Labas rytas, Mano Mielieji Skaitytojai, šiandien mes kartu su Jumis gaminsime naminę picą. Visi mes puikiai žinome, kad "fast food" gaminamas maistas nėra sveikas ir yra labai kaloringas. Aš šiandien parodysiu kaip namų sąlygomis pagaminti labai skanią ir sveiką picą, nes tešlą picai mes gaminsime patys, o produktus pasirinksime ne kaloringus ir sveikus. Pradedam...
Tešlai mums reikės:
Ingridientai:
200 gr. miltų
arbatinis šaukštelis sausų mielių
vienas kiaušinis
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
viena ketvirtoji arbatinio šaukšto druskos
pusė arbatinio šaukšto cukraus
80 ml. šilto vandens
Mieles sutrupinti (jeigu reikia, pas mane milteliai), įpilti vandenį, įberti druską ir cukrų, viską gerai išmaišyti.
Persijoti miltus, į juos įmušti kiaušinį, supilti mieles ir vieną šaukštą alyvuogių aliejaus. Minkyti tešlą. Išminkytą tešlą padėti 30 - 40 min šiltai, prieš tai reikia ištepti indą (geriausiai stiklinį) alyvuogių aliejumi.
Kai tešla iškils, ją iškočioti ir subadyti šakute ir išdėlioti ant kepimo skardos.
Picai pagaminti reikės:
Pusė raudono svogūno
Česnakas
Picos prieskoniai
Alyvuogių aliejus
Pomidorų pasta
Juodos marinuotos alyvuogės
Žalios marinuotos aitrios paprikos
Jautienos kumpis
Proshutto crudo mėsa
Mozaarella sūris
Šviežias bazilikas
Sumaišome alyvuogių aliejų su r picos prieskoniais:
Užtepame ant picos pomidorų padažą ir picos prieskonių ir alyvuogių aliejaus mišinį... (priminu, picos padą subadom šakute)
Supjaustome Mozzarella, alyvuoges ir svogūną...
Išdėliojame paruoštus produktus.... Pradedame nuo Mozzarella sūrio:
Picos gamybos receptai labai universalūs... Svarbiausiai, tai picos padas, kur griežtai reikia laikytis recepto... visą kitą - laisvoji improvizacija... Kokius produktus naudoti picai, kiekvienas sprendžia pagal save. Vieniems patinka vištiena ir ananasai, kitiems - jautiena ir aitrioji paprika. Galiu pasakyti tik tiek, kad kiekvieną kartą gaunasi vis kitais, tačiau taip pat skaniai. ;-)
Šį kartą aš gaminu pica su jautienos kumpiu (sveikiausia mėsa- jautiena) ir Proshutto Crudo mėsos gabaliukais, kurie suteikia picai itališką skonį... Aš labai mėgstu aštriau, todėl mano pasirinkimas marinuota aitrioji paprika.
Išdėliojus visus produktus, mano pica atrodo taip:
Įkaitiname orkaitę iki 250-270 laipsnių:
Kepame orkaitėje apie 10 minučių...
Ištraukiame iš orkaitės... laukiame kelias minutės kad atvestų, puošiame šviežio baziliko lapais ir galime ragauti...
Gražaus šeštadienio....
Skanaus...
-Aliona-
A bit of heat, savoring a pizza topped with fiery ingredients is an absolute must! Fiery food enthusiasts will adore the blend of spicy peppers, tangy sauces, and bold flavors that elevate a classic savory pizza to new heights. It's the perfect way to add excitement and zest to your pizza night.
AtsakytiPanaikinti