2017 m. rugsėjo 10 d., sekmadienis

Gaminkime kartu: Makaronai su pomodorų padažu ir vištiena



Gero sekmadienio ryto, mano brangieji, darbo savaitė prabėgo žaibišku greičiu. Darbo kelionės vargina, tačiau myliu Rygą visa savo širdimi, tik pasitaikus galimybei, noriu važiuoti. Grįžau namo vakar, norėjau pailsėti ir atsipalaiduoti. Šiandien jau pasiruošusi dirbti, reikia nufotografuoti kelis drabužių derinius, pabaigti suplanuotus įrašus ir padaryti naujienų nuotraukas. Vienu žodžiu, pradedame nuo rubrikos "Gaminkime kartu". Sekmadienis nuostabi proga pietauti namuose.
Šiandien gaminsime labai paprastą ir be galo skanų patiekalą, vištieną su makaronais ir daržovėmis.
Supjaustome morkas, paprika, česnakus smulkiai. Pjaustymo būdas dažniausiai priklauso nuo pasirinktos makaronų formos, nerekomenduojama, kad jūsų supjaustyti daržovių gabaliukai būtų didesni, negu patys makaronai. Aš labai mėgstu Penne Pasta (tada pjaustau daržoves šiaudeliais) ir Mini Farfalle (kaip dabar).



Labai rekomenduoju pirkti ne pomidorų pastą ir ne smulkintus pomidorus, o pomidorus savo sultyje be odos. Man labai patinka būtent natūralus skonis, jeigu ką, prieskonių pridėti galėsime drąsiai.


Pradėsime kepti vištieną, aš šaldytuve turėjau šlauneles. Įkaitiname aliejų, pridedame prieskonių (aš mėgstu aštriau, todėl kepinu aitriąją papriką su juodais pipirais ir druska). Matote, aš nepreskonuoju vištienos, aš skanini aliejų.





Kai vištiena jau paruošta, kepiname paruoštas daržoves.


Supilame pomidorus ir viriname padažą.


Skaniname šviežiais bazilikais



Pridedame vištieną


Prieš pradedant virti makaronus, labai rekomenduoju perskaityti instrukciją. Juokas, juokais, tačiau tik gamintojas tiksliai žino kiek juos reikia virti. Nereikia virti iš akies, vistiek nepataikysite. Dažniausiai makaronų virimo laikas svyruoja nuo 7 iki 15 minučių. Prisiminkite, italai labai mėgsta ne iki galo išvirtus makaronus, todėl nenustebkite. Šį kartą mums reikia būtent tokių, nes mes juos dar troškinsime su padažu.




Labai paprastas, skanus ir itališkas patiekalas jau paruoštas. Užtrukome tikrai ne ilgai. Skaniname savo patiekalą makaronais ir šviežiais bazilikais...




Skanaus....


















SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig