2016 m. kovo 23 d., trečiadienis

Retroforma Interjero mados SS'16 tendencijos




Praeitą ketvirtadienį mes visos skubėjome pas Interjero dizaino namų „Retroforma“ įkūrėją ir interjero dizainerę Liną Kalinauskaitę-Forsman. Retroforma salonas , tai stebuklingų interjero dizaino sprendimų pavyzdys, tačiau kur kas smagiau pamatyti visus sprendimus p. Linos namuose, kai namų dizaino projektas jau įgyvendintas, kai jau gyvena žmones ir visos interjero detales turi praktišką panaudojimą. Šiandien mes su jumis šnekėsime apie madingiausias pavasario- vasaros tendencijas, spalvų ir detalių suderinamumą, o taip pat apie stilingai pateiktą maistą.



Aš padariau kaip įmanoma daugiau nuotraukų tam, kad įtikinti jus, interjero dizainas nėra labai sunku ir problematiška, svarbu įkvėpimas, spalvų suderinamumas ir ryškios detalės, kurios taip madingos šį sezoną. 




pakeisti interjerą labai paprasta, reikia pradėti nuo ryškių arba kitos spalvos pagalvių, prie jų derinti kitas detales, pvz. užuolaidas. Aš labai įpratusi prie klasikinių ir tamsių užuolaidų atspalvių, tačiau pamačius gėlėtas užtuolaidas pagalvojau kodėl gi ne? Puikiai suvokiu, kad pasirinkus ir užkabinus tokias ryškias ir man neįprastas užuolaidas teks pakeisti pusę interjero detalių, tačiau ar tai yra blogai? manau tikrai ne, tai tik pliusas, mano namų interjeras nebuvo keistas gerus keturis metus, gal jau tikrai atėjo laikas atsinaujinti? Labai norėčiau kad šios ryškios geltonos spalvos pagalvė taptų mano įkvėpimo šaltiniu.









dauguma žmonių dažo sienas, tai nėra nei blogai, nei gerai, tai yra interjero dizaino sprendimas, tačiau tapetai man patinka žymiai laubiau. sakote esu senamadiška? Tikrai ne, pažiūrėtikite kaip gražiai atrodo šitas sprendimas:



















Pavasario neįmanoma sustabdyti. Jis niekada nenusibosta ir mes jo visuomet laukiame išsiilgę. Kiekveną pavasarį norisi to paties: naujų batų ir suknelės. O nusivalius langus, norisi ir naujų užuolaidų. Šį pavasarį aš kalbu apie užuolaidas, madingas spalvas ir kaip nesudėtingai, keliomis naujomis interjero detalėmis atnaujinti namus. Keletas madingų spalvų ir raštų, ir Jūsų namai alsuos pavasariu. Spalvų tendencijos yra neatsiejama mados ir namų dalis. Madingos spalvos mums net nepastebint įsilieja į visas mūsų gyvenimo sritis. Nuo reklaminių plakatų iki parduotuvių vitrinų ar tapetų raštų. 



Scion 2016 audiniu ir tapetu kolekcija "Lohko"
Scion 2016 Mr Fox Blush




Scion 2016 audiniu ir tapetu kolekcija "Lohko", spalvos Liquirise/ Hemp ir Paprika/Pebble
Designers Guild pvasario audinių kolekcija Nymphaea- birch



Jei nesate įsitinusi, kokias spalvas pasirinkti, apsidairykite ir gal namuose jau bus koks nors objektas, kurio spalvos Jums patinka. Pavyzdiui, margas kilimas, gal paveikslas. O gal Jums patiko kokia nors marga pagalvė. Svarbiausia pasirinkti atspirties tašką. Tad kitų dekoro elementų spalvas ir rinkitės iš Jums patikusio kilimo ar pagalvės. Taip išlaikysite visumą ir dekoruoti nebus sudėtinga. Pagalvių raštai gali būti skirtingi. Derinkite gėlėtus su geometriniais ir vienspalviais audiniais. Smulkesnius raštelius su stambesniais. Raštų ivairovė sukuria įdomumą. Kambarys tampa gyvas, po jį įdomu dairytis. 

Kartais vasaros oras mūsų nelepina, kol išeisime į lauką, užtruks dar keletą mėnesių, tad pavasarį ir vasarą kurkime namuose dabar.
Naujausios Designers Guild kolekcijos „Couture Rose” ir „Marquisette” idealiai tinka pavasario nuotaikoms namuose kurti. Tai ypač moteriška ir meniška audinių kolekcija. Didesnio ir mažesnio mastelio gėlių raštai suteikia galimybę įvesti į interjerą madingas spalvas ir žydinčio sodo nuotaiką. 

Osborne & Little „See Breeze"
 kolekcija tobulai tinka vasarai, nes madingos spalvos turi puošti ne tik Jūsų interjerą, bet ir terasas, balkonus, sodybos erdves. Išneškite šio sezono spalvas į lauką, kad Jūsų aplinka šviestų raštais ir spalvomis. 
Osborne & Little „Fantasque" kolekcija - art deco renesansas šiuolaikiniuose interjeruose. Kolekcijos spalvos puikiai tiks kuriant prabangų ir dekoratyvų, jau rudens namų jaukumą. 

Christian Lacroix „Incroyables et Merveilleuses". Tai labai dekoratyvi, Christian Lacroix mados namams būdingu stiliumi sukurta kolekcija, kuri atspindi prancūzišką spalvos suvokimą ir puošybos manierą, bei laisvę rinktis spalvas. 

Hanna Werning kolekcija „Wonderland" - unikalus dizainerės braižas, skandinaviškas dekoravimo būdas ir nuostabios gamtos inspiruotos floros ir faunos sintezės. 


Tekstilė sukuria namų jaukumą ir šilumą. Kilimas, sofa, pagalvėlės, užuolaidos sukuria pilnų gyvenimo namų jausmą. Į tokius namus norisi grįžti, juose norisi gyventi. Ir būtent tekstilė paverčia namus savais. 
Pagalvėlės ir užuolaidos yra pats greičiausias būdas pakeisti kambario stilių ir sukurti naują, būtent savo namų tvarkos jausmą. Paprasčiausiai pakeitus pagalves ant sofos, pasikeičia visas kambarys. Taigi, pagalvėlė yra vienas iš stipriausių herojų kuriančių kambario nuotaiką. Ji yra tas spalvingas akcentas užduodantis toną ar temą. 




Christian Lacroix SS16  FOLLETE - BLEU DE ROI


Christian Lacroix SS16 PECHE MIRACULEUSE - AURORE



Aš niekada nesu mačiusi tiek skirtingų atspalvių, kurie stebuklingai dėra tarpusavyje, pavyzdžiui atsirties tašku mano atveju galėtų būti Christian Lacroix pagalvė, o visus kitus interjero detales galima jau derinti prie pasirinktos ryškios spalvos. Kas man patiko labiausiai? Ryškiai geltona ButterCup spalva, mano nuomanuose nėra labai daug šviesios, todėl aš stengiuosi ryškiais akcentais suteikti interjerus spalvų ir šilumos.

Žiūrime madingiausias spalvų tendencijas, aš kaip visada padariau daugiau nuotraukų, gal jus pamatusite ir pasakysite 'wow', tai būtent taip, ko seniai ieškojau.



Christian Lacroix SS16 Malmaison-Jonquille 
Christian Lacroix pagalvė "Maison de Jeu Cushion" 


Hanna Werning tapetu kolekcija "Wonderland"
Christian Lacroix SS16 Malmaison-Jonquille  audinių kolekcija




Osborne & Little tapetu ir audiniu kolekcija "Fantasquejpg".


Christian Lacroix pagalvė 



Osborne & Little Cubiste (taletų ir audinių kolekcija)
Christian Lacroix pagalvė BEAUHARNAIS ROSÉE CUSHION




Christian Lacroix SS16 Malmaison-Jonquille  audinių kolekcija




Osborne & Little Cubiste (taletų ir audinių kolekcija)




Christian Lacroix SS16 Cocarde





Christian Lacroix pagalve "Maison de Jeu" 


Christian Lacroix MAISON DE JEU


Scion tapetu kolekcija "Lohko"



Designers Guild audinių kolekcija

Ar pietūs gali būti stilingais? Tikrai taip, aš jau namuose kai tvarkiau nuotraukas pamačiau kaip dera tarpusavyje servetėlių spalvos, maistas, gėlės ir smulkio detalės, taip gražiai pateiktą maistą dar skaniau valgyti, o apie puodelius su lape (Mr Fox) aš jau seniai mąstau, jeigu nusipirksiu geltonos spalvos pagalves, nusipirksiu ir puodelius. 






Ką aš noriu pasakyti apibendrinant, o tik tai, kad leiskite sau pasvajoti, išsirinkite mėgstamą spalvą ir mažą detalę, gal būti kad nuo jos ir prasidės naujųjų namų dizainas ir pokyčiais, juk pavasaris laikas atsinaujinti. O aš jau bandau įsivaizduoti ant savo langų ne rudos, o gėlėtas užuolaidas. 

Ačiū labai už žinias ir gerai praleistą laiką.

Daugiau informacijos: www.retroforma.lt

PS. aš prie kiekvieno audinio pasisitengiau parašyti dizainerių ir kolekcijų pavadinumus, taio bus greičiau suprasti ir išsirinkti.













SHARE:

2 komentarai

  1. Koks gražus namų interjeras. Man tokie dideli mediniai stalai labai patinka. Svajoju savo namuose tokį įsigyti. O maistas tai labai skaniai ir šventiškai atrodo. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Koks gražus namų interjeras. Man tokie dideli mediniai stalai labai patinka. Svajoju savo namuose tokį įsigyti. O maistas tai labai skaniai ir šventiškai atrodo. :)

    AtsakytiPanaikinti

Blogger Template Created by pipdig