2019 m. sausio 4 d., penktadienis

Omega-3 kompleksas NUTRILITE™


Žuvų taukai.... O taip, žuvų taukai, kaip aš jų nekęsdavau vaikystėje, bet mama sakydavo, kad tai vienas iš pagrindinių vitaminų, kurio reikia mano augančiam organizmui. Organizmas ir aš jau užaugau, tačiau prisiminimai liko. Šiandien apie Omega-3 kompleksas NUTRILITE™ naudą mūsų organizmui.





Maisto papildas su žuvų takais, kurių sudėtyje yra omega-3 riebalų rūgščių.

Žuvys pagaunamos giliuose, šaltuose Atlanto vandenyno vandenyse turi daug riebalų rūgščių, žinomų kaip omega-3. Du aktyvūs Omega-3 komplekso komponentai yra EPR (eikozapentaeno rūgštis) ir DHR (dokozaheksaeno rūgštis). Omega-3 rūgštys yra esminės riebalų rūgštys, o tai reiškia, kad jas reikia gauti su maistu, nes žmogaus organizmas jų nesintetina.

Jeigu jūsų dietoje nėra 1-2 žuvies porcijų per savaitę, koncentruoti žuvų taukai gali pasiūlyti patogų būdą papildyti savo dietą šiomis vertingomis riebalų rūgštimis.
Du aktyvūs Omega-3 komplekso komponentai yra EPR (eikozapentaeno rūgštis) ir DHR (dokozaheksaeno rūgštis). EPR ir DHR palaiko normalią širdies funkciją. Naudingas poveikis pasiekiamas kasdien suvartojus 250 mg EPR ir DHR.
Padeda aprūpinti riebalų rūgštimis, kurių gali trūkti dietoje.
Viena kapsulė aprūpina maždaug tokiu pačiu kiekiu omega-3 riebalų rūgščių (DHR ir EPR) kiekiu kaip ir 28 g. lašišos, tuno ar sardinių.
Be dirbtinių saldiklių, spalvų, skonių ir konservantų.
  •  





Mano nuomonė:

Žuvų taukų kapsulės tai ne tas šlykštus sirupas iš mano vaikystės, kai mama vis įkalbinėdavo išgerti dar vieną šaukštelį. Aš geriu skirtingų gamintojų Omega-3 kompleksą, jų sudėtys gana panašios, tačiau kartais reikia vartoti maisto papildą du kartus per dieną, kartais vieną. Šitų kapsulių minusas - jos gana didelės, pliusas - gerti vieną kartą per dieną, aš tai darau rytais, bet vargu, ar galima priversti vaiką praryti tokio didumo maisto papildą.
Dabar apie naudą, kiek supratau iš pateiktų aprašymų, mūsų organizmas pats nesintetina aminorūgščių, todėl nori nenori, galime gauti tą gėrį valgant maistą ir vartojant maisto papildus. Žuvį aš labai mėgstu, tačiau nemanau, kad to pilnai užtenka. Žuvies kokybė prastoka, kaina nėra maža, plius pasirinkimas Lietuvoje nėra super didelis (apie šaldyta nešnekame). Ką galiu rasti parduotuvėje? Skumbrę ir lašišą perku dažniausiai, štai ir viskas. Augalinės kilmės riebiųjų rūgščių galima rasti aliejuje, graikiniuose riešutuose ir lapinėse daržovėse, sojoje, šparaginėse pupelėse.
Kodėl gi Omega-3 kompleksas taip svarbus mūsų organizmui? Tyrimais patvirtinta, kad jos sumažina riziką susirgti širdies ligomis, saugo nuo depresijos, silpnaprotystės, vėžio ir artrito.
Omega-3 kompleksą vartoju du kartus per metus, sunku patikrinti depresijos lygį arba kaip toli aš nuo silpnaprotystės, tačiau nauda aš labai tikiu. Širdies ligomis nesergu, nors mano šeimoje tai viena iš problemų, būtent todėl žuvų taukai ir Omega-3 kompleksas visada yra 'must have' ir 'must to do'.

PR sample








SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig