2020 m. lapkričio 13 d., penktadienis

Gaminkime kartu: Makaronai su voveraitėmis


Labas rytas, mano brangieji, visada sakiau, karantinas man į naudą, nes aš pradedu daugiau laiko praleisti namuose ir daugiau dirbti. Po paskutinės fotosesijos sugebėjau kažkur įkišti kortelę su nuotraukomis taip, kad negaliu atrasti iki šiol, todėl pasakoju apie tai, kas jau yra paruošta ir suredaguotos nuotraukos. Šiandien jūsų dėmesiui (juk penktadienis) rubrika "Gaminime kartu" ir makaronai su voveraitėmis. Taip, žinau, voveraičių jau surasti beveik neįmanoma, tačiau juos galima pakeisti kitais grybais, pvz. rudais pievagrybiais, džiovintais baravykais ir t.t. Visas priklauso tik nuo jūsų noro ir fantazijos.

Noriu kelis žodžius pasakyti ir apie makaronų pasirinkimą. Dauguma galvoja, kad tai nesveikas maistas ir jų valgyti nerekomenduojama. Kietagrūdžiai makaronai visai kitas reikalas, jie tikrai nenusileidžia itališkiems, o pagaminti Lietuvoje.
Aš vasarą gavau testavimui visą dėžę Malsena makaronų ir galiu pasakyti, tikrai patiko. Jie tikrai nėra panašus į itališkus (juk itališki irgi buna labai skirtingi), tačiau jų kokybė labai gera, o skonis nuostabus, todėl drąsiai rekomenduoju paragauti.




Mūsų patiekalui reikės:
Vištienos - 0,5 kg, Fusili Malsena makaronų - 200 gr, grybų -200 gr, svogūno - 1 vnt, cukinijos - 1 vnt,
brokolio - 1 vnt, žaliųjų žirnelių - 150 gr (gali būti šaldyti), Carbonaros padažo, Grana Padana sūrio, druskos ir pipirų, aliejaus kepimui, Provanso žolelių prieskonio mišinio.


Ant lengvos ugnies kepame vištienos filę su aliejumi.


Gerai nuplauname grybus, supjaustome smulkiais gabaliukais.


Daržoves sujungiame su kepta vištiena ir paliekame keptuvėje ant lengvos ugnies dar 7-8 minutes.


Makaronų virimo laikas 10 minučių (taip sako gamintojas), tačiau mes virsime apie 8, nes troškinsime kartu su padažu.

PS. Jau iš praktikos su Malsena makaronais galiu pasakyti, ad po 7-8 min jie būna visišai minkšti, todėl jeigu troškinsime kartu su padažu, rekomenduoju juos stebėti ir virti ne ilgiau nei 5-6 min.


Paskutinis žingsnis - Carbonara padažas. Aš jį perku Lidl parduotuvėje, nes pati kiek bandžiau gaminti, man nesigauna. Aš manau, kad maisto gaminimas turi nešti laimę ir gerų emocijų banga, todėl nematau prasmės apsunkinti sau gyvenimo. Jeigu kažkas nesigauna, galima ir nusipirkti. Paskaniname patiekalą itališku sūriu ir galime ragauti



Skanaus ;-)







SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig