2019 m. kovo 15 d., penktadienis

Gaminkime kartu: Makaronai su tunu ir pomidorais



Kaip seniai aš nerašiau bloge apie maistą ir nepildžiau rubrikos "Gaminkime kartu", tai laiko nebuvo, tai įkvėpimo, tai oras netinka fotografavimui (nes atvažiuoji namo tai vėlai, kad jau ne vienas apšvietimas padėti negali). Staiga prisiminiau, kad mano telefone dar liko vieno iš mėgstamiausių ir lengviausiai gaminamo recepto "Makaronai su tunu ir pomidorais" nuotraukos. Kodėl gi ne? Gal mano lengvai gaminamas patiekalas patiks ir Jums, o gal jis taps įkvėpimu bandyti kažką dar ir ieškoti savo tobulo recepto.



Viskas labai paprasta, mums reikia gilios keptuvės (mano turima skirta WOK patiekalams). Aliejuje (aš naudoju alyvuogių, tačiau Graikišką, nes jis nėra kartus) kepiname česnakus, čili papriką, svogūnus, mažus cherry pomidorus (aš juos supjaustau pusiau, svarbu, kad jie būtų minkšti, tada nereikės prodėti pomidorų pastos), baziliką ir viską skaniname druska ir pipirais.


Makaronus (šį kartą tai spaghetti) verdame sūdytame vandenyje kaip nurodyta ant įpakavimo Gaminimo laikas labai svarbus, todėl pasistenkite makaronų nepervirti, tegul jie būna kiek kietesni, mes juos dar troškinsime kelias minute su padažu.


Kokius konservuoto tuno konservus pirkti? Aš perku kiek brangesnius, tačiau aliejuje ir gabaliukais. Aš labai nemėgstu tuno košės, man atrodo kad tunas turi jaustis, todėl jeigu maišome makaronus, darome tai labai atsargiai ir su meile tunui.


Pateikti galima su sūriu arba paskaninti juodais kvapniais pipirais, viskas priklauso tik nuo jūsų noro ir pageidavimo. Man labai svarbus šviežias bazilikas, todėl jo tiek daug mano lėkštėje.



Skanaus ir gero penktadienio....








SHARE:

1 komentaras

  1. Pritariu, kad tunas gabaliukais gerokai skanesnis ir tekstūra malonesnė nei ta košė. Gaminu labai panašiai, tik kaip priedą dar naudoju lengvai pamarinuotą ir labai plonom juostelėm pjaustytą raudoną svogūną.

    AtsakytiPanaikinti

Blogger Template Created by pipdig