2017 m. sausio 30 d., pirmadienis

Borneo 1834 Serge Lutens



Jau labai seniai norėjau savo bloge pašnekėti apie intelektualią pafrumeriją ir aptarti kelis Serge Lutens kvapų kūrinius. Kodėl Intelektualioji? Nes tai nėra kompotas ir vaisių aromatas, tai unikalus nišinių kvepalų namų pasi didžiavimas. Niekada nesakiau, kad SL kvapai turi patikti ir tikti kiekvienam. Tokio tipo parduotuvėse reikia praleisti labai daug laiko, įvertinti visus siūlomus aromatus (rekomenduoju prieš einant padaryti namų darbą ir internetiniame puslapyje www.fragrantica.com perskaityti atsiliepimus arba bent peržiūrėti kvepalų natas). 








Mano nuomonė:

Prie SL kvapų aš priėjau ne iš karto, pirmieji mano nišinės parfumerijos pirkiniai buvo iš Montale ir Byredo. Taip, jie yra išskirtiniai, tačiau kiek prieinamesni plačiai publikai. SL kvapai yra akvareliniai (jie nėra super ryškūs), tačiau kiekvienas kvapas - tai atskira istorija. Kodėl Borneo 1834?  Nes tai unikalus rytietiškas medienos kvapas, kuris idealiai tinka tiek vyrams, tiek moterims. Vertinant nišinius kvepalus gaunasi taip, kad kiekvienas blogeris pasakoja savo istoriją ir jaučiamas kvepalų natas. Man Borneo 1834 tai verslo klasės kvepalai.
 Įsivaizduokite: kompanijos ofisas viršutiniame lofto aukšte, už raudonos medienos prabangaus stalo sėdi moteris, kuri nemėgsta papuošalų ir blizgučių, tačiau nori ir moka parodyti savo gerą skonį, ji su juodais klasikiniais akiniais, prabangus juodos spalvos kostiumas ir balti šilkiniai marškiniai. Ji dievina juodą šokoladą ir espresso be cukraus. Jos ofisas gana šviesus, tačiau baldų spalvos tamsios, be raudono medžio stalo ofise dar odinis komplektas juodos spalvos, kilimas primina apie kelionę į Azijos šalis, ant stalo aromatinė Indiškų prieskonių žvakė. Vat būtent taip kvepia Borneo 1834 kvepalai. Tai geras skonis, minimalizmas, mediena, oda ir rytietiški prieskoniai, jokio saldumo ir iššaukiančių natų, viskas labai lakoniška. Būtent todėl aš pastoviai sakau, Sege Lutens kvepalai tai nišinės parfumerijos klasika, tai intelektualūs uždaviniai ir nuostabūs prisiminimai. Ar visi kvepalai SL kolekcijoje tokie? Taip, patikėkite, jei visi skirtingi ir nerealūs, todėl bandysime aptarti juos jau greitai. 
Na o pabaigai tikriausiai noriu pasakyti, kad pagrindinės šių kvepalų natos yra mediena, pačiulis, kakavos pupelės, baltos gėlės. Kvapas išsilaiko labai ilgai, tačiau skamba arti kūno.
Tai kodėl gi 1834? Nes būtent tais metais Paryžiečiai atrado pačiulį. Na o Borneo tai sala Pietryčių Azijoje....


SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig