2017 m. rugsėjo 29 d., penktadienis

Gaminkime kartu: Grill vištiena


Sveiki, mano brangieji, šiandien gaminsime kartu vištienos krūtinėlę su daržovėmis, juk sveikai maitintis labai svarbu. Teigiama, kad vištienos ktūrinėlės mėsa viena iš sveikiausių maisto produktų, apie daržoves tikriausiai sakyti nieko nereikia. Ką užmiršau? Paminėti, kad viska grilinsime namų sąlygomis.


Aišku, grill keptuvės neįmanoma sulyginti su normaliu griliumi, tačiau ištrūkti kažkur vidurį savaitės neišeina, todėl tenka ieškot kitų būdų paįvairinti maisto ruošimą. Tikrai nesumeluosiu, jeigu pasakysiu, kad dievinu tiesiog keptas daržoves su humusu arba jogurto ir žalumos padažu. Vištieną ir mėsą dažniausiai valgo mano vyras, na o kur be mėsos? 
Mūsų būtas naujoviškas, svetainė sujungta su virtuve, todėl man gyvybiškai svarbu, kad kepant ir grilinant patiekalus, kvapas nebūtų labai stiprus. Kaip to nemalonaus kvapo išvengti? Nemarinuoti mėsos, pirkti geros kokybės produktus ir aliejų kepimui, suteikti skonį patiekalui naudojant tik druską ir juodus pipirus. Būtent tada ir kvapo nesijaučia, išbandykite.

Šį kartą mano mėsa buvo marinuota su majonezu ir raudona paprika, patikėkite, kepiau tokį variantą namų sąlygomis pirmą ir paskutinį kartą, todėl nedarykite mano klaidų, tik druska ir pipirai, daugiau nieko.

Dievinu daržoves, skaniausiai gaunasi kepti cukinijas, baklažanus, paprikas, išilgai supjaustytas morkas ir saldžiųjų svogūnų puseles (jeigu nepatinka per aitrus skonis, labai rekomenduoju palaikyti svogūną kelias minutes vandens-acto tirpale).
Kepant daržoves aš naudoju balzamiko actą ir  tirštą alyvuogių aliejų, kuris ir suteikia mano daržovėms ypatingą skonį.

Atrodo nieko ypatingo, tačiau per max 10 minučių ant jūsų stalo labai skani ir sveika vakariene, arba  išskirtinis ir šiltas daržovių užkandis.










Skanaus....







SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig