2019 m. balandžio 6 d., šeštadienis

Gminkime kartu: Rūgštinių sriuba


Labas vakaras, mano brangieji, pagaliau labai laukta Pelenės paroda, šiandien buvau nuo pat ryto, žmonių buvo labai daug, bet kas yra daug žmonių, supratau kai jau išeidinėjau pro vartus, kai pamačiau didžiulę eilę. Aš jau seniai namuose, ramioje aplinkoje geriu arbatą ir nusprendžiau, kad noriu su Jumis pasidalinti dar keliais įrašais. Pradėsime nuo rubrikos "Gaminkime kartu".


Dievinu sriubas, įvairias: Itališką Minestrone, Bulgarišką guliašą, Prancūzišką svogūnų, kreminė moliūgų ir vištienos su pupelėmis, tradicinę rūgštinių arba burokėlių. Vienintelė šių sriubų paslaptis - sultinys. Aš pastoviai verdu vištieną, naudoju virtą vištieną gaminant salotas, sumuštinius su avokadu pusryčiams ir sultinį sriuboms. 
Kaip virti sultinį aš jums tikriausiai nepasakosiu, viskas labai paprasta: prieskonines daržoves (morkas, svogūną, saliero šaknis, salierą ir žoleles) smulkiai supjaustome, verdame kartu su vištiena (aš perku arba krūtinėle arba šlauneles). Kiek reikia virti? Apie kelias valandas ant labai silpnos ugnies, tada sultinys labai gražios geltonai skaidrios spalvos.

Kaip aš gaminu rūgštinių sriubą:

Supjaustau salierą, saliero šaknį, morkas, svogūnus ir porus.



Iš prieskonių naudoju tik druska, pipirus ir Provanso žoleles, man labai patinka natūralus skonis. Jeigu jūsų sriuba ir sultinys paruošti teisingai, jokių prieskonių ir nereikia.



Kepinu daržoves su alyvuogių aliejumi iki geltonos spalvos.


Pridedu likusias daržoves - bulves ir geltonos spalvos saldžiąją paprika, stambiai supjaustytą virta vištieną iš sultinio.


Konservuotas rūgštines perku parduotuvėje, jokios paslapties čia nėra. Įmaišau į sriubą vieną kaušinį (žalią).


Pateikiu sriuba su žaluma ir grietine.




Skanaus...







SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig