2014 m. kovo 16 d., sekmadienis

Gražus žmonės apie kosmetiką…. Su Nomeda


Labas rytas, mano mielosios skaitytojos, šiandien, sekmadienio rytą, mes vėl renkamės gerti rytinę kavą kartu. Šiandien su mumis „Ambroozija“ salono siela ir savininkė nuostabioji Nomeda.


Ambroozijos oficialiame saite perskaičiau :

Nomeda pirmoji patikėjo draugės Jurgitos gaminamos „Ambroozija“ kosmetikos efektyvumu ir jau prieš kelerius metus atsisakiusi anksčiau mėgtos prabangios užsieninės kosmetikos bei viliojančio mados, stiliaus pasaulio, su kuriuo ilgus metus siejo savo gyvenimą, kartu su drauge įkūrė įmonę, gaminančią bei prekiaujančią natūralia lietuviška kosmetika. Kartu su vyru Thomu ji augina savo meilės vaisius - dvynius, kurių gyslomis teka lietuviško, lenkiško, liuksemburgietiško, prancūziško, vokiško  ir japoniško kraujo. Kartu su vyru apkeliavo daugybę šalių, iš kurių parsivežė patirties, žinių, platesnį akiratį bei kontaktus, todėl dabar natūralios ir ekologiškos žaliavos, skirtos kosmetikos gamybai, atkeliauja iš visopasaulio. Nomeda atsakinga už verslo plėtrą ir produkto pateikimą klientui.Jos svajonė, kad darbas kartu būtų ir hobis – išsipildė.

Todėl man buvo žiauriai įdomu kas galėtų būti tokio garsaus žmogaus kosmetinėje, kas pastūmėjo gaminti Lietuvišką kosmetiką ir kaip Nomedai pavyksta visada taip gražiai ir subtiliai atrodyti…
Manau šiandien Nomeda atsakys į mano visus klausimus, žodis Nomedai..

Aš Nomeda - viena iš „Ambroozija“ kūrėjų, na, ne pačios kosmetikos, bet visko, kas su ja susiję, kitaip sakant, Jurgita pradėjo, o aš prisidėjau vėliau. Man neseniai sukako 41eri, džiaugiuosi savo amžiumi, patirtimi ir niekuomet nekeisčiau viso to, ką turiu šiandien, į jaunystę :) Turiu puikią šeimą - auginu du nuostabius sūnus, turiu mėgiamą darbą ir džiaugiuosi kiekviena akimirka, kurią man dovanoja gyvenimas. Šis verslas pirmasis, kuriame mes su grupioke, drauge ir kaimyne Jurgita esame lygiavertės partnerės. Tai mano pirmoji savarankiška patirtis, nes ankstesnuose savo darbuose aš visuomet buvau antras svarbiausias žmogus po direktoriaus: tiek tuomet, kai buvau „Vero Moda“ vadovė Lietuvoje ir Latvijoje, tiek tuomet, kai dirbau „Vilniaus Vartuose“ mažmeninės prekybos vadove. Šios dvi labai svarbios mano patirtys išmokė mane bendrauti su klientais, tinkamai pateikti produktą, marketinginių paslapčių bei, be abejonės, verslumo, ir, nors mano specialybė – lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja, visuomet norėjau dirbti su mada ir grožiu. Tad turiu tai, apie ką visuomet svajojau, nes svajonės pildosi, reikia tik labai labai to norėti :)


Dar prieš tris metus mano kosmetologai ir visa kosmetika, buvo itin madinga: visokie Dior‘ai, Givenchy, Estee Lauder, Decleor‘ai ir panašiai. Atsimenu vis prašydavau kosmetologių – na duokit gi man pagaliau paakių kremą, kuriuo pasitepus,man nebetemptų odos, mano prašymai būdavo išgirsti, bet neįgyvendinti –kai pagalvoju, kiek pinigų išleidau visiškai neveiksmingoms priemonėms, plaukai šiaušiasi. Atsimenu, kartą oro uosto Duty Free nuostabaus grožio konsultantė man patarė įsigyti visą rinkinį – serumo, kremo ir toniko. Suplojau gal 800 Lt ir nuoširdžiai tikėjau, kad va dabar tai jau būsiu graži – ir...nieko panašaus – efektas buvo atvirkštinis, tad gražūs buteliukai, pusmetį puošė mano vonios lentynas, dar pusmetį mamos, o galiausiai mano 800 Lt nukeliavo į šiukšlių dėžę.....

Tas faktas, kad mano rafinuotoji prancūzė anyta ir dvi vyro seserys man visuomet rekomenduodavo ką nors stebuklingą poveikį turinčio ir jauninančio, irgi darė man įtaką, renkantis kosmetiką. Aš aklai jomis tikėdavau, būdama Prancūzijoje nuolat grįždavau su pilnais krepšiais naujos kosmetikos ir jau vis tikėdavausi efekto, bet jo kaip nebuvo, taip nebuvo, mano oda kaskart tik labiau pleiskanojo ir sausėjo. O užsitepus pudros sluoksnį, būdavo dar blogiau, kalta likdavo ir pudra, o tik dabar sužinojau, kad pudra ne sausina,o tiesiog išryškina visus odos trūkumus.

Kartą aš gavau dovanų nuo senos draugės, kuri jau kuris laikas kvaršino man galvą savo eiline nauja aistra – kosmetika. Gavau rožių vandenį, kremą Žemyna ir aliejuką vaikams. Padėjau jas į šalį mandagiai padėkojusi, nes juk rankų darbo kalėdinė dovana išties nuostabu, bet tik ne man, nė neketinau jos liesti, nes kas gi gali būti geriau už mano brangiai įsigytus gražiuosius buteliukus, kuriuos atsukus, pūpso balta puri, švelni ir kvepianti masė – visai nesvarbu, kad visiškai neveiksminga. Bet aš vis nepraradau vilties atrastį TĄ stebuklą.

Ir atradau, tik ne ten, kur tikėjausi.. Ir dar kartą įsitikinau, kad ne viskas auksas, kas auksu blizga.

Tuo metu kvėpinausi Tom Ford kvepalais „white patchouli“, ir, kai pagaliau ryžausi atsukti draugės dovanotą buteliuką, amo netekau – stebukle - kremas kvepėjo tais pačiais pačiuliais. Teko pabandyti. Ir... aš nemoku nupasakot, to komforto savo odai - mano veido odos nebetempėėėėėėėėėėėėė.


Nomeda ir Jurgita (Ambroozija kosmetikjos įkūrėjos)


Taip atradau ne tik kosmetiką SAU, bet ir naują veiklą. Ir šiandien, kai žmonės žvilterėję i mano veido odą klausia, ar pati naudoju šia kosmetiką, o sulaukię teigiamo atsakymo, nedvejodami įsigyja „Ambroozija“ kosmetikos, mano širdis dainuoja :) Dar labai smagu, kad mano kosmetologė man pareiškė, kad nėra ko man vaikščioti pas ją, nes aš pati sau namie kosmetolgė :)

Kodėl pasirinkti kosmetikos Ambroozijos tokie pavadinimai:

Mūsų išsilavinimas lituanistinis, o aš visuomet ypatingai domėjausi mitologija. Jurgita pirmoji sugalvojo prekinio ženklo AMBROOZIJA pavadinimą, kas Graikijos mitologijoje reiškia Dievų maistą arba aliejų, suteikiantį nemirtingumą ir amžiną jaunystę, na o aš jau toliau tęsiau tą idėją, nes „Ambroozija“ kosmetika gaminama miškų apsuptyje, Trakų nacionaliniame parke, o tokiuose miškuose knibždėte knibžda mitologinių būtybių, o ir mūsų Dievai ne ką neprastesni už graikiškuosius, todėl man ir gimė mintis produktams suteikti lietuviškų mitologinių būtybių ir Dievų vardus, Laumė, Saulė, Žemė, Žemyna, Vėjas, Mėnulė ir panašiai.

Mano kosmetinės turinys:






Mano kosmetinėje vienintelis likęs neekologiškas produktas – tai tušas, deja, nei vienas mano išbandytas ekologiškas tušas nesuteikė mano blakstienoms apimties, tik jas paryškindavo, o ne retas dar ir tepė, trupėjo, aišku, jei mano blakstienos būtų ilgos ir tankios, tuomet nedvejodama tepčiau jas tik Zuii tušu, kuris yra šiuo metu geriausias iš mano išbandytųjų ekologiškų tušų ir fantastiškai tinka net itin jautrioms akims, o dabar man belieka tik grudrauti, nes pirma blakstienas patepu Zuii tušu,  jame yra daug vertingų vaškų ir aliejų, tad tai apsaugo mano blakstienas nuo kenksmingo „cheminio“ tušo poveikio, kurį tepu ant viršaus, nes ir aš noriu šiūruoti blakstienomis :)

Anksčiau mano mėgiamiausios kreminės pudros buvo „Kanebo“, turėjau ir dieninį ir vakarinį variantą, bet atradusi Zuii aš daugiau nieko kito nebenoriu tepti ant odos, nes ši pudra ne tik maskuoja ir tuo pačiu atrodo labai natūraliai, bet joje yra NET damaskinės rožės aliejus, kurį gamintojai pila tik į prabangiausius kremus, tad, užsitepusi ją, visą dieną vaikštau kaip su kauke.

Aš puikiai atpažįstu gerą kosmetiką, nes dažytis pradėjau nuo 15 metų ir šiuo metu įgudau sau daryti kaskart naują, bet gražų makiažą, va Zuii šešėlius naudoju trijų spalvų – garstyčių (mutard) spalvos – vidininiams ir išoriniams akių kampučiams, jūros žalumo (moss) – nuo viršutinio ir apatinio voko viduriuko iki išorinio akies kampučio, na, o tamsiai pilką (sapphaire) – antakiams.

Turiu ir Zuii blizgį (rose), bet  jį naudoju retai, nes kuo moteris vyresnė, tuo, kaip vizažistai teigia, labiau reikia ryškinti lūpas, o ne akis, tad aš savo kosmetinėje turiu Zuii lūpdažį burgundiško atspalvio (wine) bei klasikinio raudonumo (classic red),

Skaistalų irgi niekad nepamirštu, nes kreminę pudrą naudoju kuo šviesesnę, - manoji – olive light, kuri, pasak vizažistų yra absoliučiai unikali ir Lietuvoje sunkiai randama, nes pudrą reikia rinktis savo veido atspalvio arba tonu šviesesnę, kad užmaskuotų trūkumus, paraudimus, raukšles, spuogus, o tuomet jau „piešti veidą“ skaistalais ar bronzantu. Mano mėgiamiausi skaistalai – Zuii grapefruit, na, o tuomet, plonu sluoksniu tepu labai vertingą Zuii kompaktinę-birią pudrą, kurios trys pirmosios sudėtinės dalys – damaskinės rožės, jazminų ir ramunėlių žiedlapiai, ar begali būti kas geriau? ;)spalvą rinkuosi priklausomai nuo sezono – žiemą – ivory, vasarą – creme. Dar niekuomet į rankinę nepamirštu įsimesti „Ambroozija“ lūpų balzamo – jų mano kosmetinėje dvi rūšys, bei rankų kremo – Gabija arba Medeina. Na, o kvepalus naudoju kietuosius – jie nėra visiskai natūralūs, bet ir nekenksmingi, ilgai laikosi, ilgam užtenka ir maloniai kvepia, šiuo metu naudoji NIMFA kietuosius kvepalus DŪŽIS.

Mano grožio paslaptis:

Ne tik Saulės linijos, kuri po savo ženklu jungia visus būtinus veido priežiūros produktus, bet ir visos Ambroozija kosmetikos stiprybė, kad mes siūlome ir edukuojame moteris, kad jos pakeistų savo veido švaros ritualo įpročius, nes pats svarbiausias odos priežiūros etapas – ŠVARA, nepadės jokie kremai nei kaukės, jei veido oda nebus švari ir tinkamai valoma bei prausiama kasvakarą, net jei ir nenaudojate makižo, o pudrą mūsų manymu reikalinga kasdien. Šį ritualą mums padėjo sutyguoti ir produktus jam sukurti profesionalūs kosmetologai. Mes su Jurgita ilgai brandinom mintį apie prabangią kosmetikos liniją, skirtą brandesnei moteriai, ty moteriai nuo 25 metų, taip taip :) nes, kaip bebūtų liūdna, senti pradedame nuo 20 metų, tad raukšles reikia veikti prevenciškai, antraip net ir tobulos priemonės galbūt tik šiek tiek sumažins raukšlių gylį, bet jų nepanaikins. Tad aš pilnu tempu naudoju Ambroozija veido liniją SAULĖ. Tiesa, pirmam grožio ritualui etapui visgi renkuosi valomąjį pienelį BRĖKŠTA, dievinu jo kvapą, konsistenciją, nors SAULĖS pienelis, be jokios abejonės, žymiai prabangesnės sudėties ir skalsesnis. Antrąjam švaros etapui – veido prausimui mielai naudoju SAULĖS prausiklį-kaukę, kuris skirtas sausesnei, jautresnei odai, nes riebiai mišriai - turime kitą prausiklį – JUNDA. SAULĖS prausiklį, kaip ir beje BET KURĮ KITĄ, galima naudoti tik ant švaraus veido, kitaip, jūs ne tik išprausite, bet ir įprausite per dieną susikaupusius nešvarumus ar makiažo likučius, pradės kimštis poros, oda taps negyvybinga, papilkėjusi, šerpetos, todėl svarbiausia- kas vakarą odą valyti pieneliu, o prausiklį, priklausomai nuo veido odos pojūčio galima naudoti nuo 2 kartų per dieną iki 2 kartų per savaitę. SAULĖS prausiklį-kaukę aš tepu ant drėgno veido po valymo ir jį palaikau ilgiau – kartais uždžiovinu, kartais drėgnai masažuoju. Trečias mano grožio ritualo etapas – veido odos tonizavimas bei drėkinimas SAULĖS toniku su hialuronu, ir, nors pats gėlių vanduo nedrėkina, o tik atiduoda gerąsias ir naudingąsias augalo savybes bei padeda odai kremą ar serumą pasisavinti į gilesnius odos sluoksnius, augalinis hialuronas, esantis SAULĖS tonike dar ir stipriai drėkina. Na, o kadangi mano oda normali į sausumą, be to jau ir brandi, man būtinas ir ketvirtasis etapas – kremas. Šiuo atveju priemones kaitalioju – mano mylimiausias SAULES kremas – regeneruojantis su 4 vitaminais (švelnus rožės kvapas), taip pat labai mėgstu ir emulsiją SAULĖ su ginkmedžio ir ženšenio ekstraktais (kvepia rytietiškai), bei serumas SAULĖ, su jūriniu kalogenu (intensyvus rožės kvapas), jo vieno man neužtenka, nes traukia odą, tai ant viršaus tepu pasirinktinai – regeneruojantį ar stangrinantį kremus arba emulsiją. Na, o didžiausias pagyrimas man, po to kai ėmiau naudotis šia linija yra tas, kad Jurgitos draugės vis šnabžda jai, kad aš kažką pasidariau savo veido odai, ty suprask, kad be „chirurginio peilio“ tokio rezultato negalima turėti :)

Apie kvepalus(kokie kvepalai patinka)...

Na, o kvepalus naudoju tik natūralius, mano nuomone, kvepalai turi būti skirti tik man ir žmogui, kuris yra šalia manęs, kad jie vos dvelktų, o nesitęstų šleifu paskui mane 5 metrus iš paskos.
Bijau nuvilti Jūsų skaitytojas, kvepalų gerbėjas, bet nors kvepalai ir maloniai kvepia, jie yra didžiausias nuodas iš visų kosmetinių priemonių – juose gausu ftalatų (itin kenksmingų medžagų, kurios kenkia vyrų reprodukcinei sistemai, kepenims, medžiagų apykaitai, silpnina imuninę sistemą). Jie patenka į žmogaus kraują ( beje, kaip ir kitos kenksmingos cheminės medžiagos iš pramoninės kosmetikos) greičiau, nei kenksmingos medžiagos iš maisto ir ten ir lieka. Tad visgi, jei susigundau sintetiniais kvepalais, purškiuosi jais tik atviroje patalpoje, tuo metu nekvėpuoju ir TIK ANT DRABUŽIŲ, jokiu būdu ne ant odos. Tą ir Jums patariu, na, o mano mėgstamiausi kvapai buvo: Ralph Laurence ROMANCE, Calvin Klein TRUE, Chloe LOVE.

Mano įkvėpimas – patenkinti klientai:


mano ir klientes nuotrauka, kai mes iteikeme jai priza, uz atsiliepima
ir nuotrauka apie mūsų kremuka LETA, kurį ji tepa ant savo pilvuko, nes
laukiasi dvyniu, kaip aš kadaise



Nomeda, Jurgita ir primadona Nomeda Kazlaus


Linkėjimai LithuanianBeautyBlog skaitytojoms...

Linkiu kiekvienai iš mūsų atrasti Deivę savyje, džiaugtis ir džiuginti,
mylėti ir būti mylimoms, būti laimingoms ir dalintis laime su kitais.
Mielosios, būkite ne tik sveikos, bet ir gražios, auginkite svajonių
sparnus, nešiančius jus ten, kur pildosi visos svajos...

Ačiū labai Nomedai už atvirą ir nuoširdų pokalbį... man tikrai buvo labai įdomu, po kiekvieno perskaityto sakinio galvojau.... Kokia fantastiška, šauni ir stipri moteris....

Geros ir Skanios rytinės kavos, būkite gražios...

Aliona


SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig