislapstantys tigrai ir tarp ornamentų plevenantys egzotiški kolibriai. Tokia yra naujoji kolekcija, skirta spalvų ir raštų gurmanams. 




Ypač dekoratyvi, įkvėpta įvairių epochų ir kontinentų, naujoji audinių ir tapetų kolekcija COROMANDEL skirta besimėgaujantiems prabanga, vertinantiems modernių spalvų klaiskinį interjerą ir puošnias detales. 


Drugeliai nepaleidžia savo pozicijų, jie madingi iki šiol, tačiau Designers Guild kolekcijoje jie pastelinių atspalvių, geriausiai atrodo naudojant kiek ryškesnės detalės, pavyzdžiui akvarelinių atspalvių kilimą, kurį mes jau matėme ponios Linos namuose.



Pieštais ir tapytais raštais garsūs anglų audinių ir tapetų dizaino namai SANDERSON savo nauja rudens kolecija ,,Waterperry” ignoruoja metų laikus ir išaukština britiškų sodų eleganciją. SANDERSON audiniai ir tapetai yra kuriami bei gaminami laikantis visų garbingų angliškų kokybės tradicijų.
Gal stilius ir šiek tiek konservatyvus, bet amžinai elegantiškas ir neišeinantis iš mados, nuspalvintas moderniomis ir aktualiomis šandienos kontekstui spalvomis. 






Mattew Williamson drugeliai kiek kitokie, jie ryškesni, įrėminti ir primina apie keliones ir tolimus kraštus.


Neįmanoma šnekėti apie drugelius ir nepaminėti Christian Lacroix drugelių motyvų, šį rudenį spalvos kiek prigesintas iš vienos pusės, ir labai ryškus geometrinis raštas iš kitos. Kaip sakoma, kiekvienam skoniui.


Kam atrodo kad spalvų turi būti nedaug, gali likti savo mėgstamų spalvų gamoje: balta, pilka, juoda ir  įvairios šių spalvų variacijos. Kas sakė, kad pilkas atspalvis nuobodus? Designers Guilt turi pasiūlymą kiekviena iš mūsų.




Mattew Williamson ryškių atspalvių ir dizaino tapetai atrodo labai įspūdingai, nežinau, ar surizikuočiau tokius panaudoti savo namų interjerui, tačiau abejingų šie raštai nepalieka.




The Pure Morris  tapetų kolekcija skirta tiems, kieno mėgstamiausia spalva yra balta, arba baltai sidabrinės ir auksinės spalvos variacijos.



Be galo smagu susipažinti su madingiausiomis interjero detalėmis, švertinti ir aptarti tendencijas, atėjo laikas parodyti, Jums, kad ir pietus gali būti stilingi...




Ačiū labai už gerai praleistą laiką, žodis poniai Linai:

"Aš kviečiu nepasiduoti rudeniškai pilkai nuotaikai ir pasinerti į žaismingą namų tvarkymo žaidimą. Apsidairykite ir tikrai surasite, ką savo namuose reikėtų patobulinti. Dabar kaip tik puikus laikas suspėti ,,iki Kalėdų”. Nesvarbu, sugalvosite ištapetuoti vieną sieną ar perdažyti taburetę, o gal ryšitės ir visą kambarį išdažyti nauja spalva ar sugalvosite pakeisti užuolaidas. Kviečiu užsukti į ,,Retroforma” salonus Vilniuje ir Kaune, kur geriausių dizaino specialistų komanda suprojektuos, pakabins ir sumontuos visų stilių užuolaidas ir jų aksesuarus. Patyrę dizaineriai parinks pačius tinkamiausius audinius ir tapetus Jūsų projektui ir biudžetui. Mūsų audinių, tapetų ir dažų biblioteka labai plati. Dažus galima rinktis net iš 300 dizainerių sukurtų atspalvių. O audinių ir tapetų galimybės yra beribės.
Lauksiu Jūsų su visa specialistų komanda. Gražių Jums namų kūrimo akimirkų!"



































SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig