2015 m. balandžio 4 d., šeštadienis

Mados Infekcija. Tendencijos. Batai




Man labai patinka batai, todėl dažniausiai žiūrint į drabužių kolekcijas, pirmiausiai pamatau ir įvertinu batus, taip, suprantu, ne visi dizaineriai kuria avalynę patys, tačiau batų pasirinkimas  - tai pagrindinis lemiamas kolekcijos skiriamasis bruožas. Mados Infekcijoje aš mačiau labai daug įvairių, gražių, stilingų, tinkamų nešiojimui, netinkamų nešiojimui batų. Šiandien apie batų tendencijas pašnekėsime plačiau.





Noriu pradėti nuo pačių gražiausių batų ant platformos, suprantu, su tokiais vaikščioti labai sunku, tai galima buvo pastebėti iš modelių eisenos, tačiau grožis reikalauja aukų. Šitie aukstakulniai to tikrai verti. Puikiai tinka prie vakarinių suknelių, idealiai tiko prie kolekcijos drabužių



Linos Elmentaitės kolekcija „Aplinkos atspindžiai“


Jeigu dizaineris nekuria batų, tai dar nereiškia, kad batai (kojų apipavidalinimas kolekcijai) negali būti išskirtinis. Maišai ant kojų atrodo gana įdomiai, aišku tai nėra nešiojama, bet už mintį dešimt balų nuo manęs.




Dueto „Boom Studio“ kolekcija „Woman of forest“





Sportiniai batai man asocijuojami su sportu, taip, sutinku, converse ir new balance batai tapo jau madingos industrijos dalimi, kiekvienas stileiva turi savo spintoje ne vieną porą tokių batų, tačiau Nike batai - tai sportiniai batai, su mada neturi nieko bendro, na jeigu tik nes nešnekame apie madingą sporto klubo apranga. Kokios be būtų suknelės, šortai ar kelnės, jie sunkiai žiūrimi su sportiniais batais.


Anos Romanovos ir Dovilės Cibulskaitės kolekcija „PURE? 02“



Batai kaip drabužių kolekcijos papildymas - būtent taip atrodė Sandros Strauskaitės kuriami batai, man labai patiko, aš nusipirkčiau ir nešiočiau. Permatomi batai ir spalvotas padas,  bei spalvingi rašteliai, viskas atrodo stilingai ir įdomiai, bendra su drabužiais spalvų gama, manau tai 6 Mados Pojūtis.




Sandros Straukaitės kolekcija „6 POJŪTIS“





Sidabriniai matai ant balto pado, labai madinga šių metų tendencija. Atrodo labai gražiai ir stilingai, tinka ir prie džinsų ir prie juodos suknelės, man atrodo tai  labai geras pasirinkimas, juolab kad Monikos kolekcijos išskirtinis bruožas grafiniai simboliai.

Monikos Pranckaitytės kolekcija „F8“




Batai - pagrindinė kolekcijos mintis ir dalys. Aišku, jie nėra nešiojami, su jais vaikščioti labai sunku, tačiau idėja man patiko. Nuo paprastu iki žieminių, ilgas laisvo žmogaus kelias nuo 83 metų, aš irgi gimiau tais metais, gal todėl, man tokios mintys lengvai suprantamos.





Liucijos Kvašytės kolekcija „Kelionė. ’83 – ’13“


Baltos spalvos batai, panašu į sportbačius, tačiau žiūrisi visai kitais, žymiai gražiai, stilingai ir puikiai dera prie vyriškų kostiumų ir kelnių. Tiksliai pasakyta, sukurta vyrams, bet tinka ir moterims, aš tokius nešiočiau.



Lilijos Larionovos kolekcija „White Horses/4“




Kas gali būti gražiau už pasidabruotas kojas? Manau prie maudymukų net batų nereikia, superinė idėja.


Montos Apsāne kolekcija „Captured“



Batai kurių nepastebi, būtent tokius pasirinko Lena Lumelsky savo kolekcijoje. Pagrindinė kolekcijos dalys - drabužiai, batai - tik papildymas, juodos spalvos, patogus ant lygaus pado. Kodėl ne? 



Lenos Lumelsky kolekcija AW1516



Galiu pasakyti atvirai, iš Lauros Dailidėnienės kolekcijos prisimenu timpos, nes atkreipiau į juos dėmesį dar per spaudos konferenciją (nuostabu, kad dizainerė nešioja savo kuriamus drabužius, tai labai geras ženklas ir bruožas) ir nuostabūs auksiniai ir juodi lakuoti  batai. 



Lauros Dailidėnienės kolekcija „Aves“


Manau šitas madingas personažas įsiminė visiems, tai ne tik stilingi ir įsimintini batai, bet ir nuostabus stilius ir dizaino sprendimas. Batai? Jus dar kuprinės nematėte.... ;-)


Santos Aulmanes kolekcija „Unpacked“











SHARE:

5 komentarai

  1. O man patinka "tikrieji" sportiniai batai prie kitokios nei sportinė aprangos. Tie New balance nelabai ir skiriasi nuo Nike ir kitokių.
    Nors kedų neturiu nė vienų (tik conversų tipo įvairių batelių).
    Man nieko liūdniau nėra senamiestyje žiūrėti į merginas bandančias įveikti grindinį kileriais, batais, kurie skirti tik fotosesijoms sriptizo baro lankstinukams :). Ypač kai jie prie trumpų suknelių.
    Bet čia šiaip, tiesiog pamintyjimai batų derinimo tema. Įrašas puikus, nes iš kito kampo, nei pas kitus, tikrai patiko.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O man gaila ne mergaičių, o batų, nes mūsų gatvės visiškai nepritaikytos tokiems labams kaip Louboutin, Dior, YSL, po vieno pasivaikščiojimo Pilies g. jie atrodo taip, kad tik išmesti. Aš pati esu gražių batų auka, todėl dažniausiai į renginius, jeigu negalima privažiuoti su mašina, tenka žingsnis po žingsnio įveikti atsumus. ;-)))

      Ačiū labai, aš stengiuosi parašyti kitaip, nes visas nuotraukas jau buvo galima pamatyti po renginio, o rašyti tą patį per tą patį visai nesinori.

      Panaikinti
  2. Postas tikrai vertas dėmesio. Super. Tik vat, man nepatinka, kad vis dar pas daugelį nėra kitokio suvokimo kaip, kad sportiniams batams tik adidas treningai tinkami. O tais vadinamais batais kileriais turbūt ir pati vaikščiočiau jei ne tos nepritaikytos gatvės...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sportiniai batai yra tinkami ir madingi jei jie gerai parinkti ir priderinti prie bendro stiliaus!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na vyriški batai dar atrodo labiau tinkami nešioti kasdienai, bet kai kurie moteriški batai, tai tikrai tinkami tik teminiam vakarėliui.

    AtsakytiPanaikinti

Blogger Template Created by pipdig