2020 m. rugsėjo 15 d., antradienis

„Mados infekcija“ veža: nesitikėkite nieko, prie ko buvote pripratę

 


Darbinį komandos šūkį – ne taip, kaip pernai – 2020-aisiais įgyvendinti lengviau nei bet kada anksčiau: force majeure verčia maitinti pilkąsias ląsteles riebiau ir eksperimentuoti drąsiai. „Mados infekcija“ planuoja atsakingai, bet galingai: spalio 16 ir 17 dienomis ištikimiausius fashionistas kviečia į pirmą ir vienintelį mados reisą – traukinys į „Dūmų fabriką“ vėluojančių nelaukia! 


Testuotojų dieną „Mados infekcijos“ komanda pradėjo lokomotyvo greičiu – išbandytas ir oficialiai patvirtintas mados ekspreso maršrutas! Į industrinę buvusio dalgių fabriko teritoriją pirmyn ir atgal du vakarus iš eilės žiūrovus transportuos specialus trijų vagonų sąstatas – kaip ir žadėta, pristatymas nuo durų iki durų. Veiksmas prasidės nuo pirmos minutės: susitikimo vieta – Vilniaus geležinkelio stotis, 15 minučių kelio ir galutinė stotelė – „Dūmų fabrikas“, Naujoji Vilnia. Reta galimybė mėgautis kelione saugiausia transporto rūšimi – pirmąja klase tiesiai į madų šou!





Traukinys vietoj taksi!

„Visada sakome, kad „Mados infekcija“ – kultūrinis reiškinys ir išskirtinė patirtis. Traukinio idėja gimė vos tik pamačius prie pat fasado besidriekiančius geležinkelio bėgius. Būtų juokinga nepasinaudoti tokia unikalia duotybe! Traukinys vietoj taksi! Logistinis rebusas išspręstas, leidimai oficialiai suderinti – kelionė suplanuota nuo A iki Z, stileivoms belieka pasirūpinti bilietais ir savo eilutės grožiu. Patarčiau rinktis patogius batus, nes lipant į traukinį palydovas rankos greičiausiai nepaduos, bet kūno temperatūrą tikrai pamatuos. Keleivių saugumas – numeris uno. Virusų saugotis būtina, bet „Mados infekcijos“ bacilai pasiduoti verta“, – tikina festivalio idėjinė vadė Sandra Straukaitė. 

Koncentruota mados dozė

Kai aplink skamba vien suvaržymai ir nurodymai, XXII-oji „Mados infekcija“ dedikuota kūrybinei laisvei ir savimonei. „Draudimai dažniausiai veikia priešingai, o laisvė pasikliauti savo protu visada įpareigoja. Norime, kad renginys būtų koncentruotas, bet demokratiškas. Tą organiškai diktuoja ir renginio vieta: vyks natūrali migracija iš vidaus į lauko erdves, todėl paltas bus iškalbingiausia garderobo dalis. Nebūtina nusirengti, kad pasirodytum madingas“, – juokauja S. Straukaitė.    

Organizatoriai perspėja: nesitikėkite nieko, prie ko buvote pripratę – šiemet improvizacijų netrūks, bet kokybiškos mados dozė garantuota. Dviejų dalių renginys su pertrauka ir intensyvus tempas žiovauti neleis. Intrigos taip pat netrūks: jei statistiškai Lietuvoje dominuoja moterys, šiemet – bent jau ant podiumo – dizaineriai žada ryškią vyriškos giminės persvarą. 
    
Punktualumas – didysis privalumas

„Dūmų fabrikas“ ne guminis: apsispręsti dėl spalio savaitgalio planų reikėtų greitai – vėluojančių traukinys nelauks, zuikio kaukė neišgelbės. Vietų skaičius itin ribotas. Bilietus į spalio 16 ir 17 d. vyksiančią „Mados infekciją“ ir ilgąjį mados savaitgalį 18 dieną pratęsiančią „Injekciją“ (be traukinio bilietų) platina „Paysera“ štai ČIA.
SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig