2015 m. birželio 27 d., šeštadienis

Graikija. Lindos miestelis


Šiandien noriu Jums papasakoti apie dar vieną kelionę, į mažąjį Lindos miestelį. Graikijoje pats patogiausias keliavimo būdas - išnuomoti mašiną, Tą padarėme ir mes, sezonas dar buvo neįsibėgėjęs, todėl Peugeot 208 2 dienom gavome vos už 45 EUR, sakyčiau pasisiekė, nes sezono metu kainos siekia iki 60-65 EUR už dieną. Dauguma žmonių nuomojasi kabrioletus tam, kad pamatyti daugiau. Nerekomenduoju, Graikijoje labai karšta, todėl atsisėsti į odinį kabrioleto saloną bus labai sunku, o saulė spigina taip, kad galima sudegti net mašinoje. Šiandien pasakoju apie Lindos miestelį, tai senovinis miestas, tačiau mane labiau vyliojo mažos ir siauros gatvelės, gražūs vaizdai ir mažos parduotuvės.

Kai važiuoji mašina nuo Rodos centro iki Lindos miestelio matai tokius vaizdus:








Vienas iš senovinių ir svarbių Rodo miestų Graikijoje, Lindos miestelis suklestėjo valdant riteriui Šv. Jonui. Iki šių dienų išliko daug Viduramžių Lindos miestelio paveldo, tad jis buvo paskelbtas nacionaliniu paminklu. Eismas transporto priemonėmis, išskyrus motociklus, mažus furgonus ir asiliukus, kurie gabena turistus Akropolio gatvėmis, yra uždraustas. Pastatams leidžiami tik minimalūs pakeitimai ir renovacijos, nes dauguma jų išlikę nuo 15-ojo amžiaus. Lindos miestelis išsaugojo nuostabų senovės laikų pojūtį.

Pats miestelis, mes užlipome į viršų tam, kad nufotografuoti visą grožį:










Pats Lindos miestelio senamiestis vaizdingas siaurų gatvelių labirintais, mažomis parduotuvėlėmis, prekiaujančiomis unikaliais drabužiais, juvelyriniais dirbiniais, keramika. Aišku, kaip beauty bloggerė aš žiūrėjau Graikišką kosmetiką, o kaip tiesiog mergina papuošalus ir gražius daiktus. Kainos čia nėra labai draugiškos, daugumą suvenyrų kainuoja vos ne dvigubai brangiau, nei Rode.


Apie kosmetikos pasiūlymą, kainas ir įvairovę aš papasakosiu jau netrukus, nes važiuoti iš Graikijos be graikiškos kosmetikos manau tikrai nusikaltimas.








Graikijoje galima rasti labai gražių rankų darbo papuošalų, aš nusipirkau sau kelis variantus ir atradau labai geras parduotuvės, pažadu apie viską papasakoti plačiau. Linos miestelyje šitie papuošalai buvo gražiausi, tačiau kaina nebuvo labai draugiška.







Mažos gatvelės nepalieka abejingų, čia labai gražu ir norisi vis vaikščioti ir vaikščioti. Tiesą sakant, man gatvelės ir mažos parduotuvės patiko žymiai labiau nei senoviniai griuvėsiai.






Mano nuomonė:

Neabejotinai, Lindos miestelis - lankytina vieta. Čia labai gražu, ir net jeigu nemėgstate griuvėsių, mažos ir siauros gatvelės, parduotuvės, kavinės ir restoranai neleis jums liūdėti. Kainos čia aukštesnės, bet nepasakyčiau, kad neįkandamos. Pavalgyti restorane jūros gėrybės galima už 15-20 EUR žmogui, o paprasti Graikiški pietūs, pitos ir gėrimai kainuoja visai nebrangiai, gali būti, kad pigiau nei Lietuvoje, tačiau dėl kokybės ir skonio pasakyti negaliu, nevalgiau.  O mes suskubėjome vakarienės į viešbutį. Buvo teminis Italų virtuvės vakaras.

Gero šeštadienio





SHARE:

5 komentarai

  1. O ar užlipote į Akropolį? Nes nemačiau nuotraukų nuo ten nuostabių :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mes taip pat buvome neseniai Graikijoje, bet ne šiame miestelyje. Viskas labai panašu ir kainos neaukštos, viskas įperkama. O gamta puiki, vanduo šiltas ir skaidrus, maistas labai skanus, žmonės draugiški, bet neįkyrūs...Mums Graikija patiko. Mums palyginus gavosi pigios atostogos Graikijoje , bet tikrai neprastos. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kelione į Graikiją gali labai nustebinti bei palikti daug įspūdžių visam likusiam gyvenimui. Aš pati labai mėgstu keliauti ir būtent Graikiją renkuosi kaip nr.1, jeigu ruošiuosi ir pailsėti ir tuo pačiu pamatyti. Matau jog daug kas klausinėja apie bilietus. Na galiu pasakyti tiek, jeigu mokėsite kelionę planuotis teisingai, o ir bilietus pirksite iš normaliomis kainomis prekiaujančių kompanijų, tai ir permokėti neteks. Pati, visada renkuosi skirtingas kompanijas. Tiesiog ieškau kur, tuo metu siūlomos kainos yra mažiausios. Jau du metai iš eilės, vis randu, kad skrydžiai https://lektuvubilietai.lt/lt/flights/countries/gr-keliones-i-graikija yra pigiausi ir tikrai kokybiški, bet žinoma pasidarius galima rasti ir dar įvairesnių pasiūlymų.

    AtsakytiPanaikinti

Blogger Template Created by pipdig