2014 m. spalio 12 d., sekmadienis

Gaminkime kartu ... Kiaulienos šonkauliai su šonone, keptos daržovės ir gaivios salotos


Šiandien sekmadienis, ir mes kaip visada gaminame kartu... Šiandien gaminsime mėsą, na kiek jau galima sveikų receptų... Kartais tiesiog norisi skanios ir teisingai paruoštos mėsos... O tam, kad nepersivalgyti garnyrai prie kiaulienos bus sveiki: keptos daržovės ir gaiviosios salotos...



Ingridientai:


Kiaulienos šonkauliai su mėsa 700gr
Bulvės 200-300 gr
Paprikos - 2 vnt
Baltieji svogūnai - 2 vnt
Raudonieji svogūnai 1 vnt
Aitrioji paprika 1 vnt
Česnakai
Patisonai - 4 vnt
Sojos padažas 50 ml
Medus 100 gr
Skrudintų sezamų aliejus -30 ml.
Juodieji pipirai pagal skonį

Ruošiame marinadą mėsai ir daržovėms. Smulkiai supjaustome aitrią papriką ir česnakus:


Suplakame medų su sojos padažu ir skrudintų sezamų aliejumi. Pridedame supjaustytus padažui ingridientus: česnakus ir aitriąją papriką, dedame juodųjų pipirų...


Marinuojame mėsą ir daržoves apie valandą...


Aš stengiuosi mažinti druskos kiekį, todėl vietoj druskos naudoju sojos padažą, jeigu Jus mėgstate sūriau, galite įdėti į padažą druskos, arba paskaninti druska ir pipirais mėsą prieš ją marinuojant.

Daržoves išplauname, supjaustome didesniais gabaliukais ir marinuojame su paruoštu padažu.




Kol daržovės ir mėsa marinuojami, mes galime paruošti  žaliųjų salotų garnyrui.

Ingridientai:

Sultenės salotos su burokėliais - įpakavimas (Iki parduotuvė)
Vyšniniai pomidorai - 250 gr
Agurkai -150-200 gr

Padažui:
Alyvuogių aliejus
Česnakai
Provanso žolelės
Pipirai
Druska


Kepame mėsa orkaitėje 150 laipsnių temperatūroje 1,5 val.


Pateikiame mėsą su keptomis daržovėmis ir gaiviomis salotomis.




Gero savaitgalio ir skanaus...





SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig