2015 m. gruodžio 11 d., penktadienis

Fotografijos paroda DOVANA




Trečiadienio vakare mes jau skubėjome į Giedrės Duoblės („57 edges“) ir fotografės Ugnės Henriko vienos dienos fotografijos parodą „Dovana“, aš gavau kvietimą ir labai apsidžiaugiau, nes santykiai tarp žmonių, ypatingas ryšis tarp anukų ir senelių man be galo įdomus ir artimas. Aš jau dėja neturiu senelių, tačiau vyro senelė tapo man artimensė. O kada kaip ne per Kalėdas prisiminti savo giminę, jegu ne nuvažiuoti aplankyti, tai nors paskambinti.

Apie Parodą:




„Dovana“ – tai juvelyrės Giedrės ir fotografės Ugnės socialinis fotografijos projektas. Dvi kūrėjos tyrinėja skirtingų kartų moterų ryšį, ypatingas jo ženklas čia – močiutės dovana anūkei. Daugiau apie projektą - prisegtuke.

Projekto dalyvės: televizijos laidų vedėja Laima Kybartienė su anūkėmis Auguste ir Kotryna, televizijos ir radijo laidų vedėja Bernadeta Lukošiūtė su anūke Vilte, aktorė Toma Vaškevičiūtė (Tomos močiutės jau nebėra), aktorė Aistė Lasytė su močiute Ona Česlava, atlikėja Dovilė Filmanavičiūtė („Miss Sheep“) su močiute Stanislava, dizainerė Milda Čergelytė su močiute Vida, grafikos dizainerė Goda Jackutė su močiute Elena ir pati juvelyrė Giedrė Duoblė su močiute Regina.

Kaip kilo ši idėja? Juvelyrės Giedrės kūrybinė idėja – perduoti žinutę apie amžinąsias vertybes. Viena tokių didžiųjų gyvenimo vertybių – tai, kuo nuoširdžiai dalijasi skirtingų kartų moterys. Giedrė kuria dirbinius, kurie skirti perduoti iš kartos į kartą. Tai nenutrūkstamo ryšio simbolis, amžinumo ženklas.

Fotografė Ugnė prieš keletą metų pristatė fotografijos projektą „Mother and daughter“, jo metu fotografavo save, atkartodama savo mamos jaunystės nuotraukas. Projektas buvo publikuotas „The Guardian“ ir „Huffington Post“. Artimos idėjos tapo fotografės ir juvelyrės bendro kūrybinio projekto pagrindu.
















Vietą: grafų Umiastovskių rūmai, II aukšte, Trakų g. 2 , Vilnius
Nuotraukos: mano ir 57 Edges 










SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig