2017 m. sausio 8 d., sekmadienis

„Žiemos makiažo tendencijos: veido kontūravimą keičia švytinti strobing technika“


Aš pati labai mėgstu skaityti apie makiažo tendencijas, tačiau pati tokių įrašų kažkodėl nerašau... manau reikia pradėti, nes domėjimas kosmetiką, naujomis priemonėmis mano kraujuje. Vienu žodžiu, tektas Mary Kay atstovų, tačiau man buvo įdomu perskaityti, manau patiks ir Jums, todėl mielai dalinuosi naudinga informacija, o kol kas pati einu daryti labai ryškų makiažo variantą į Instagram...


Iš Amerikos realybės šou dievaitės Kim Kardashian atėjusi ir milžiniško populiarumo sulaukusi veido kontūravimo mada šį sezoną apleidžia savo pozicijas. Besikeičiantys metų laikai su savimi kartu atneša daug naujovių, taip pat ir makiažo srityje. Pasaulinės kosmetikos kompanijos „Mary Kay“ ekspertai, dalindamiesi šios žiemos įvaizdžio tendencijomis, pabrėžia, jog šiais metais veido kontūravimo kultūrą sparčiai keičia natūralaus įvaizdžio ir skaisčios odos kūrimo technika - strobingas.

Odė natūralumui

Veido strobingas, priešingai nei kontūravimas, nesiekia pagilinti ir išryškinti ar suformuoti veido bruožų tamsiais atspalviais. Technikos esmė priešinga – naudojant šviesą atspindinčias priemones (angl. highlighter), išryškinamos iškiliausios vietos, taip pabrėžiant veido formą, jos neapsunkinant tamsiais šešėliais. Strobingo pagalba galima paryškinti visus veido bruožus.

Jei šviesą atspindinti priemonė naudojama ant skruostikaulių, jie ne tik paryškinami, bet ir optiškai labiau iškyla, o veido oda įgauna jaunatviškumo ir sveiko spindesio. Šviesiomis spalvomis paryškinus apatinį antakių linkį ir akis, pastarosios atrodo didesnės, išraiškingesnės ir mažiau pavargusios. Jei plonu ruoželiu pašviesinama nosies pertvara, nosis iškart atrodo tiesesnė ir simetriškesnė. Merginos labiausiausiai mėgsta putlesnių lūpų iliuziją, kurią galima sukurti šiek tiek šviesą atspindinčios priemonės uždedant aukščiau viršutinės lūpos ir ant smakro.

Strobingo technika populiarumo sulaukė dėl savo paprastumo - užtenka vienos priemonės visam įvaizdžiui įsukurti. Tiesa, strobingui naudojami produktai geriausiai atsiskleidžia ant švarios, sveikos veido odos. Jei oda problematiška, pirmiausia svarbu naudoti kokybiškas maskuojamąsias priemones ir tik tuomet tam tikras veido vietas ryškinti šviesą atspindinčia priemone“, – pataria „Mary Kay“ vizažistė Jelena Liaudinienė.

Pagrindiniai įvaizdžio akcentai - lūpos ir antakiai

Prie natūralios, jaunatviškumą ir gyvybę spinduliuojančios odos svarbu teisingai sudėti akcentus. Šį šaltąjį sezoną tai – ryškios lūpos ir natūraliai vešlūs antakiai.

Akį traukiančioms lūpoms užteks tamsaus atspalvio raudonų lūpų dažų. „Mary Kay“ ekspertai teigia, kad madingiausi šį sezoną – marsala, bordo atspalviai, o jei jie dar ir matiniai, tai ne tik paryškins strobing technika paruoštą odą, bet ir ilgiau išlaikys spalvą. Drąsesnėms asmenybėms siūloma išbandyti neįprastas, ryškias spalvas, pvz., violetinę.

Keičiasi ne tik lūpų dažų spalvos, bet ir dažymo metodai. Skirtingų atspalvių „Ombrestiliaus lūpos, sumaišant šaltus atspalvius su šiltais, – viena karščiausių žiemos naujienų, išbandyta daugelio įžymių makiažo meistrų. Jei jums ne prie širdies itin ryškios lūpos, sukurkite lengvą uoginį efektą. Tiesiog uogų spalvos lūpų dažus pirštu lengvai užtapšnokite ant lūpų centro. Atrodysite gaiviai, lyg ką tik suvalgiusi sultingą uogą.

Kaip ir pernai stiliaus viršūnėje išlieka vešlūs antakiai, tačiau šį sezoną jie, kaip ir veido oda, natūralūs ir savo forma nebūtinai tobulai simetriški ir itin preciziškai sutvarkyti. Antakiai turėtų atrodyti natūraliai tvarkingi ir pakankamai išraiškingi.

„Kadangi šį sezoną madingi išryškinti antakiai ir lūpos, akims siūlau rinktis minimalistines spalvas. Jei įvaizdžiui sukurti naudojami ryškūs lūpų dažai, užteks akių vokus perbraukti šviesą atspindinčia priemone ir blakstienas paryškinti tušu. Akių makiažui galima naudoti jau minėtą strobingo techniką“, – pataria J. Liaudinienė.

Jei manote, kad neutralus akių įvaizdis nepakankamas, „Mary Kay“ vizažistė siūlo išbandyti šį sezoną madingą drėgno voko efektą. Šis efektas ypač tinkamas, jeigu ruošiatės fotosesijai. Pats paprasčiausias ir greičiausias būdas sukurti drėgno voko efektą yra pasinaudojant permatomu lūpų blizgesiu. Tik atminkite, kad blizgesys neturėtų turėti specialių lūpoms skirtų efektų, pvz., dilgčiojimo – jis dirgins akies voką. Blizgesį reikia naudoti akių makiažo užbaigimui, kai akys jau padažytos norimos spalvos šešėliais. Labai lengvai pirštu jo užtapšnokie ant voko ties ta vieta, kur yra akies vyzdys. Drėgno voko efektas dažnai naudojamas profesionaliose fotosesijose ar madų pristatymuose. Tad drąsiai jį išbandykite su vakariniu makiažu, kai žinosite, kad teks atsidurti ir fotoaparatų blyksčių šviesoje.

SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig