2017 m. rugpjūčio 4 d., penktadienis

Gaminkime kartu: Įdarytos paprikos




Gero penktadienio ryto, mano brangieji, žinote, ką šiandien gaminsime kartu? Įdarytas paprikas. Tai mano mamos receptas, kuris mūsų šeimoje perduodamas nuo vienos šeiminimkės iki kitos, gaminame jį labai labai seniai. Ar skanu? Pasakiškai gardu ir  sveika figūrai. 

Dabar pats metas pirkti šviežias daržoves, jeigu salotos jau spėjo atsibosti, labai rekomenduoju įdarytas paprikas, svogūnus, cukinijas ir pomidorus. Mano šeimoje labai seniai gaminamos būtent paprikos, būtent Lietuviškos geltonos, skaniai kvepiančios ir natūralios paprikos. Būtent tokias pirkau ir šį kartą. Plauname paprikas, nupjauname uodegytę ir išimame sėklas, paruošiame įdarymui. Kiek reikia paprikų? Viskas priklauso nuo turimo puodo. Aš noriu, kad paprikos labai gražiai stovėtų, todėl renkuosi kiek storesnes, tačiau ne per ilgas paprikas. Šį kartą aš nusipirkau 9 paprikas, įdaryti jas man pilnai užteko 500 gr. maltos jautienos.


Aš ruošiu paprikoms  'daržovių pagalvę': supjaustau svogūnus, morkas, česnakus ir žalumą, kepimu su aliejumi, druska, pipirais ir aitria džiovinta paprika.




Dauguma mėgsta į mėsą įmaišyti ryžius. Šitas receptas nėra super naujoviškas, prieš gerus dvidešimt metų gera mėsa buvo dideliu deficitu, reikėdavo galvoti kaip su mažesnių mėsos kiekių pagaminti kaip įmanoma daugiau maisto, plius neprarasti skonio. Aš ryžių nelabai mėgstu, savo paprikas įdarinėju tik malta liesa jautiena, tačiau be kelių paslapčių irgi neapsieinu. 
Kaip ir sakiau, man reikia 500 gr maltos mėsos, pusės smulkiai supjaustyto svogūno, vieno kiaušinio, dviejų šaukštų nesaldžių džiūvėsėlių, žalumos, druskos, pipirų, raudonos maltos paprikos, vieno šaukšto pomidorų padažo ir vieno šaukšto garstyčių. Pomidorų padažas ir garstyčios suteikia maltai mėsai ypatingą skonį, plius gerai suminkština mėsą. Išbandykite, tikrai veikia, aš taip pat mėsą ruošiu ir kotletams.


Gerai išmaišome visus ingredientus


Priminsiu, pas mus jau paruošta daržovių pagalvę, būtent aš jos ir išstatome mūsų paprikas. Sutarkuojame vieną morką, ir puošiame paprikas


Kai visos paprikos jau paruoštos, priklausomai nuo to, kiek liko vietos jūsų puode įpilame smulkintus pomidorus ir vandenį. Man pilnai užtenka 300 ml. pomidorų ir pusės stiklinės vandens. Labai svarbu, kad skysčio puode nebūtų per daug, nes paprikos paleis sultis. Po pusės troškinimo valandos, aš paragauju padažą, jeigu reikia paskaninu druska, pipirais ir pomidorų padažu.


Net rašant receptą pas mane jau bėga seilės, dievinu šį rpatiekalą, todėl labai rekomenduoju išbandyti namuose. Gaminimo laikas kiek užtrunka, tačiau jeigu šeima nėra didelė, paprikų pilnai užtenka kelioms dienoms.




Skanaus...















SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig