2015 m. lapkričio 27 d., penktadienis

Tyrimas: lietuvėms barzdoti vyrai – nepatrauklūs


Šiandien gavau labai įdomaus tyrimo rezultatus, kuriais likau tikrai nustebinta, būtent todėl nusprendžiau parašyti apie tai bloge. Pagrindinis tyrimo klausimas: ar Jums patinka barzdoti vyrai? Kaip atsakyčiau aš? Nežinau, manau kad taip, jie atrodo labai charizmatiškai, įdomiai ir stilingai. Dažniausiai barzda, tai įvaizdžio dalis. Tačiau pagalvojus apie bučinius su tokiu vyru, o ne, tikrai ne, neoriu, nepatinka.  O ką galvoja apie tai Lietuvos moteris ir merginos?







Pasaulyje prieš kelerius metus į madą grįžęs barzdos auginimo kultas išpopuliarėjo ir tarp Lietuvos vyrų, tačiau moterims jis neatrodo patrauklus. 60 proc. lietuvių nelaiko barzdos stilinga vyriško įvaizdžio detale – joms labiau patinka vyrai be barzdos. 
Tokia moterų nuomonė atsiskleidė „Braun“ inicijuotos apklausos metu. Pastebima tendencija, jog kategoriškumas būdingesnis vyresnio amžiaus moterims. Jaunesnio amžiaus lietuvės (47 proc.) linkusios teigiamai vertinti ir barzdotus vyrus, jei jų barzda yra stilingai suformuota. 
„Regis, jog lietuves labiausiai gąsdina neprižiūrėtos barzdos, greičiausiai todėl ir vyresnės moterys yra skeptiškesnės barzdotų vyrų atžvilgių nei jaunos moterys. Pastebima tendencija, kad jauni vyrai daugiau investuoja į savo išvaizdą, barzdą formuoja elektrinėmis barzdaskutėmis ar net lankosi specializuotuose salonuose, dėl to ir jų draugės ar pažįstamos barzdas ima vertinti palankiai“,- teigia „Braun“ produkcijos platintojas Baltijos šalyse Dmitry Žmuds. 
Nors pusė apklaustų moterų teigia, kad joms nepatinka bučiuotis su barzdotais vyrais, jaunesnio amžiaus lietuvės šioje situacijoje yra lankstesnės. Jos linkusios pakeisti savo nuomonę su sąlyga, jei vyro barzda yra prižiūrėta. 


„Natūraliai vešlios barzdos moterims asocijuojasi su vyru tingumu ir apsileidimu. Neretai tokias barzdas auginančių vyrų moterys skundžiasi, kad jos trukdo bučiuotis. Šiuolaikinės barzdų tendencijos išsprendžia šią problemą – ilgas barzdas keičia trumpos kelių dienų barzdos įvaizdis“,- teigia „Braun“ produkcijos platintojas Baltijos šalyse Dmitry Žmuds. 
Tvarkinga vyrų išvaizda lietuvėms yra svarbi, tačiau dauguma jų vis dar mano, kad tai yra labiau moterų rūpestis nei pačių vyrų reikalas – beveik pusė apklaustųjų teigia pačios perkančios jiems skutimosi priemones. 
Be to, lietuviai dar tik pradeda investuoti į savo išvaizdą, atskleidžia jų mylimosios, tvirtindamos, kad daugiau nei pusė vyrų barzdą skuta vienkartiniais skustuvais, o elektrines barzdaskutes naudoja kas penktos apklaustosios mylimasis. 
Apklausą atliko tyrimų bendrovė „Synopticom“ lapkričio 2–4 d. Jos metu apklaustos 305 respondentės iš visos Lietuvos.

Mano nuomonė:

Jus nepatikėsite, tačiau paskutiniu metu aš vis dažniau ir dažniau girdžiu apie išskirtines priemones barzdoms prižiūrėti. Dauguma kompanijų išleido specialius muilus, aliejus, gelius, vaškus barzdai ir ūsams formuoti. Tai reiškia kad populiarų, nežiūrint į mūsų nuomonę, vyrai irgi bando išsiskirti iš minios, būti madingais ir stilingais. Ar norėčiau kad mano vyras turėtų barzdą? Oi, ne, tikrai ne. Kodėl? Nežinau, nors tai atrodo ir stilingai, savo vyrui auginti barzdos neleisčiau. O ką galvojate Jus?




SHARE:

7 komentarai

  1. Barzda barzdai nelygu. Juo labiau ne visiems vyrams ji ir tinka. Man, asmeniškai, prižiūrėta, tvarkinga barzda - visai gražu. Dėl bučinių, tai jei barzda trumpa - jausmas lyg bučiuotum ežiuką, o jei truputį ilgesnė - nebe taip ir baisu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nu va, jus daugiau patirtiess turite šiame klausime, aš tikrai mažiau, tik emorcijos ;-)

      Panaikinti
  2. Na, "tyrimą" darė Braun, tai klausimas ar čia tikrai kažkokią apklausą darė ar tiesiog iš piršto laužė rezultatas. Juk jie pardavinėja reikmenis skutimuisi :D

    Aš 100 proc. už barzdą. Gražu ir stilinga, žinoma, jei sutvarkyta:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš mačiau, kad Brown, nemanau, kad jie ką nors apgaudinėtų su rezultatais. Man be galo patiko tyrimo mintis, o labiausiai rezultatai.

      Panaikinti
  3. Mano vyras su nedidele barzda (gal 1 cm), man labai patinka, suteikia jam tokio "laukiniškumo" ir bučiuotis tikrai netrukdo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Super, sakau, kad balzda - stilingo įvaizdžio dalis.

      Panaikinti
  4. Mano vyras su nedidele barzda (gal 1 cm), man labai patinka, suteikia jam tokio "laukiniškumo" ir bučiuotis tikrai netrukdo.

    AtsakytiPanaikinti

Blogger Template Created by pipdig