2017 m. balandžio 21 d., penktadienis

Kiaulienos kepsniukai kepti "rankoveje"



Labas rytas, mano brangieji, nusprendžiau rubriką gaminkime kartu parašyti iš pat ryto, nes šiandien bus daug reikalų, nežinia kada bus tas vakaras ir jo pabaiga. Vienu žodžiu, šiandien gaminsime kiaulienos nugarinės kepsniukus 'rankovėje'.
Šis receptas be galo lengvas ir paprastas, paruošimo laikas apie valandą, tuo tarpu galima užsiimti savo reikalais. Jums prireiks pjaustytos kiaulienos nugarinės, daržovių (aš stambiais gabalais supjaustau morkas, svogūną, papriką, bulves).


Gaminant maistą, svarbiausiai neužmiršti apie prieskonius, aš naudoju druską, pipirus, Provanso žolelių mišinį ir dižono garstyčias. Tam, kad mėsa būtų sultingą, įpilu vieną stiklinę sultinio (jeigu nėra sultinio, galima įpilti tiesiog vandens)


Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių, maišelį uždarome ir pavartome tam, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.  Paruoštą 'rankovę' dedame į kepimui skirtą indą ir praduriame kelias mažas skylutes. Kaip aš jau sakiau, kepame apie valandą.



Aš mėgstu natūralų skonį, todėl valgau mėsą ir daržoves, vyras paskanina patiekalą grietine ir krapais. Vietoje kiaulienos galima kepti tiek jautieną, tiek vištieną, kiekvienam pagal skonį.


Skanaus,





SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig