2014 m. rugsėjo 14 d., sekmadienis

Mėsainis su jautiena, sūriu ir marinuotais svogūnais (2 porcijos)


Gražioss sekmadienio dienos, mano mielieji blogo skaitytojai... Šiandien su gaminimu aš užtrūkau... Niekur neradau geros kokybės mėsainio bandelių, todėl bandelės teko kepti pačiai... Šį kartą mėsainis home made... ;-) Pradedame gaminti...


Ingridientai:


400 gr. Jautienos faršo
Didelis raudonas svogūnas
Pomidoras
Mėsainio bandelės
Iceberg salotos
Pomidorų padažas
Garstyčių padažas
Majonezo padažas
Šoninė
Lydytas sūris
Cukrus
Druska
Juodieji pipirai
Balzaminis actas
Alyvuogių aliejus

Pradedame nuo jautienos. Jautiena turi būti geros kokybės, aš perku jautieną ir darau faršą namuose.

Formuojame apvalios formos kotletus:


Suformuotus kotletus laikome apie 15 min. šaldytuve, ir apkepiname keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Tik dabar paskaniname druska ir pipirais, taip jautiena liks sultinga. Aš nenaudoju daugiau jokių prieskonių, skonį mūsų mėsainiui suteiks icebergo salotos ir garstyčių padažas.


Baigiame kepti orkaitėje, programa Turbo Grill, temperatūra 190 laipsnių. Kad būtų greičiau, kepiname kartu su šonine.



Supjaustome svogūnus žiedais:


Įpilam du šaukštus balzaminio acto, dedame vieną šaukštą cukraus, druską ir pipirus pagal skonį ir viską gerai išmaišome.

Rezultatas:

Supjaustome Icebergo salotas, paskaniname juos majonezo ir pomidorų padažais. Aš naudoju Remoulade ir Heinz padažus:


Rezultatas:




Plonais griežinėliais supjaustome pomidorą:


Kai visi produktai ir sudedamosios dalys paruoštos, galime formuoti mėsainį. 


Gaminant mėsainius, svarbiausia yra eiliškumas... Aš Jums parodysiu kaip formuoju mėsainį aš:

Pašildome mėsainio bandelę, tepame garstyčių padažą:


dedame: 

paruoštas Icebergo salotas:


Jautienos kotletą:


Lydyto sūrio gabaliuką:


marinuotus svogūnus:


traškios šoninės gabaliukus


Pomidorą ir tepame pomidorų ir garstyčių padažus ant kitos bandelės puselės:


Mėsainis su jautiena, sūriu ir marinuotais svogūnais paruoštas...

Skanaus...
























SHARE:

2 komentarai

  1. Nerealiai skaniai atrodo, seilėtekis. Deja, instrukcijos nėra tokios jau paprastos ir bendros, nes turbo grill'iaus neturi nė vienas mano pažįstamas :). O bet mėgstam ir mes pasidaryti naminių burgerių, tik paprastesnį variantą :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš kepiau orkaitėje, ten tik programa turbo grill... ;-) galima įjungti ir paprastą, tiesiog temperūra turi būti aukštesnė, apie 220, tada mėsa liks sultinga.

    AtsakytiPanaikinti

Blogger Template Created by pipdig