2017 m. liepos 21 d., penktadienis

Gaminkime kartu: kepta antienos krūtinėlė


Labas rytas, mano brangieji, penktadienio rytą tradiciškai pradedame rubrika Gaminkime kartu. Šį kartą jūsų dėmesiui antienos krūtinėlė ir daržovių salotos. 
Anksčiau, antieną pirkdavome tik per Kalėdas, mūsų parduotuvėse nėra labai didelis antienos pasirinkimas, kainos irgi kandžiojasi ir net labai. Niekam nėra paslaptis, kad dauguma Lietuvos gyventojų traukia į Lenkijos parduotuves. Negaliu pasakyti, kad kainos ženkliai mažesnės, tikrai ne, tačiau produktai kokybiškesni. Jeigu pasitaiko akciją, antieną galima nusipirkti labai pigiai (aš už vieną antienos krūtinėlę mokėjau apie 8 ZL), tai labai gera kaina, vertinant skonį ir kokybę. Logiškai, kad užpirkau labai daug antienos, todėl kelis mėnesiui trauksiu iš šaldytuvo ir gaminsiu savo mėgstamas salotas.


Dauguma nemėgsta antienos vien todėl, kad nemoka teisingai ją paruošti. Viskas labai paprasta, tam, kad antiena nebūtų sausa, ją reikia kepti trumpai. 
Kaip aš jau sakiau, mano virtuvėje karaliauja druska, pipirai ir alyvuogių aliejus. Būtent taip ir marinuojame antienos krūtinėlė. Aš manau, mėsa ir taip skani, kam ją gadinti neįprastais skoniais. Žinau, kad dauguma gamina antiena su medumi, aš nemėgstu medaus, todėl mano pasirinkimas - geros kokybės Graikiškas alyvuogių aliejus, būtent jis netampa kartus kepant patiekalus.

Labai svarbus žingsnis - įpjauti antienos odą tam, kad riebalai, kurie yra po odą ištirptų, o odelė gerai apskrustų. Pradedame kepti oda žemyn.


Kepame 7-8 minutes ir tada apverčiame, kepame dar kelias minutes (priklausomai nuo krūtinėlės dydžio ir norimo kepimo rezultato). Noriu pasakyti, kad antieną geriausiai pateikti Medium, t.y. antienos krūtinėlė viduje turi būti švelniai rausvos spalvos, būtent tada mėsa sultinga ir labai skani.


Baigiant kepti, antienos negalima pjaustyti, reikia jai duoti laiko 'pailsėti'. Būtent tada mėsa būna skani ir sultinga.



Nešvaistome laiko ir gaminame salotų padažą. Mes namuose gaminame tik kelių rūšių padažus:  Cezario, garstyčių ir mandarinų sulčių, tiesa, dar sojos. 
Sumaišome vieną šaukštą garstyčių, vieną šaukštą cukraus (arba medaus, jeigu mėgstate), 50 ml. acto, 50 ml apelsinų sulčių, 50 ml. alyvuogių aliejaus, druska, pipirai.



Aš jau seniai neleidžiu savo virti bulvių, makaronų ir kruopų garnyrui. Puikiai išmokau daryti įvairias salotas, kurios ne tik skanios, sveikos, bet ir gražina figūrą.


Supjaustome antieną, paskaniname salotas padažu ir ragaujame.....



Skanaus....











SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig