2015 m. vasario 13 d., penktadienis

13 Diena. Mano darbas


Šiandien vasario iššūkio tema: mano darbas. Bandysiu papasakoti daugiau apie save, apie savo išsilavinimą, savo buvusius darbus ir apie Svajonių darbą.


Aš nuo pat vaikystės norėjau būti teisininkė, man labai patikdavo teisės aktai, tai pat bendravimas su žmonėmis, man patikdavo mintys - ginti žmonių teises teisme. Mokykloje mokiausi labai gerai, tačiau man nepasisekė, neišlaikiau valstybinės anglų kalbos egzamino. Ir visai ne todėl, kad nemoku anglų, o todėl, kad per pirmus valstybinius egzaminus buvo mažiau patirties, mokytojai suskambėjo telefonas klausymo egzamino metu, todėl mes realiai nieko negirdėjome. Buvo pasirinkimas rašyti apeliaciją ir laukti sprendimo, arba pripažinti tai, kad neišlaikiau, ir bandyti laikyti mokyklinį egzaminą. Aš pasirinkau antrą variantą. Aš nežinau, ar tai gerai, ar tai blogai, tačiau man pritrūko vos kelių šimtųjų balo iki svajonių specialybės: Teisės ir valdymo (Teisės Universitetas).

Man buvo labai didelis šokas, visi mano klasiokai įstojo, o aš ne, tada aš padaviau dokumentus į Vilniaus Kolegiją ir įstojau į Maitinimo verslo organizavimą. Per per savo pirmąją praktiką suradau darbą: Reval Hotel Lietuva dirbau rytinės pamainos padavėja, darbe turėjau būti 5:30, ėjau iki darbo pėsčiomis, nes autobusai dar nevažiavo. Darbas buvo labai sunkus, reikėjo kelti kavos termosus su 15-20 l. kavos, nešti lėkštes, ir dirbti labai labai daug. Bet aš esu labai dėkinga už tokia gyvenimo mokyklą. 
Po laipsniui kilau karjeros laipsniais, pakeičiau dar darbų, 21 jau buvau Panorama Hotel administratorė, po gerų metų dirbau administratorė Grand Casino world, baigiau kolegiją, įstojau į Vilniaus Universitetą, neakivaizdžiai studijavau vadybą. Toliau su darbu buvo dar geriau, prisidėjau prie Gan Bei Lietuvoje atidarymo, vėliau buvo Sura Korėjietiško restorano atidarymas. 
Restoranų verslas labai sunkus, aš nesakau, kad yra nesunkių darbų, tačiau yra tokių, kurių palikti be priežiūros yra tiesiog neįmanoma, aš dirbau 6 dienas iš eilės, laisvą turėjau tik ketvirtadienį. Vieną gražią dieną, supratau kad pavargau, daugiau taip negaliu. Ačiū labai vaikinui, kuris mane suprato ir palaikė. Porą metų buvau tiesiog namų šeimininkė, kol nepradėjau rašyti atsiliepimų www.supermama.lt, o toliau jau žinote, sugalvojau rašyti savo blogą.



Dabar mano pagrindinis užsiėmimas blogo rašymas, dauguma žmonių galvoja, kad tai tiesiog laiko švaistymas, tačiau aš į tai žiūriu labai rimtai. Blogui skiriamas beveik visas mano laikas, aš turiu labai daug planų: kokius projektus darysiu ir kokius produktus noriu išbandyti ir aprašyti Jums.



Galiu pasakyti, kad esu pats laimingiausias žmogus pasaulyje, nes darau tai, kas man patinka.
Dažnai girdžiu tokius žodžius: blogą rašyti gali kiekvienas, taip, sutinku, gali kiekvienas, tačiau nuoširdžiai bendrauti, turėti savo tvirtą nuomonę ir savo aš, ne kiekvienas.. Blogas mano svajonių darbas ir linksmas laiko praleidimas.

Gero penktadienio, brangieji.







SHARE:

12 komentarų

  1. Labai graži nuotrauka!
    Smagu, kad save atradai. Kvailoki tie žmonės, kurie mano, kad blogo rašymas yra laiko švaistymas. Tuomet laiko švaistymas yra ir mokymasis universitete, knygų skaitymas, lankymasisi parodose, kelionės ir bet kas kitas kas padeda tau augt, tobulėt, jau vien dėl to, kad nuolatos kažkuo domiesi, kažką sužinai, kažką gauni ir taip augi. Bet visgi turbūt darbu tokią veiklą gali pavadinti tik tada, kai pavyksta iš jos bent komunalinius mokesčius susimokėti. Ne visi blogeriai gali pasigirti, kad jų blogas yra darbas, todėl nesustok, tau sekasi!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū labai, Blogginimo kultūra Lietuvoje tik prasidėjo, kiekvieną dieną atsiranda vis naujų blogų, tačiau kiek išsilaiko, statistikos kolkas nėra. Blogas nėra labai lengvai, bet aš arba darau gerai, arba nedarau visai. Kitaip nemoku. Manau reikia stengtis, kad Blogas galėtų tapti darbu. ;-)

      Panaikinti
    2. Na bloginimo kultūra Lietuvoje jau kokius 10 metus skaičiuoja. Mano pačios vienas asmeninis blogas 7 metus atšventė, kitas apie knygas 6, trečiam, kur patarimai ir apžvalgos kokie 3, bet jo dar neišgryninau. Pats populiarumo pikas turbūt prieš kokius 6 metus buvo. Juk net garsi konferencija Login kilo iš blogin, kad iš pradžių kelis metus buvo didelis blogerių renginys. Po to atsirado soc tinklai ir blogeriai aprimo, dabar mažas nišinis atgimimas. Bet čia tiesiog apie blogus, o ne darbus, bendram suvokimui.

      Panaikinti
    3. Taip, dabar vlogų bumas, tačiau blogai irgi labai populiarūs. Pagalaiu kompanijos suprato, kad su bloggeriais reikia bendradarbiauti, patikėkite, kai aš pradėjau bendradarbiuti nenorėjo niekas, o dabar net pradidantys blogai gali gauti PR pavyzdžių.

      Panaikinti
  2. Kažkada domėjausi apie bloginimą Lietuvoje, tačiau susidarė nuomonė, jog iš to realiai ir padoriai uždirbti nėra įmanoma. Neskaitant PR mėginių.

    Įdomu būtų išgirsti ką manai šiuo klausimu :) Ar tikiesi kada gauti bent jau minimalaus atlyginimo pajamas? O gal tai jau realybė?

    Jei per privatus klausimas, suprasiu, jog neatsakysi.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai kad uždirbti nelabai galima, nes už atsiliepimus pinigų neimsi, na kokie tai atsiliepimai, jeigu tau už juos sumokėjo. Tik visai neseniai kopanijos pradėjo siųsti PR pavyzdžius testavimui, bet irgi juos gauti nėra lengva. Turi būti ir tinkama statistika ir blogas, ir geros nuotraukos ir dar darug, daug viskuo. Aš matau galimybę uždirnti tik iš reklamos, bet kol kas viskas ateityje. ;-)

      Panaikinti
  3. Aš irgi noriu pagirti dėl blogo rašymo :) Atsimenu, kai supermamose bendravot :) o dėl to, kad "Dažnai girdžiu tokius žodžius: blogą rašyti gali kiekvienas, taip, sutinku, gali kiekvienas..." tai tikrai galiu paneigti. Tikrai ne kiekvienas gali rašyti ::)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne, kodėl, rašyti tai gali kiekvienas. Tik skaityt ne kiekvieną norisi :D :D :D

      Panaikinti
    2. Ne, kodėl, rašyti tai gali kiekvienas. Tik skaityt ne kiekvieną norisi :D :D :D

      Panaikinti
  4. Ačiū labai, prisimenu kiek laiko praleisdavau www.supermama.lt forumuose, dabar net neužienu, tačiau buvo tikrai smagu ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonimiškas2015-02-15 15:06

    Labai grazi nuotrauka!

    AtsakytiPanaikinti

Blogger Template Created by pipdig