2020 m. birželio 17 d., trečiadienis

Užsakynėju ne pirmą kartą - Nutrilite Daily ir Vaisių ir daržovių koncentratas


"Ar vartojate maisto papildus? ", taip skambėjo mano klausimas, kurį aš uždaviau beveik visiems savo draugėms ir pažįstamiems. Koks buvo mano tikslas? Man buvo įdomūs du aspektai, ar žmonės žino kas yra maisto papildai ir jų sąmoningas vartojimas (ar tiksliai vartoja vitaminus, ar žino koks poveikis ir kokio rezultato tikėtis). Aš pati šitame kelyje naujokas, tačiau skaitau labai daug literatūros tam, kad suprasti ir atrasti. Iš kitos pusės, puikiai suprantu, kad reikia atlikti tyrimą, tiksliai žinoti kokių vitaminų trūksta ir kokius maisto papildus rinktis. 









Mano nuomonė:

Prisipažinsiu, testus aš dariausi labai seniai, tačiau nuo tada spėjau suprasti, mano organizmui trūksta  D ir B grupės vitaminų. Iš kitos pusės, aš puikiai suprantu, kad sportuojant ir laikantis dietos būtina stiprinti savo organizmą, todėl maisto papildus perku pastoviai. Vaisių ir daržovių koncentratas būtinas dalykas žiemos ir pavasario sezonu, kai vertingų medžiagų vaškinėse vaisiuose atrasti neįmanoma, o organizmas reikalauja. Pagrindinis šio maisto papildo sudėties elementas - žalioji arbata ir granatų, apelsinų, šeivamedžio uogos, mėlynių, Acerola vyšnių, brokolių, morkų, špinatų ir pomidorų ekstraktai.
Siūlau plačiau pažiūrėti į sudėtį ir suprasti tuos neaiškius ir sunkiai ištariamus pavadinimus, o taip pat pašnekėti apie jų teikimą naudą mūsų organizmui:

Hesperidinas - polifenolinis junginys, vienas iš bioflavonoidų, randamas citrusiniuose vaisuose. Jis yra vandenyje tirpus antioksidantas. Hesperidino poveikis organizmui panašus į kitų bioflavonoidų, priskiriamų vitaminui P. Hesperidinas, kaip ir kiti bioflavonoidai, didina vitamino C aktyvumą organizme, stiprina kraujagyslių sieneles, mažina kapiliarų pralaidumą, gerina kraujotaką. Yra duomenų, kad hesperidinas gali pamažinti kojų edemas, palengvina menopauzės simptomus, veikia prieš Herpes ir kvėpavimo takų infekcijas sukeliančius virusus. Kaip ir kiti bioflavonoidai, hesperidinas naudingas gydant lėtinį venų nepakankamumą. Tyrimų metu nustatyta, kad vartojant hesperidino kartu su kitu flavonoidu - diosminu, pagerėjo venų tonusas ir elastingumas. Taip pat buvo stebėta, kad hesperidininas pagerino mikrocirkuliaciją ir limfos nutekėjimą, pagreitino kojų opų gijimą. Todėl maisto papildų su hesperidinu naudinga vartoti kai yra kapiliarų trapumas, pasireiškiantis mažytėmis kraujosrūvomis, kai tinsta kojos, sergant kojų venų ligomis.
Likopenas – pigmentas, kurio dėka pomidorai, arbūzai, rožiniai greipfrutai, pipirai turi tokį patrauklų ryškiai raudoną atspalvį. Likopeno yra vitamino A pirmtako beta-karoteno izomeras, tačiau atlieka visiškai kitą funkciją. Augaluose jis apsaugo audinį nuo tiesioginių saulės spindulių ir, dar svarbiau, yra galingas antioksidantas – būtent tai labiausiai domina mokslininkus. Be to, pagal savo charakteristikas, tai yra, gebėjimą surišti laisvųjų radikalų daleles, likopenas yra 7 kartus stipresnis nei vitaminas E ir 3 kartus nei beta-karotenas – žinomi antioksidantus. Tai profilaktinė priemonė nuo širdies ligų, prostatos ir virškinimo organų problemų,stiprina imuninę sistemą, spartina ląstelių atsinaujinimą, didina fermentinių organizmo sistemų aktyvumą, likopenas vienas stipriausių natūralių antioksidantų, jis veikia neporinį deguonies atomą, kuris susiformuoja metabolinių procesų metu ir sąveikauja su ląstelių membranose esančiomis polinesočiosiomis riebalų rūgštimis, tokiu būdu sumažina oksidacinį membranų lipidų pažeidimą, apsaugomos ląstelės, užkertamas kelias ligų vystymuisi.

Elago rūgštis – vyšniose ir raudonosiose avietėse natūraliai aptinkamas fenolis, žinomas antikancerogeninis ir animutageniškas jo poveikis, trikdo tumorų augimą. Valgant kai kurių uogų (aviečių, gervuogių, braškių), taip pat granatų, mažėja uždegimas žarnyne, mažėja ir tikimybė susirgti vėžiu, mano Luisvilio universiteto tyrėjai. Jų tyrimas parodė – natūralūs junginiai, susidarantys sąveikaujant žarnyno bakterijoms ir kai kuriems uogose ir granatuose esantiems polifenoliams, gerina žarnyno būklę. Elago rūgštis sąveikauja su kamienu inia P815 Bifidobacterium pseudocatenulatum žarnyne, taip išlaisvindama urolitiną A. ši medžiaga naudinga gydant uždegimines žarnyno ligas.

Aš užsakynėju Vaisių ir Daržovių koncentratą pastoviai, mes ji vartojame profilaktiškai. Galiu pasakyti, kad laikausi dietos ir aktyviai sportuoju, tačiau nejaučiu jėgos ir energijos trūkumo, jokių kitų maisto papildų aš nevartoju (nei lieknėjimui, nei sportui, nei energijai). Savo rezultatu tikrai labai patenkinta, o įvertinus sudėtį suprantu, kad elgiuosi teisingai.

Antrasis mano favoritas Daily maisto papildas, kuris aprūpina organizmą pagrindiniais vitaminais ir mineralais. Didelis pliusas - jį reikia vartoti tik vieną kartą per dieną, tai labai patogu. Aš vartoju maisto papildus rytais ir jaučiu energiją visą dieną. Skaitant Daily maisto papildo sudėties etiketę suprantu, nematytų ir negirdėtų vitaminų ir mineralų nematau, viskas labai paprasta, koncentracija nėra super didelė, tačiau pakankamas suaugusiems. Pats svarbiausias dalykas, nepadauginti, todėl rekomenduoju atlikti tyrimą ir tik tada rinktis tokio tipo maisto papildus.

Apibendrinant noriu pasakyti, kad apie tokius dalykus rašyti labai sunku, aš jokiais būdais neskatinu Jūsų pirkti maisto papildus, aš sakau, kad juos reikia vartoti sąmoningai, žinant ką geri ir nuo ko, o dar svarbiau, kokio rezultato tu tikiesi ir kokį nori gauti.

Būkite sveiki ir būkite energingi,



SHARE:

1 komentaras

Blogger Template Created by pipdig