2014 m. spalio 5 d., sekmadienis

Gaminkime kartu.. uogų desertas su plaktos jogurto ir grietinėlės kremu , pagardintu šviežiu baziliku ir pistacijos riešutais...


Sekmadienį, kaip jau tapo tradicija, mes gaminame kartu... Šį kartą gaminsime skanų ir sveiką desertą. Nežinau kaip Jus, tačiau aš be saldaus gyventi negaliu, ar tai gabaliukas juodojo šokolado, ar keksas su vaisiais... Neįsivaizduoju savęs be kavos ir skanių desertų. ;-) Ruduo - uogų metas, todėl  savo desertui panaudosime avietes ir šilauoges... Gaminkime kartu...



Ingridientai:


Avietės -400 gr
Šilauogės -300 gr
Pistacijos - 50 gr
Želatina - 15 gr
Granatų sultys - 2 stiklinės ( 400 ml)
Rudas cuktus - 1/3 stiklinės
Citrina -  1vnt

Išplauname uogas:


Ištirpiname želatiną pusės stiklinės Granatų sultyje


Rudąjį cukrų ir dar pusę stiklinės Granatų sulčių kaitiname. Laukiame  kol cukrus ištirps


Išspaudžiame citrinos sultys tiesiai į puodą...


Supilame paruoštą želatiną ir likusias sultis



Uogas sudedame į paruoštą formą


ir užpilame sultimis su cukrumi ir želatina


Atvėsiname ir dedame į šaldytuvą kad želė sustingtų. man prireikė poros valandų...

Kol mūsų desertas šaldytuve, galime paruošti padažą:

Ingridientai:


Šviežias bazilikas
Pistacijos riešutai -50 gr
Rudas cukrus- 40 gr
Natūralus jogurtas-100 ml
Grietinėlė palikimui-250 ml

Grietinėlę ir cukrų suplakame iki standžios masės, sumaišome su natūraliu jogurtu


Paskaniname šviežiu baziliku



Pateikiame uogų desertą su plaktos jogurto ir grietinėlės kremu su šviežiu baziliku ir pistacijos riešutais...




Skanaus...

















SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig