2014 m. lapkričio 6 d., ketvirtadienis

Nerafinuotas natūralus Avokado aliejus iš www.natur.lt





Labas rytas, mano mielieji skaitytojai, gavosi taip, kad mano kelionė į Maskvą užsitesė, todėl tenka blogo straipsnius rašyti ne savo darbo vietoje, patikėkite, tai labai sunku. ne tas apšvietimas, ne visada yra internetas. Bet aš stengiuosi rašyti, ir nekreipti dėmesio į smulkmenas. Kartas pasirinkimas būna- arba kažkur eiti ir kažką žiūrėti, arba rašyti blogą. Aš visada pagal galimybes pasirenku blogo rašymą... ;-)
Šiandien noriu jums papasakoti apie aliejų. labai ilgai aš galvojau, kad aliejus tinka tik sausai ir labai sausai odai, dabar po kelių seminarų, aš suprantu kad teisingai pasirinktas aliejus tinka bet kokiai veido odai, ir bet kokiai problemai spręsti. Aš jau rodžiau savo aliejų laimikį iš parduotuvės www.natur.lt, šiandien skubu papasakoti apie Avokado aliejų...




Gamintojo aprašymas:






Avokadas – tamsiai žalios spalvos, kriaušės pavidalo kaulavaisis, kuris 7-20 cm ilgio, 7-10 cm skersmens ir 250-600 g svorio. Vaismedis pradeda derėti po 4-5 metų. Vaisiai skinami jiems nesunokus. Jei derlius surenkamas per anksti, jo pilnai pribrandinti neįmanoma. Toks vaisius praranda aromatą ir jam būdingas vertingas savybes.

Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Jo minkštime susikaupia 15-35% riebalų (labai svarbių aliejų). Tai idealus maistas visiems, nevalgantiems gyvulinės kilmės riebalų. Minkštime yra 1,5–2,1% gerai įsisavinamų baltymų, mineralinių medžiagų, ypač vario (jis būtinas raudonųjų kraujo kūnelių gamybai), vitaminų C, E, D, K, B1, B2, B6, biotino, karotino, daug Omega-9 rūgšties. Vaisiuose yra ir lecitino, teigiamai veikiančio nervų sistemą, taip pat ir angliavandenio manoheptuliozės, kuris sugeba tirpinti riebalų perteklių ir mažina cukraus kiekį kraujyje.

Manoheptuliozė maitina smegenų ląsteles, taigi žmogus būna žvalesnis, darbingesnis. Taip pat žinoma, kad avokaduose esančios veikliosios medžiagos gerina skrandžio rūgšties sekreciją, o kartu ir baltymų virškinimą, vidurių užkietėjimo problemoms šalinti, šlapimo takų infekcijoms, taip pat kepenų ir tulžies veiklai skatinti.

Avokadų aliejus yra šalto spaudimo, nerafinuotas, tirštas ir tamsiai žalios spalvos. Šio aliejaus riebalai savo struktūra yra artimi žmogaus odos paviršiaus riebalams, tinka visiems odos tipams, šiek tiek šildantis ir labai giliai į odą įsiskverbiantis. Tinka ypač dehidratuotai, išsausėjusiai, paraudusiai, dėl egzemos ir žvynelinės niežėjimo išvargintai odai. Idealus brandžiai odai. Labai švelniai veikia, todėl galima tepti aplink akis, mažina mažąsias raukšleles. Jį galima naudoti, kaip makiažo ir akių valiklį. Sudrėkinkite vandeniu ar hidrolatu vatos diskelį ir užlašinkite 1-2 lašus avokado aliejus ir švelniai valykiteaplink akis, veidą ir kaklą.

Aliejus nuostabiai saugo odą, be to dėl giluminio prasiskverbimo labai gerai drėkina, ramina, minkština ir maitina net pačią sausiausią odą. Lėtina jos senėjimo procesus, padeda regeneruoti, suteikia glotnumo, mažina jaunatvišką bėrimą, skatina kolageno gamybą. Tonizuoja, minkština ir atnaujiną epidermį, turi natūralių apsauginių savybių ir natūralų SPH filtrą, saugantį nuo UV spindulių, todėl tinkamas naudoti kaitinantis saulėje. Žiemą saugo nuo šalčio. Greitai nuima skausmą nuo mažų nudegimų buityje. Apsiplikius karštu vandeniu ar apsideginus, patepkite atšaldytu avokado aliejumi (nerafinuotu) ir skausmas netrukus praeis, paraudimo beveik nesimatys (priklausomai nuo nudegimo laipsnio).

Aliejus pasižymintis drėkinamosiomis savybėmis ypač tinka išsausėjusiems plaukams drėkinti, bei apsaugoti nuo plaukų galiukų lūžinėjimo. Ištepkite plaukų galiukus ir palaikykite apie 2val. arba kaip galima ilgiau ar net per naktį. Išplaukite kaip iprastai. Plaukai bus minkštesni, blizgesni ir atgavę savo žvilgesį.

Paskirtis:
  •  apsuaga nuo saulės, turi iki 4 SPF;
  • giliai prasiskverbia į ją ir drėkina, minkština, saugo nuo uždegimų;
  • dehidratuotai, išsausėjusiai, paraudusiai, dėl egzemos ir žvynelinės niežėjimo išvargintai odai;
  • brandžiai, sausai odai: drėkina, minkština, stabdo odos senėjimą;
  • nuo raukšlių: paakių ir kaklo odai;
  • vaikų odos priežiūrai;
  • celiulitui mažinti;
  • gydo dermatitą, žvynelinę bei egzemą;
  • masažams tinka ir su eteriniais aliejais;
  • artrito skausmams palengvinti;
  • nuo odos uždegimų, nusideginimų saulėje ar buityje;
  • išsausėjusiems plaukams drėkinti, bei apsaugoti nuo plaukų galiukų skilinėjimo, ypač dažytiems plaukams atstatyti;
  • nagų stiprinimui ir augimui gerinti bei nagų volelio uždegimui slopinti;
  • kaip makiažo ir akių valiklį;
  • kaip kremą prieš einant į soliariumą;
  • vaikų odos priežiūrai.

Talpa: 50 ml.

Kaina: 29 lt

Įpakavimas:





Konsisitencija:



Kur pirkti: www.natur.lt - elektroninė parduotuvė ir parduotuvė Bieliūnų g. 1, Vilnius, 




Aliejų pasirinkimas:



Mano nuomonė:

Aš specialiai pasirinkau Avokado aliejų, nes ieškau aliejaus veido valymui. Man buvo svarbu keli faktoriai: kad aliejus neriebintų veido odos, nekimštų porų, gerai valytų makiažą ir nedirgintų akių. Aš gavau daugiau, nei norėjau. avokado aliejus puikiai valo makiažą, tinka bet kokio tipo veido odai, neriebina jos, nepalieka lipnumo pojūčio ir nedirgina akių valant tušą. galiu pasakyti, kad vandeniui atsparų tušą jis nuvalo sunkiai, tačiau aš tokios beveik ir nenaudoju. Nešvarumus nuo veido jis pašalina labai gerai ir lengvai. Aliejaus konsisitencija pakankamai tirštą, aliejus žalios spalvos, labai skalsiai naudojasi, o svarbiausiai nekemša porų. rekomenduoju išbandyti vaido valymui. Galiu pasakyti, kad aš ir anksčiau bandžiau aliejaus pagrindu pagamintus veido valiklius, tačiau jie nebuvo natūralūs, ir dažnai kimšdavo poras. parduotuvėje natur.lt aliejų pasirinkimas tikrai didelis, o konsultantės padės išrinkti būtent tai, kas tinka jums.


SHARE:

2 komentarai

  1. Ačiū:) Straipsnis labai laiku, kaip tik prieš 10 minučių išsitraukiau iš spintos per gimtadienį gautą avokado aliejaus buteliuką ir galvojau kaip jį efektyviai sunaudoti :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip gerai pataikiau... nes man pačiai buvo labai įdomu, kaip galima panaudoti įvairius aliejus, kokie aliejai tinka mano odai.. o dabar jau žinau... greitai aprašysiu indiškų kmynų ir jojoba aliejus. ;-)

      Panaikinti

Blogger Template Created by pipdig