2015 m. kovo 17 d., antradienis

Mados Infekcija. Monta Apsāne (Latvija)




Vakariniam skaitymui siūlau mano dar vieną naują įrašą apie vieną iš Mados Infekcijos dalyvę Monta Apsāne iš Latvijos, kurį dalyvavo Latvijos mados infekcijoje ir buvo atrinkta į mados show finalą. Mes dažniausiai pasirenkame maudymo kostiumėlį, kuris paryškina mūsų kūno privalumus (na bent jau aš taip darau), rekomenduoju šiandien pasižiūrėti į maudomo kostiumėlius, kurie gali išryškinti jūsų sielą ir asmenybė.






Monta Apsāne  – pirmą kartą šiais metais Latvijoje organizuoto konkurso „Injekcija” nugalėtoja. Šiuo metu jaunoji dizainerė studijuoja Latvijos Meno akademijoje vaizdo komunikaciją. Daugiausiai ji dirba fotografijos, grafinio dizaino srityse, taip pat dirba mokytoja meno studijoje.

Savo pirmąją vientisų spalvotų maudymosi kostiumėlių kolekciją ji sukūrė 2012-ųjų vasarą, taip pradėdama „Collar Swimwear” liniją.



Kiekvienoje šios linijos kolekcijoje dizainerė siekia, kad maudymosi kostiumėlis būtų suvokiamas kaip meninis projektas, bet ne kaip masinės gamybos mados drabužis.







Kaip pati dizainerė sako - „Collar Swimwear” linijoje nėra kuriami drabužiai skirti aprengti fizinį kūną. Jais yra „apvelkama” žmogaus asmenybė.


>>> Kolekcija Captured”









Mintis > Dizainerę kolekcijai įkvėpė ilgametė Šiaurės tradicija maudytis ledo skylėse. Tikima, kad tai stiprina dvasią, išsaugo jaunystę, sveikatą ir užgrūdina šalčiui. Šios kolekcijos modeliai buvo sukurti tarsi dedikacija aistringiems žiemos maudynių garbintojams, kurie pasineria į šaltį plika oda, o menininkas paverčia šią tradiciją asmeniniu credo šiuolaikine mados prasme. Kolekcijoje naudojami netradiciniai sprendimai, dizainerė žaidžia su kontrastais, asketišku kirpimu, paprastomis formomis, vientisais ir atskirais maudymosi kostiumėliais. Naudojami aksesuarai – tai orui pralaidūs, dėvimi panašiai kaip vonios kepurės, ir skirti apsaugoti kūną nuo perkaitimo, bei dar niekada nematyti galvos aksesuarai, dizainerės pavadinti „Ambush” (liet. „Pasala”), Jų forma sukuria asociaciją su tinkle pagautu grobiu. Monta tokiu būdu kuria aliuziją į tuos, kurie, kaip ji pati sako, buvo pagauti aistros maudytis ledo skylėse.









Visa kolekcijos spalvų gama yra įkvėpta vėlyvo rudens ir žiemos Baltijos jūros paplūdymio peizažo – dominuoja tamsiai violetiniai, švelniai pasteliniai, balkšvai pilki tonai.

Daugiau nuotarukų ir online parduotuvė:


SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig