2015 m. gruodžio 14 d., pirmadienis

Mados Injekcija '15


Aš puikiai žinojau, kad ateis tokia diena, kai reikės pasirinkti mada ar grožis. Tokia diena buvo ketvirtadienį. Visi bloggeriai puikiai žino, kad katvirtadienis ir trečiadienis renginių dienos, dažniausiai vakarais tomis dienomis pristatomos kolekcijos, grožio procedūros, vyksta mados renginiai ir pan. Aš išsirinkau madą, o kodėl ne? Labai seniai norėjau pažiūrėti Mados Infekcijos dizainerius, juk po spaudos konferencijos aš įrašiau sau labai daug įdomių vardų ir kolekcijų į sąrašą. Čia buvo ir kelios merginos iš Rusijos, ir Ernestos Venskutės kolekcija,  kur naudojama žuvies oda,  ir  mano favoritas Thom Bara. 




Oficiali informacija:

Devintą kartą iš eilės Nacionalinėje Dailės Galerijoje organizuotame konkurse „Injekcija“ buvo išrinkti talentingiausi mados dizaineriai. „Mados Infekcijos“ organizatorių rengtame „Injekcijos“ konkurso finale savo kolekcijas pristatė 17 jaunų dizainerių iš Lietuvos ir užsienio šalių. Galimybę pademonstruoti savo kūrybą ant kitų metų, didžiausio Lietuvoje organizuojamo mados festivalio „Mados Infekcija” podiumo gavo lietuviai Mantas Bartkus ir Neringa Martinėnaitė, Morta Nakaitė, Thom Bara bei estė Ana Jelizarjeva.



Noriu pradėti nuo favorito, kolekcijos kuri man patiko labiausiai:

Thom Bara 

Kolekcija „Juoda“

Šią kolekciją mistiškai apipina rusų poetės Marinos Ivanovos Tsvetaevos eilės. Kuriant šią bendrą nuotaiką bendradarbiaujama su „GRIEZNAYA“, aksesuarų meistrais „The Coal“ bei alternatyvios, intelektualios muzikos specialistais „S13“

Aš tiesiog dievinu juodą spalvą, o šita kolekcija buvo subrendusi (prieš tai mes jau pažiūrėjome be galo daug dizainerių darbų). Kiekviena detalė buvo savo vietoje, kiekvienas drabužis yra nešiojamas, funkcionalus ir apgalvotas. Aš galiu paminėti be galo daug: rankinę, kelnės, permatomos kelnės. Jeigu aš prisiminu tiek detalių, tai reiškia tik vieną, kad kolekcija buvo tobula. Smagu, kad pilną Thom Bara kolekciją mes jau greitai pamatysime Mados Infekcijos finale.







Morta Nakaitė

Kolekcija „Eksperimentinė kolekcija apie nebylią, švarią, jautrią būseną

...Tą dieną žmogus atsikėlė ir ramiai išėjo į gatvę. Vėl buvo žiema.”
Skulptūriški, ramūs siluetai, derinami su netradiciniais faktūrų ieškojimais. Dizainerė bando išgauti minkštumo, skaidrumo pojūtį.


čia irgi jaučiasi kolekcijos užbaigtumas, viena nuostabi 'baltoji' kolekcija. Drabužių siluetai, kurios lengva prisiminti, balta spalva, kuri priimtina visiems, suderintos detalės (nekenčiu, kai prie kolekcijos modelių prašo atsinešti savo batus, nes dizaineris pagalvojo tik apie drabužius).










Dar iš patikusių, tačiau netapusių finilaininkais:

Elžbieta Jancevič

Kolekcija “ Plačiai atmerktos akys ” 

Ši kolekcija - Tai apimtinių siluetų ir spalvinių dėmių sintezė. Šiuolaikinėje visuomenėje ir madoje kamufliažas įgauna įvairialypę reikšmę. Tai akimi nematomi sluoksniai, gyvenimo įvykių suformuoti mūsų viduje ir drabužių sluoksniai, kurių dėka žmogus geba susikurti komforto zoną. Po sluoksniais drabužių žmonės slepia savo fizinius ir dvasinius trūkumus, nesuvokdami, kad visi kompleksai kyla iš praeities patirčių ir išgyvenimų. Kamufliažas – tai drabužių daugiasluoksniškumas, kuriame paslepiame patys save.








Aleksandra Kozlova

Kolekcija „Komufliažas“

Komufliažas yra legali apgaulė, gelbstinti iliuzija, kuri ištrina socialinio statuso ribas, paslepia žmogaus silpnybes ir individualų charakterį. Tiek virtualiame pasaulyje, tiek realybėje, norint „išlysti“ iš šešėlio turime pasitelkti šviesą. Sujungus šešėlius ir šviesą galime manipuliuoti iliuzijomis. Ši kolekcija yra trijų dimensijų ir ja siekiama sukurti neįmanomą, „ištraukti“ individualumą iš šešėlio. Dizainerės atrasti raštai padės sukurti formą, kuri neegzistuoja. Šie ornamentai yra piešti šviesą atspindinčiais dažais, bus slepiami iki paskutinės pasirodymo minutės.



Irmantas Ivenkovas

Kolekcija „Identity“ (liet. Identitetas)

„Identity“ arba „Identitetas“ – eksperimentinė  ir tuo pačiu novatoriška vyriška  kolekcija. Šios kolekcijos tipažas – vyras, norintis būti išskirtinis, ieškantis jaukumo ir dermės tiek aplinkoje, tiek savyje.  Nors formos inovatyvios ir urbanistinės,  Irmanto įsivaizduojamas vyras susitapatina su miesto aplinka. Tokiai raiškai dizaineris pasirinko grindinių, pastatų sienų koloritą, kuris padėtų pradingti miesto fone.






daugiausiai klausimų paliko dizainerės iš Estonijos Annos Jelizarjevos kolekcija . Aš šį kolekciją vertinu taip: jeigu man nepatiko, reiškia mano madingas skonis dar ne toks išlavintas, kad suprasti šitą naują mados tendenciją.

Kolekcija „Malchik  Fantastika ” (liet. Vaikinas Fantastika)

Ši kolekcija – sovietų kultūros atspindžiai. Užaugus Estijoje, Anna suprato, kad mūsų kartos, gimusios 90 – aisiais, gyvenimas radikaliai skiriasi nuo mūsų tėvų, todėl savo kolekcijoje dizainerė perteikė post – sovietinę, urbanistinę aplinką. Šios merginos kurti drabužiai bus ne tik marginti senomis, Rusijoje populiariomis tatuiruotėmis, bet ir... netikru kailiu. 








Štai ką aš norėjau trumpai pasakyti, mes su Jumis dar grįsime prie Mados Injekcijos, nes dar aptarsime modelių makiažus, tada gal labiau apžvelgsime kitus dizainerius. 
Apibendrinant noriu pasakyti, kad Mados Infekcijos finalas tai tramplinas, kuris veda į mados pasaulį, tai labai gera galimybė jauniems dizaineriams pristatyti savo kūrybą ir kolekcijas plačiai publikai.



















SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig