2020 m. birželio 23 d., antradienis

Gaminkime kartu: Antiena su Smidrais



Labas rytas, mano brangieji, man be galo faina ir malonu, kad grįžta rubrika "Gaminkime kartu". Aš tikiuosi, kad Jūs ją dar prisiminate ir laukiate. Šiandien jūsų dėmesiui antienos kepsniai su smidrais. Noriu priminti, kad visus receptus galite rasti mano Instagram Higlights paskyroje.




Manęs labai dažnai klausia, kaip teisingai marinuoti antieną, aš suradau fantastišką variantą, kur nereikia jokių pastangų. KITCHENme Antiena jau pagardinta žolelių marinatu, todėl belieka ją tinkamai iškepti ir stebinti savo šeima tobulu rezultatu.

Šiandien aš noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių ir greitu receptu su Jumis. Viskas labai paprasta ir lengva, antiena, sidrai ir gera nuotaika (o kaip kitaip, juk dabar smidrų sezonas).

Jums reikės: 

Smidrų (aš skaičiuoju 4 vnt porcijai)
Cukinijos
Vyšninių pomidorų
Saldaus svogūno
Česnakų
Žolelių (petražolės, krapai, svogūnų laiškai)
Alyvuogių aliejaus
Druskos ir pipirų
Sojos






Paruošimo būdas:

Viskas labai paprasta ir greita, antienos krūtinėles odele į apačią dedame į šaltą keptuvę, palaipsniui ją kaitiname. Kepame nejudindami tol, kol visi riebalai iš odelės išteka, ji tampa apskrudusi, traški, apverčiame ir kepiname iš kitos pusės. Man labiausiai patinka Medium kepimo būdas, todėl antieną pilnai užtenka kepti po 3-5 minutės iš kiekvienos pusės. Įkaitinu orkaitę iki 120-150C ir palieku mėsą 8-10 minučių tam, kad sultys taptų ne rožinės, o įprastos spalvos. Taip antiena bus sultinga, minkšta ir ypatingai skani.
Kol mūsų antiena orkaitėje, ruošiu garnyrą. Įkaitintoje keptuvėje apkepinu smidrus, cukinijas ir saldų svogūną, ruošiu užpilą (alyvuogių aliejus, išspaustas česnakas, žaluma, druska, pipirai ir soja). Įpilu paruoštą užpilą į keptuvę ir pridedu slyvinius pomidorus. Kepinu apie 3-4 minutes, kol pomidorai netampa minkštais, tačiau reikia stebėti, kad jie neprarastų formos.


PS. Aš savo gamyboje naudoju minimalį kiekį druskos, dažniausiai skonio mano patiekalams suteikia soja, o tokios daržovės kaip cukinijos ir saldieji svogūnai su soja tobulas duetas. Pabandykite apkepinti juos su soja ir pridėkite rudojo cukraus, gausite tobulai skanu karamelizuotą garnyrą.

PS2. Jeigu Jums patinka geros kokybės mėsa, mėgstate jautieną, antieną ir triusieną, mano nuoširdžioji rekomendacija - KITCHENme Aš labai ilgą laiką pirkau tik antieną, tačiau įvertinus pasirinkimą galiu pasakyti, wowww, aš su Jumis amžiams. Jūsų tobulą mėsa priverčia mane stengtis virtuvėje, o mano šeima džiaugtis rezultatu.



SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig