Sekmadienį, kaip jau tapo tradicija, mes gaminame kartu... Šį kartą gaminsime skanų ir sveiką desertą. Nežinau kaip Jus, tačiau aš be saldaus gyventi negaliu, ar tai gabaliukas juodojo šokolado, ar keksas su vaisiais... Neįsivaizduoju savęs be kavos ir skanių desertų. ;-) Ruduo - uogų metas, todėl savo desertui panaudosime avietes ir šilauoges... Gaminkime kartu...
Ingridientai:
Avietės -400 gr
Šilauogės -300 gr
Pistacijos - 50 gr
Želatina - 15 gr
Granatų sultys - 2 stiklinės ( 400 ml)
Rudas cuktus - 1/3 stiklinės
Citrina - 1vnt
Išplauname uogas:
Ištirpiname želatiną pusės stiklinės Granatų sultyje
Rudąjį cukrų ir dar pusę stiklinės Granatų sulčių kaitiname. Laukiame kol cukrus ištirps
Išspaudžiame citrinos sultys tiesiai į puodą...
Supilame paruoštą želatiną ir likusias sultis
Uogas sudedame į paruoštą formą
ir užpilame sultimis su cukrumi ir želatina
Atvėsiname ir dedame į šaldytuvą kad želė sustingtų. man prireikė poros valandų...
Kol mūsų desertas šaldytuve, galime paruošti padažą:
Ingridientai:
Šviežias bazilikas
Pistacijos riešutai -50 gr
Rudas cukrus- 40 gr
Natūralus jogurtas-100 ml
Grietinėlė palikimui-250 ml
Grietinėlę ir cukrų suplakame iki standžios masės, sumaišome su natūraliu jogurtu
Paskaniname šviežiu baziliku
Pateikiame uogų desertą su plaktos jogurto ir grietinėlės kremu su šviežiu baziliku ir pistacijos riešutais...
Skanaus...
Komentarų nėra
Rašyti komentarą