2017 m. kovo 19 d., sekmadienis

Gaminkime kartu: Naminė PICA


Labas rytas, mano brangieji, planavau papasakoti apie Wok makaronus su jūros gėrybėmis, tačiau nusprendžiau (nes nuo oro permainų ir nuo nemiegos galva visiškai neveikia, norisi rašyti apie smagius ir lengvus dalykus, o ne vardinti be galo daug skirtingų padažų ir ilgos gaminimo eigos) parodyti kaip greitai pagaminti picą namų sąlygomis.

Kai aš jau sakiau, aš nesu iš tų žmonių, kurie yra virtuvės ir namų darbų fanai. Bet iš kitos pusės esu suaugusi moteris, todėl skaniai ir gerai gaminti mokėti privalau, bent dėl savęs ir vyro. Būtent todėl, kad esu suaugusi moteris, turi žinoti kelias gudrybes tam, kad palengvinti savo gyvenimą...
Dievinu picas, tačiau skanias, su traškiu ir pilnai iškepusiu padu. Būkime realistais, kartais nusipirkti šeiminę picą išsinešimai būna kur kas pigiau ir paprasčiau, nei gaminti namuose. Bet namuose pagamintas maistas yra visiškai skirtingas dalykas, jis parodo rūpesti ir pagarbą kima žmogui, šeimai ir suartina prie bendro stalo vakare. 
Aš esu visiškai "prieš' jau pagamintus picos padus, tačiau gaminti picos tešlos namuose nėra nei laiko, nei noro. Su tešlos gamyba mano reikalai labai prasti. Pamenu, kolegijoje (Baigiau maitinimo verslo organizavimą) gaminome profitrolius, kurie ne tik neišėjo, bet ir sudegė. Taip supratau, galiu gaminti salotas, mėsas, azijietiškus patiekalus, nes puikiai jaučiu skonį ir prieskonius, tačiau konditere nebūsiu niekada. 
Būtent todėl labai ilgai ieškojau sprendimo, radau tokį variantą Lidl parduotuvėje (oi, kaip aš nemėgstu tokios reklamos na o ką daryti, kito geresnio varianto aš nesu radusi, o jeigu nepasakysiu Jums kaip ir kas, nesigaus) picos tešla kartu su pomidoru padažu.




Jeigu jau turime du pagrindinius ingredientus - picos padą ir padažą, perkame Mocarela sūrį (aš perku tarkuotą, nes man taip patinka labiau). 


Na o toliau viskas labai paprasta:

Ant kepimo popieriaus dedame tešlą (prieš perkant kepimo popierių, patikriname iki kokios kepimo temperatūros jis skirtas. Juokas -juokais, tačiau man pirmus du kartus popierius pradėjo svilti (priminsiu, picą reikia kepti temperatūroje 240 laipsniu), užspaudžiame kampus. Toliau dar paprasčiau - mocarela sūris-itališkų prieskonių mišinys-priedai.
Šnekant apie priedus, noriu pasakyti, aš radau savo sakiniausia variantą - Itališkas kumpis - rudieji pievagrybiai-raudoni svogūnai-čili pipirai ir alyvuogės. Stenkitės, kad tų priedų nebūtų per daug, ir jūsų gaminama pica neverstų pyragu, nes gaminant pica geriau mažiau, nei daugiau.
Manęs labai dažnai klausia, kodėl aš nenaudoju kietą itališką sūrį, atsakau taip: "Man jis nepatinka". Jeigu jums patinka - pačioje picos gaminimo pabaigoje barstote jį pagal savo skonį. 
Kaip jau sakiau, kepame apie 7-8 minutes  240C laipsnių temperatūroje
Tokią picą galima kepti tiesiog su skirtinais sūriais ir pateikti kaip užkandą prie vyno.




Skanaus...







SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig