2017 m. rugpjūčio 25 d., penktadienis

Antiena su perlinių kruopų garnyrų ir voveraitėmis


Gero penktadienio, mano brangieji, pagaliau aš namuose ir galiu prisėsti prie blogo rašymo. Šiandien iš pat ryto važiavau į susitikimą, vėliau pietavome su vyru, o dar toliau buvome Akropolyje. Ieškojau sau prie tamsiai mėlynos spalvos šilkinių ilgų batų mini džinsinio sijono. Apie drabužių derinius ir mano rudens 'must have' pašnekėsime jau netrukus, o kol kas gaminsime kartu antieną su perlinių kruopų garnyru ir voveraitėmis.



Aš nesu sodininkė, taip pat nesu grybų mėgėja. Ne, grybus aš mėgstu, net labai, deja, tik valgyti. Rinkti? Su dideliu malonumu galiu vaikščioti miške kelias valandas ir nesurasti nei vieno grybo. Kaip taip galima? Aš, nebūčiau aš. Prieš dvi savaites pas mus į svečius atvažiavo vyro tėvai ir atvežė dovanų, mano mėgstamų voveraičių. Aišku, aš norėjau kepti jos su bulvėmis ir valgyti su kefyru (kaip studentavimo laikais), bet susilaikiau. Prisiminiau, kad šaldytuve dar turiu lenkiškos antienos (kurios kaina labai prieinama, vertinant kainų šuolį Lietuvos parduotuvėse), tą ir gaminsime. Aš manau, kad antieną galima drąsiai pakeisti vištiena arba jautiena, viskas priklauso tik nuo jūsų skonio. Manau gaminant šį patiekalą svarbiausiai yra garnyras, perlinės kruopos ir grybai (voveraites galima pakeisti rudais pievagrybiais).



Plauname ir valome voveraites


Perlines kruopas iš pat ryto aš užpilu šaltu vandeniu ir leidžiu joms išbrinkti (taip jų gaminimo laikas sutrumpėja). Virsiu įprastai, be prieskonių ir druskos apie 20 minučių. Aš anksčiau niekada negamindavau perlinių kruopų, mūsų šeimoje tradicijos buvo kiek kitokios, virdavome grikius, ryžių ir manų kruopas. Paskutiniu metų supratau, perlinių kruopų ir grybų skonio duetas tobulas, tai mano atradimas. Nuoširdžiai rekomenduoju išbandyti ir įvertinti patiems.


Aš jau esu pasakojus bloge kaip reikia teisingai gaminti antieną. Viskas labai paprasta, įpjauname antienos krūtinelę, skaniname druska ir pipirais, kepame odele į apačią kol gražiai neapskurs. Kiek kepti? Viskas priklauso nuo to, kokio kepimo varianto pageidaujate. Žymūs šefai siūlo Medium, aš kepu Medium-rare. Kaip viskas atrodo (nuotraukoje jautienos steikas, tačiau antiena gaminama tokiu pačiu principu). Aš kepu apie 7 minutes iš vienos pusės, apie 5 iš kitos, dar kartą apverčių kelioms minutėms ir viskas.







Kai antiena jau iškepta, reikia jai duoti 'pailsėti' kelias minutes tam, kad nebėgtų rožinės spalvos sultys. Kad negaišti laiko, supjaustome daržoves: morkas, svogūnus, česnakus ir aitrią papriką.



Kepame grybus ir daržovės su sviestu. Aš noriu, kad be daržovių gautųsi padažas ir mano perlinės kruopos nebūtų labai sausos, būtent todėl aš pridėdu daugiau sviesto ir (jeigu reikia) kruopų nuoviro.



Kai daržovės suminkštėjo ir padažas paruoštas, pridedame paruoštas perlines kruopas.


Pagaminti tokį patiekalą užima labai nedaug laiko, o skonis tikrai nepakartojamas. Ruduo, tai pats metas gaminti grybų ir daržovių patiekalus, todėl labai rekomenduoju...



Skanaus....












SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig