Manęs labai dažnai klausia, ar mano vyras tikrai valgo salotas ir lengvus patiekalus. Tikrai valgo, tačiau ir be mėsos gabaliuko penktadienio vakarui neapseina. Labai dažnai kepame tiesiog jautienos steikus, bet kartais norisi ir riebiau, pavyzdžiui tradicinio kiaulienos karbonado. Viskas labai paprasta, tik reikia neužmiršti gerai išmarinuoti mėsą.
Kiaulienos marinavimas:
Kefyro stiklinė
Česnakai
Pikantiška paprika
Valgomas šaukštas saldžios rūkytos paprikos
Aštrūs mėsos prieskoniai
Druska/Pipirai
Aš nelabai mėgstu riebios kiaulienos, tačiau sausas karbonadas irgi nepatinka niekam, būtent todėl naudoju kiek aštresnius prieskonius tam, kad kiaulienos mėsa būtų švelni ir turėtų kiek aštresnį skonį.
Ar ilgai marinuoju mėsą? Priklauso nuo mėsos riebumo ir turimo laiko, kartais kelias valandas, o kartais ir visą naktį.
Supjaustome mėsą ir išmušame plonai su mėsos muštuku (aš apvynioju mėsą celofanu, tada tvarkyti virtuvėje reikia mažiau).
Paruoštus kepsnius apvoliojame džiūvėsėliuose ir išplaktuose kiaušiniuose.
Galima kepti tiek keptuvėje, tiek orkaitėje. Kepant keptuvėje kepsniai bus traškesni, o kepant orkaitėje minkštesni.
Pateikiame su šviežiomis salotomis....
Skanaus.....
Komentarų nėra
Rašyti komentarą