2013 m. spalio 19 d., šeštadienis

Plaukų dažymo ypatumai (daug nuotraukų)


Mane labai dažnai klausia, kaip ir kas dažo mano plaukus, kokias dažais. Atsakau: "Plaukus dažau pati." Dabar parodysiu jums kaip ir kokias dažais. Bet apie viską iš eilės:


Plaukus dažau pati jau seniai, kokius du metus tikrai. Išbandyti visi dažai ir dažymo ypatumai, kelis kartus plaukai buvo sudeginti. Juk taip sunku iš juodų plaukų gauti šviesius šalto atspalvio. Allwaves dažais dažau jau pakankamai ilgai, todėl nusprendžiau parodyti juos ir Jums.

I dalis: ŠAKNŲ DAŽYMAS

Pradžioje aš dažau plaukus miltais. Mano mėgstamiausi ir įprasti Estel.
Gamintojo aprašymas:
aš nenoriu spausdinti tekstus, tiesiog įkeliu nuotraukas su aprašymais:

Estel milteliai:
Kaina: 4.99 Lt

Oksidantas:

Kaina 4,49Lt

Man šaknų dažymui reikia 1,5 pakuotės miltelių ir 1buteliuko 6%oksidanto  ir 0,5buteliuko 9% oksidanto. Sumaišome ir gauname:


Įkeliu šaknų nuotrauką. Matome kad ataugę 2 cm plaukų, plaukai tamsus, juodi.

Ant sausų plaukų užtepam miltelių mišinį ir laukiame 30 min.


išplauname, išdžioviname ir gauname:

Rezultatas dar toli nuo idealo, tačiau geltona spalva visada lieka, todėl plaukų tonavimui aš renkuosi stipresni oksidantą ir šaltesnius atspalvius, kad neutralizuoti nepageidaujamą spalvą.


II dalis: PLAUKŲ TONAVIMAS

Plaukų tonavimui aš naudoju Allwaves Farba dažus ir 9% oksidantą (dažai pagaminti Italijoje):


Gamintojo aprašymas:

Oksidantas:

1l. 
Kaina 9.99 Lt
Allwaves kreminiai plaukų dažai:


spalvų pavadinimai:

Kaina apie 18 lt (dažų užtenka 2 kartams, jeigu dažyti visus plaukus ir 4 kartams jeigu dažyti tik šaknis)

Allwaves plaukų dažų paletė labai didelė, bet pagrindinė priežastis, kodėl aš pasirinkau būtent šituos dažus - jie neturi korektorių, t.y. visos spalvos jau sumaišytos ir nereikia sukti galvos, kaip gauti saltą atspalvį (jeigu būtų korektoriai priklausomai nuo plaukų spalvos reikėtų pasiimti violetinį, raudoną ir žalią korektorių spalvą po porą ml.)
visa paletė

 o čia gerai matosi spalvos, kurias pasirinkau dažymui aš.
plačiau ir iš arčiau spalvas galima pažiūrėti čia:
http://saphira.com.pl/allwaves-farba-100ml-p-757.html

Sumaišome spalvas:
35 ml. 9.1 spalvos ir 15 ml. 1001spalvos sumaišome su  75 ml. oksidanto ((aš pasirinkau dažus 9.1 iš pagrindinės paletės ir 1001 iš papildomos ypač šviesių atspalvių paletės), tačiau su oksidantu maišau santykiu 1/2 kad nesudeginti plaukų ir labai šviesios, pereoksidinės spalvos man nereikia)


Mišinį užtepame ant sausų plaukų šaknų ir laikome 20 min., toliau užtepame ant visų likusių plaukų ir laikome dar 10 min (instrukcijoje parašyta, kad likusius plaukus reikia sudrėkinti vandeniu ir tada dažyti, dažniausiai aš darau būtent taip, tačiau šį kartą noriu truputi tamsesnės spalvos)


Po to išplauname su šampūnu, aš dar palaikau drėkinančią ir plaukus atstatančią kaukę ir galime džiaugtis rezultatu. Šį kartą aš plaukus dažiau truputi tamsiau, bet rezultatu likau patenkinta (fotoaparatas suvalgo visą plaukų spalvą, iš tikrųjų plaukai pilkšvo tono).

Na ir pagaliau rezultatas:




Apibendrinat noriu pasakyti, kad mes visi turime skirtingus plaukus ir atspalvius, mūsų plaukus skirtingai veikia plaukų dažai, todėl aš negarantuoju jums tokio rezultato kaip pas mane. ;-) kol aš atradau kas tinka man, praėjo pusė metų.




SHARE:

8 komentarai

  1. Anonimiškas2013-10-19 09:49

    Labai laukiau sio iraso. Pati turiu panasaus atspalvio plaukus, o naturalus plaukai yra tamsus. Bet mano plaukai yra jautrus peroksidui. manau, jei is karto nudazyciau du kartus man tiesiog nebeliktu ka dazyti... Siaubingai bijau nudeginti plaukus. :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kaip jus dažote? nes aš bandžiau įvairiais būdais, bet be pereoksido niekaip... gaunasi geltoni arba orainiai... matyt mano jiodas pigmentas labai stiprus. savaime suprantama, kad plaukai pažeisti nuo pereoksido, bet tam yra kaukės... ;-) ir taip ratu..

      Panaikinti
    2. Anonimiškas2013-10-19 14:09

      Aš dažau plaukus kirpykloje. Nežinau kokiomis proporcijomis man ten viska sumaišo, bet laikau 15 -20 minučių ir gaunuosi šviesi, be jokiu geltonumų. O va namuose kiek bandau, tiek viščiuko spalvos išeina :)

      Panaikinti
    3. Aš anksčiau irgi dažaiu kirpykloje, Salon plius salone, kol neišklausinėjau kaip reikia dažyti, kaip dažus maišyti, kaip spalva parinkti ir pan. dabar jau sugėbu dažyti pati... Anksčiau, kai nebuvo patiries plaukai irgi buvo geltoni...

      Panaikinti
  2. Sveiki, o kur perkate šiuos dažus?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Galima naudoti 9 proc.aktyvatorių su šiais milteliais šaknų šviesinimui jei laikoma trumpiau nei 30 min?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Eksperementu dėka, išsiaiškinau, kad geriau naudoti 6% aktyvatorį ir laikyti ilgiau, plaukai ne taip gadinami.. ;-)

      Panaikinti

Blogger Template Created by pipdig