2020 m. liepos 24 d., penktadienis

Apie steikus




Atšilus orams, visi traukiame į gamtą. Nežinau kaip Jūs, o aš važiuojant į gamtą susimąstau apie šašlykus, keptą žuvį arba steiką. Labai džiaugiuosi atradus KITCHEN me, asortimentas labai platus (nuo brandintos jautienos steikų iki susmulkintos triusienos, nuo anties krūtinėlės iki skanių ir sultingų kotletų hamburgeriams (triušienos, jautienos ir antienos), kokybė gera, skonis dieviškas.
Šiandien jūsų dėmesiui brandintos jautienos šašlykas ir klasikinis steias su smidrais ir vysniniais pomidorais.
Ko reikia gerai mėsai ir sultingam patiekalui? Geros mėsos, ugnies, teisingai apskaičiuoti kepimo laiką priklausomai nuo norimo rezultato.







Tinderlon Išpjova yra jautienos skaniausia jautienos mėsa, tiesa, ji ir  brangiausia. Kodėl? Tai pati minkščiausia dalis su minimaliu riebaliniu sluoksniu, kuri idealiai tinka gaminti steikus, carpaccio arba medalionus.

„KITCHEN me“ sausai brandintos jautienos išpjovos šašlykas – idealus būdas mėgautis aukščiausios kokybės patiekalu nesugaištant tam daug laiko. Iš vertingiausios jautienos dalies – išpjovos – ruoštas šašlykas brandinamas sausuoju būdu ne mažiau kaip 28 dienas. Šis mėsos brandinimo būdas atskleidžia geriausias jautienos skonio savybes, todėl jam nereikia jokių papildomų prieskonių ar marinatų. 


„KITCHEN me“ Jautienos apatinė pilvo dalis vadinama paslėpsniu, turi riebalų sluoksnį, dėl kurio mėsa yra sultinga. Paslėpsnis puikiai tinka troškiniams, o jį sumalę pasigaminsite gardžių kukulių, mėsos įdarų ar padažų. Taip pat sausai brandintą paslėpsnio didkepsnį galima įdaryti ir pateikti kaip šventinį kepsnį. Paslėpsnis yra vienas iš populiariausių jautienos mėsos dalių JAV. Ši mėsa puikai tinka kepimui ant grotelių ir turėtų būti ant kiekvieno mėsos mėgėjo stalo! Kepti orkaitėje sausai brandintą jautienos paslėpsnio didkepsnį rekomenduojama ilgai ir žemoje temperatūroje, o didkepsnius griliuje ar keptuvėje – trumpai ir itin aukštoje temperatūroje. Aukšta temperatūra ir trumpas kepimo laikas yra geriausias būdas ruošiant sausai brandintą jautienos paslėpsnio didkepsnį.





Jau supratote, kad nereikia jokių prieskonių, išansktinio marinavimo ir kitų nereikalingų dalykų. Aš dviem rankom už tai, kad patiekas būtų lengvai gaminamas ir maksimaliai skanus.
Škenakt apie kepimo laiką noriu pasakyti, kad mes labai mėgstame Medium kepimo būdą, todėl kepame apie 5 minutes iš vienos pusės, leidžiame mėsai pailsėti ir skanaujame.


Kepimo būdai ir kepimo laikas: 
(Žinoma, visas dar priklauso nuo ugnies, temperatūros, mėsos storio ir pjaustymo būdo)
Rare – pusžalė mėsa.
Medium rare – mėsa, kurioje kraujo nebeliko, bet ji vis dar ryškiai rausvos spalvos.
Medium – pusiau iškepta mėsa, kurios viduje matosi šviesiai rausvos sultys.
Medium well – mėsa su skaidriomis sultimis.
Well done – mėsa, kurioje beveik nebėra jokių sulčių.






SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig