2017 m. vasario 21 d., antradienis

Eksperimentas X – „Mados infekcija“ atsinaujina


Sveiki, mano brangieji, taip, taip, teisingai supratote, kad šiandien iš pat ryto skubėjau į Mados Infekcijos spaudos konferenciją. Einant Vilniaus Senamiesčiu bandžiau prisiminti visas kolekcijas, kurios paliko didžiausią įspūdį po Mados Injekcijos, juk šiais metais Injekcijos finalas buvo labai labai stiprus. Juokas, juokais, tačiau vietoje 3 finalistų, galimybę parodyti savo kolekcijas gavo net 6. Tai labai geras ženklas, kuris parodo, kad Lietuvoje kūrybingų žmonių vis daugėja.


Tai grįžtant prie finalininkų, didžiausią įspūdį (bent jau man) padarė Pauliaus Leono ir Viktorijos Rosenberg tandemas, būtent šių dviejų jaunų dizainerių kolekcijos aš laukiu labiausiai. Be galo įdomu po jau matytų keturių modelių pamatyti pilną kolekciją. Ėjau ir masčiau, kur gali nuvesti jaunus dizainerius jų fantazija. Tiesiog negaliu nepaminėti talentingo Thom Bara, jo kolekcija praeitais metais sukėlė labai daug susidomėjimo, aš jau užsirašiau pas šį dizainerį pokalbiu, labai noriu aptarti jo kolekciją ir tai, ką jis sugebėjo padaryti per metus. Nes praeitais metais kalbinau būtent jį, būtent jis negalėjo patikėti savo sėkme, būtent jis nesitikėjo, kad jo kuriami drabužiai reikalingi ir taip visiems patinka. Kas pasikeitė per metus? Atsakymas jau greitai....






Festivalis pradžiugins ir žinomais vardais. Naujausias kolekcijas parodys ne vienerius metus „Mados infekcijoje“ dalyvaujantys, garsūs šalies dizaineriai – Laura Dailidėnienė, Kristina Kruopienytė, Diana Paukštytė, Lina Gudavičiūtė ir Sandra Straukaitė.
Talentingo kūrėjo darbai nemirtingi. Jie gyvuoja, net jei kūrėjo ir nebėra. Artimiausi draugai padės sudėlioti paskutinius taškus, kad Egidijaus Sidaro festivaliui rengta kolekcija išvystų dienos šviesą.   
Šių metų festivalyje bus ir svečių iš užsienio – tai iš Lenkijos atvykstantys Jarosław Ewert ir Klaudia Markiewicz. 


Kovo 17-18 dienomis Vilniuje siautės jau 19-as festivalis „Mados infekcija“. Pristatydami šių metų programą, organizatoriai surengė beprotišką karnavalą.

19-ą kartą vykstančio festivalio „Mados infekcija“ įvaizdžio įkvėpimo šaltinis – vos 14-a metų oficialiai Vokietijoje veikusi Bauhaus meno mokykla, ilgainiui peraugusi į vieną unikaliausių XX a. vidurio architektūros modernizmo srovių. Architektas ir Bauhaus meno mokyklos įkūrėjas Walter Gropius kaip vieną esminių minčių įvardijo visų kūrybinių industrijų priklausomybę viena nuo kitos, nes tik bendradarbiaujant galima sukurti didingą meninį rezultatą.

„Nuo festivalio „Mados infekcija“ pradžios, siekiame sukurti tokį renginį, kuriame būtų svarbi visuma, o ją kurtų savo srities profesionalai. Išeities taškas – kas įdomu šiandien, nes rytoj tai bus nebeaktualu. Šių metų ženklai trys: kvadratas, trikampis ir apskritimas, kompozicija – nenuspėjama“, - apie sumanymą pasakoja festivalio idėjinė vadė Sandra Straukaitė.

Bauhaus meno mokykla garsėjo įspūdingais uždarais vakarėliais ir karnavalais, padėjusiais suburti tvirtą bendruomenę. Ekspromtu gimusios idėjos tapdavo įkvėpimu vėliau kuriamiems darbams, spektakliams, baletui. Neatsitiktinai surengtas ir linksmas karnavalas spaudos konferencijos metu.

„Mados infekcija“, kurioje kasmet dalyvauja daugiau naujų veidų, telkia vis didesnę ir įvairesnę bendruomenę. Kartu mes – galinga jėga. Intuityvūs, žaismingi eksperimentai be baimės suklysti, kaskart veikia kaip naujas variklis ir draugystės lipalas. Festivalyje išlieka didžiausi užsispyrėliai ir drąsiausios asmenybės – laisvi žmonės“, - sako S. Straukaitė.

Nori išgarsėti – ateik į „Mados infekcijos“ kastingą

Kaip jau tapo gera tradicija, Madas Infekcija ieško naujų veidų. Tai tikriausiai mano mėgstamiausia dalis, nes kaip sakoma "kas negalėjo tapti modeliu (su savo ūgiu ir svoriu) tapo blogeriais". Ne, aš labai blaiviai mąstantis žmogus, tačiau žiūrėti į be galo gražius jaunus žmones net man pramoga (senstu tikriausiai), todėl būtinai dalyvausiu ir padarysiu kiek kitokį blogo įrašą apie šitą renginį (juk anksčiau aš rašiau apie makiažą, o dabar šnekėsime apie madą, o mados be modelių nebūna)

„Kaip visada, į kastingą kviečiame ne tik agentūrų modelius, bet visus, tikinčius, kad jie gali sudominti dizainerius bei gerai pasirodyti ant podiumo. Tai galimybė, kuri nieko nekainuoja, o sėkmės atveju, gausite daug – neįkainojamų įspūdžių bei galimybę padirbėti su žinomais dizaineriais. O galbūt, žygiuodami podiumu, tapsite ir mylimiausiu fotografų modeliu? Laukiame pasitikinčių, energingų ir stilingų žmonių“, - kviečia festivalio prodiuserė Renata Mikailionytė.       
Neatsitiktinai renginio veidu šiemet pasirinktas žinomas modelis Rasa Ciūnė – unikalaus grožio bei stiprios gyvenimo istorijos savininkė. Iš pirmo žvilgsnio trapi asmenybė viduje slepia begalinę stiprybę. Ji atspindi festivalio deklaruojamą požiūrį – į viską žvelgti nestandariškai, giliau.
Kosmetikos kompanijos „Avon“ meistrai R. Ciūnei sukurs specialų, pavasario makiažo mados tendencijas atspindintį, makiažą.
„Infekcijos kastingas“ vyks kovo 4 dieną, šeštadienį, 12 val., prekybos ir laisvalaikio centro „Panorama“ I aukšto hole.

Na ir dar viena be galo gera naujiena, kuria praktikuoja Rygos labai ilgai, pagaliau ir mes galėsime pamatyti dizainerių drabužius. OMG, kaip aš to laukiu...

Atgimstanti „Inventorizacija“ – duoklė mados medžiotojams

„Mados infekcija“ nesiliauja stebinusi net ir pasibaigus festivaliui. Šiemet mados gerbėjams „Inventorizacijos“ renginyje bus suteikta išskirtinė galimybė savo garderobą papildyti ant podiumo matytomis kolekcijomis, jų atributais. Dizainerių festivalio metu parodytos kolekcijos dviems dienoms persikels į POP UP parduotuvę prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ balandžio 1-2 dienomis.
„Laužome rėmus ir neketiname sustoti. Prieš keletą metų „Mados infekcija“ pirmoji šalyje paskleidė POP UP parduotuvės virusą. Šiemet nusprendėme sugrąžinti šią idėją, kad mada galėtų užsikrėsti kuo daugiau žmonių. Laikinoje parduotuvėje bus galima ne tik įsigyti stilingų, naujausiomis tendencijomis alsuojančių daiktų, bet ir pabendrauti su kolekcijas pristatančiais dizaineriais“, - žada R. Mikailionytė.

Bilietai
Į 19-ąjį festivalį „Mados infekcija” bilietai jau parduodami. Į kiekvieną renginio vakarą perkamas atskiras bilietas, kainuojantis nuo 15 iki 50 EUR. Bilietus į festivalį platina „Tiketa”.

Todėl nieko nelaukite, pasiduokite madai, mano brangieji, būkite madingi, juk tai geriausias būdas išreikšti save. Taip, taip, dauguma sako, kad svarbiau yra gražus vidus, bet juk graži išorė yra ne mažiau svarbu šiais laikais. Na o man be galo smagu, kad net nežiūrint į lietingą orą Vilniaus gatvėmis žygiuoja tiek daug gražių, jaunų ir madingų žmonių....




SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig