2014 m. spalio 9 d., ketvirtadienis

Apie hidrolatų svarba. "Žiedė" Rugiagėlių hidrolatas ir jo naudojimo būdai


Labas rytas, šiandien mano pasakojimas apie gėlių vandenis... Daugelių kosmetikos gamintojų aprašymuose rekomenduojama dienos kremą tepti ant drėgnos odos, odai sudrėkinti naudojami hidrolatai... Šiandien mes pašnekėsime apie hidrolatų svarbą ir apie "Žiedė" natūralios, ekologiškos kosmetikos Rudiagėlių higrolatą, taip pat aš parodysiu hidrolato naudojimo būdus....





Vaistininkė Gintarė Paulauskaitė pasakoja,


Hidrolatas – tai gėlių vanduo, nors pavadinimas ir skamba labai moksliškai. Hidrolatai gaunami vaistinius augalus distiliuojant vandens garais. Taip hidrolatas prisodrinamas gerųjų augalų savybių: eterinių aliejų, organinių augalinių rūgščių ir kt. Tai veiksmingas ir natūralus veido valiklis, prausiklis, puikiai drėkina, ramina, gaivina ir tonizuoja odą. Gėlių vanduo yra išimtinai augalinės kilmės produktas, be dirbtinių priedų.   

Hidrolatai puikiai drėkina odą
Hidrolatai yra labai švelnūs. Juos naudoti visiškai saugu. Gėlių vandenį galima purkšti tiesiai ant odos, naudoti inhaliacijoms, pilti į vonią, net kvėpintis. Hidrolatai turi nuostabų aromaterapinį poveikį – mėgiamo kvapo gėlių vanduo teigiamai veiks ne tik odą, bet ir jausmus. Gėlių vanduo puikiai tinka:
  • Odos valymui: sudrėkinus veidą hidrolatu ir nuvalius vatos tamponu oda ne tik nuvaloma, bet ir sudrėkinama. Kol dar oda drėgna galima patepti natūraliu augaliniu šalto spaudimo aliejumi ar kremu. Gėlių vanduo idealiai tinka, kai oda jautri vandentiekio vandeniui.
  • Odos gaivinimui, drėkinimui ir tonizavimui: kiekvienąkart nusiprausus (nusivalius makiažą) rekomenduojama veido odą ar kūną sudrėkinti hidrolatu. Leisti nudžiūti, kad į odą įsigertų augaluose esančios bioaktyvios medžiagos.
Hidrolatas puikiai tinka ir naminėms veido kaukėms – jį galima naudoti vietoje vandens norint pasiekti geresnį efektą. Gėlių vanduo yra tikras išsigelbėjimas norint išlaikyti odos drėgmę žiemą šildomose ar vasarą kondicionuojamose patalpose.
Hidrolatų ypatinga gamyba
Gaminant hidrolatą specialiame inde kaitinami vandeniu užpilti gėlių žiedai. Nuo šios kaitros kylantys garai atšaldomi ir iškrinta vandeniu. Šis vanduo ir vadinamas hidrolatu – ypatinga augaline substancija, pakeitusia savo būvį ir tapusia alchemiškai nemirtinga.
Distiliuoti gėlių vandenys laikomi pranašesniais už žolelių antpilus ar nuovirus. Pakeitę savo agregatinę būseną hidrolatai yra labai stabilūs – kai kurie jų nekinta net iki 2 metų (nesurūgsta mažiausiai metus). O, pavyzdžiui, žolelių antpilas, mums žinomas kaip arbata, savo sudėtį pakeičia ir visiškai surūgsta per 2 dienas.
Levandų hidrolatas
Levandų hidrolatas puikiai drėkina, gaivina odą, mažina uždegimus. Tinka visų tipų odai, nesukelia alergijos. Levandų vanduo puikiai tinka kūdikių vonelėms, padės nusiraminti, suteiks ramų ir gilų nakties miegą. Levandų vandeniu taip pat galima purkšti saulėje nudegusią odą, naudoti esant niežėjimui, vabzdžių įkandimams.
Kaip gaiviklis gali būti naudojamas kelionėse pavargusiam kūnui. Levandų aromatas puikiai atpalaiduoja, veikia raminančiai. Levandų hidrolatas pasižymi regeneracinėmis savybėmis, padeda išvengti strijų, naudingas esant egzemai ir psoriazei, lėtina odos senėjimą. Tinka odos dezinfekavimui po skutimosi.
Levandų hidrolatu galite purkšti ant sausų plaukų ar skalauti. Tai Jūsų plaukams suteiks žvilgesio.
Rugiagėlių hidrolatas
Tai puiki odos priežiūros priemonė. Rugiagėlių vanduo skleidžia itin švelnų ir malonų aromatą. Pasižymi drėkinančiu poveikiu, todėl puikiai tinka sausai odai. Rugiagėlių hidrolato  kompresas akims panaikina jų paraudimą, nuovargį, patinimą, lygina raukšleles aplink akis, pagerina odos tonusą. 
Rugiagėlių hidrolatas turi teigiamą poveikį emocijoms. Jis mažina sudirgimą, ramina ir padeda valdyti emocijas.
Rugiagėlių vanduo gerina senstančios odos tonusą, lygina raukšleles, stimuliuoja kraujotaką, pagyvina veido spalvą. Taip pat      puikiai raminą jautrią, sudirgusią odą. Galima rugiagėlių hidrolato kelis mililitrus įmasažuoti į galvos odą, tai plaukams suteiks spindesio ir jie neatrodys sausi.


Gėlių vanduo – nuostabi priemonė veido priežiūrai. Levandų ir rugiagėlių hidrolatai ne tik sudrėkins ir nuramins pavargusį kūną, jų aromatas taip pat padės nusiraminti, sumažins nuovargį ir pagerins savijautą.

Šiandienos mano pasakojimas apie jau išbandytą "Žiedė" kosmetikos produktą... Rugiagėlių hidrolatą...

Gamintojo aprašymas:



POVEIKIS: Rugiagėlių hidrolatas gerina odos tonusą, pagyvina odos spalvą, didina odos elastingumą. Tinka brandžios odos raukšlelių priežiūrai, odos drėkinimui sausose patalpose arba po deginimosi. Galima drėkinti ir maitinti plaukus (rekomenduojama skalauti arba apsipurkšti hidrolatu sausus plaukus). Galima naudoti kompresams po sumušimų ar sudirgusioms akims nuraminti. Naudokite kaip toniką, drėkiklį sausose patalpose - apsipurškite odą ir leiskite hidrolatui natūraliai nudžiūti. Patartina hidrolatu sudrėkinti odą prieš tepant kremą ar aliejų. Ypač tinka sausai ir jautriai odai.
TŪRIS: 100 ml
KAINA: 14.5 Lt / 4.20 EUR
Sudėtis:


Įpakavimas:
Purkštuvas:


Konsisitencija:

Mano nuomone:

Pradėsiu kaip visada nuo įpakavimo, labai stilingas produkto dizainas: stiklinis, sunkus buteliukas su labai geru purkštuvu. Purkštuvas purškia hidrolatą lengva dulksna... Tai labai svarbu, nes aš kartais purškiu hidrolatą mineraliniam makiažui atgaivinti. Jeigu dulksna stipresnė, makiažas gali nubėgti ir likti dryžiais.
Kvapas labai malonus ir natūralus, kvepia džiovintomis rugiagėlėmis. 
Daugelis gamintojų, o taip pat ir "Žiedė",  rekomenduoja savo kremus tepti ant sudrėkinto veido, tai svarbu tam, kad veido kremas geriau įsigertų, todėl hidrolatai veido priežiūroje būtini. Jie gerai gaivina veidą, padeda veido kremams lengviau įsigerti į odą, nepalieka riebaus sluoksnio, puikiai drėkina, tonizuoja ir  suteikia švelnumo odai. 
Produkto aprašyme parašyta, kad Rugiagėlių hidrolatas tinka sausai, jautriai odai, mano oda kombinuotą, bet man jis tiko idealiai. 

Aš naudoju "Žiedė" rugiagėlių hidrolatą keliais būdais:


  • atgaivinti makiažą dienos metu



  • paakių zonoje kaip kompresus (labai gerai nuima pabrinkimus ir gaivina paakių zoną)

  • sudrėkinti veidą naudojant molio kaukes, arba skiesti molį su hidrolatu

  • sudrėkinti veidą prieš dieninį ir vakarinį kremą
Gėlių hidrolatai mano kosmetinės "must have", rekomenduoju išbandyti jeigu dar nebandėte. "Žiedė" hidrolatai tai puikus kokybės ir kainos derinys. Visa produkcija gaminama laikantis labai aukštų standartų vaistinės laboratorijoje. 

Apibendrinant galiu pasakyti tik tiek, kad mano veidui puikai tinka "Žiedė" kosmetika. Ji natūrali, ekologiška ir kainuoja nebrangiai. Taip pat lengvai pasiekiama, parduodama visuose Gintarinėse ir Norfos vaistinėse.


SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig