2017 m. kovo 18 d., šeštadienis

Mados Infekcija'17 (pirmoji diena)



Labas rytas, mano brangieji, vakar prasidėjo didžiausias madingas renginys Lietuvoje, Mados Infekcija. Aš tikrai negalėjau jo praleisti, todėl vakare su Sandra skubėjome puoštis, ruoštis ir į darbą. Taip, kai kam tai būna šventė, o dizaineriams, blogeriams ir spaudai tai darbas. Aš esu nepriklausoma blogerė, negaliu skųstis, manęs laikas nespaudžia, galiu rašyti kada noriu ir apie ką noriu. Šį kartą jūsų teismui mano akimis dėmesio vertos kolekcijos.

Mados Infekciją šiais metais atidarė Injekcijos konkurso nugalėtoja Nikė Kotryna Kvedarauskaitė su kolekcija "This Shopping trip of life" Man labai patiko visi kolekcijos modeliai, o šnekant apie prigesintos rožinės spalvos surišamą ant talijos korsetą, kuris derinamas su baltos spalvos golfu su prailgintomis rankovėmis ir kelnėmis, negaliu nepasakyti, TOBULAI. Tobulai gerai. Po Injekcijos finalo Nikė tikrai nebuvo mano favoritė, aš jos pristatytų kolekcijos modelių net nepamenu, tačiau ji sugebėjo užkariauti mano širdį. Visi kolekcijos drabužiai pasiūti iš natūralių arba perdirbtų medžiagų, tuo dizainerė siekia parodyti ironišką vartotojo norą kiekvieną sezoną įsigyti vis naujų ir naujšų drabužių, nors jų realiai ir nereikia.








Labai laukiau Egidijaus Sidaro paskutinės kolekcijos, kuri buvo kurta Audimui. Nors aš nesu labai didelė sportinių drabužių gerbėja, man tikrai patiko tamsių spalvų audinių pasirinkimas (dievinu bordo kartu su tamsiai mėlyną)







Skrybėlės, Ech, tos skybėlės. Nors būkime realistais, nieko naujo aš Lauros Daili kolekcijoje "Vitrum" nepamačiau, lengvai krentantys audinys, neopreno detalės ir miesto raštų interpretacija. Tačiau jeigu pamatyčiau Lauros drabužį mieste, minioje atpažinčiau dizainerės siluetą. Gal būt tai ir yra sėkmė? 





Praeitais metais Morta Nakaitė padarė man labai didelį įspūdį, jos visiškai baltą kolekciją su išskirtiniais  siluetais aš prisiminu iki šiol, šį kartą Mados Infekcijoje buvo pristatyta kolekcija su pavadinimu "Pokalbis, kuris neįvyko". Savo kolekcijoje dizainerė derina nesuderinamus dalykus - vilnonius paltus ir permatomas kelnes, baltą ir geltoną. Ir žinote, ką aš Jums pasakysiu, man be galo patinka. Visiškai negaliu pasakyti, kad kolekcija skirta nešiojimui, tai madinga mada, kuri manau niekada neišeis į gatves, tačiau leidžia susimąstyti ir atrasti savo spintoje 'nesuderinamus' drabužius ir galu gale pabandyti nešioti juos kartu.











Aš tikriausiai turiu blogą skonį, tačiau Klaudijos Markiewicz kolekcija man patiko. Taip, taip, kolekcija iš 'ready to wear', kiekvienoje parduotuvėje nuo Mohito iki Stadivariaus pilna panašių blizgančių ir ryškių drabužių. Kolekcijoje dominuoja ne tik labai ryškios spalvos, bet ir blizgios medžiagos, žvynėliai ir pagrindiniai šio sezono akcentai: ilgos rankovės, išsiuvinėtos detalės. Įdomu, ar kolekcija dar bus aktuali šią žiemą, oi, bijau, kad jau nebe.







Kristinos Kruopenytės kolekcija "Įkvėpta Kalifornijos brizo" šaukė apie eleganciją su retro motyvais. Man be galo patiko akiniai, kurie papildė visą kolekcijos įvaizdį. Kolekcijoje buvo naudojamos šiltų atspalvių medžiagos: šilkas, viskozė, medvinė. Ilgos marškinių tipo suknelės derinamos su švarkais ir ilgais bomberiais. Labai rekomenduoju atkreipti dėmesį (aš visada pasakoju savo bloge apie tai, ką verta pirkti, o ką tikrai ne. Sandra man vakar pasakė, yra dar viena kategorija "Rekomenduoju atkreipti dėmesį", o žmogus jau pats sprendžia, patinka jam, ar ne) į kolekcijos modelius, jie tikrai bus labai aktualūs šią vasarą. Kolekcijos paskutiniai modeliai spindėjo vakarinė prabanga, blizgūs audinys plytų spalvos, tinkuotos pėdkelnės ir šveisiai mėlynos spalvos detalės patiko man kai kas labiau, nei markinių tipo suknelės, bet čia juk tik mano nuomonė.











Mados Infekcijos pirmą dieną uždarė mano numylėtinis Thom Bara ir Upcycled by LT. Neslėpsiu, Thom Bara yra vienas iš mano favoritų, jo kolekcijos laukiau labai nekantriai, todėl būtent jo kolekcijai mano didžiausias dėmesys.
Projekto pagrindas – medžiagų grąžinimas į vartojimo ratą. Kas yra pagrindinė pasaulio tendencija, nes jau seniai vyksta Eco mados savaitės, kurios pritraukia vis daugiau ir daugiau sekėjų ir dalyvių.
Viena iniciatyvos pradininkių, dizainerė Vida Strasevičiūtė, pabrėžia, jog projektas, labiau nei norą pirkti, skatina prisidėjimą prie geresnio rytojaus. Pasak dizainerės, esminis „upcycling“ principas yra beatliekė gamyba ir didesnis vertės sukūrimas.

„Drabužiai, aksesuarai, įvaizdžiai ar kiti pristatomi kūriniai, - absoliučiai arba didžiąja dalimi gaminami iš to, kas dėl įvairių priežasčių yra išėję iš vartojimo rato. Audinių, kailių, odos pavyzdžiai, likučiai, atraižos. Tai, kas liko nereikalinga arba užmiršta, bet puikiai tinka kurti ir atkurti vertę žmogui. Beatliekinė ir atsakinga gamyba, kurioje kiekvienas narys nuo siuvėjo iki dizainerio yra svarbus”,- apie naujai Lietuvoje atsiradusi gamybos metodą pasakoja V. Strasevičiūtė.
Interviu su thom Bara bus kiek vėliau bloge, todėl labai kviečiu skaityti...










Tokia buvo mūsų madinga pirmoji Mados Infekcijos diena, susimatome šiandien vakare....


SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig