2017 m. vasario 18 d., šeštadienis

Gaminkime kartu


Aš esu labai didelė tinginė, todėl maisto gamybai visiškai nenoriu skirti pusę savaitgalio. Na o jeigu rimtai, viskas prasidėjo nuo vyro skambučio, kuris pasakė kad IKEAarduotuvėje  pamatė nerealų molinį indą kepimui. Aš seniai tokio ieškojau, todėl apsidžiaugiau jį gavus dovanu. Tokiuose induose gaminti labai lengva, maistas gaunasi skanus, sultingas ir galima keisti receptus priklausomai nuo noro ir galimybių, nes pagrindas - daržovės, na o mėsa gali būti bet kokia. Tiesą, žuvies variantai irgi įmanomi.




Viskas labai paprasta, aliejumi su prieskoniais (juodieji pipirai, druska, Provanso žolelės) įtriname molinio kepimo indo dugną, išdėliojame stambiai supjaustytas daržoves: bulves (aš nuplaunu bulves ir supjaustau skltelėmis), raudoną papriką, svogūnus, česnako skilteles, morkas, petražolės, tiesą aš supjaustytas daržoves sumaišau su garstyčiomis (taip gaunasi aštriau ir skaniau).
Na o toliau viskas priklauso tik nuo jūsų, aš pasirinkau meksitietiškas šviežias jautienos dešreles (pati kitą kartą kepiau tik daržoves, o dar vieną kartą su vištienos kumpelius).
Įpilame pusę stiklinės vandens arba sultinio (pas mane buvo vištienos sultinys, todėl gavosi be galo skanu), tam, kad daržovės nesudegtų.


Kepame orkaitėje apie valandą, kepimo temperatūra -200 laipsnių.



Ką aš noriu pasakyti, aš dviem rankom 'už' lengvus ir skanius receptus, už tokius, kur nereikia sverti ingrdientų, kur lieka vietos fantazijai, kur vieną ingredientą galima pakeisti kitu ir gauti naują, tačiau tokį pat skanų patiekalą. 


Gero šeštadienio, mano brangieji,






SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig