2015 m. rugpjūčio 10 d., pirmadienis

Weekend in Jūrmala (Latvija)



Labas rytas, mano brangieji blogo skaitytojai, kartais kai labai pavargsti nuo blogginimo, reikia pabėgti ir trumpai pailsėti nuo kompiuterio ir rašymo, pabūti nors vien dieną be kosmetikos. Šiandien skubu Jums papasakoti, kaip mes visai netikėtai ir neplanuotai praleidom savaitgalį prie jūros Jūrmaloje. Aš negaliu pasakyti, kad man labai patinka Palanga, tiesiog močiučių miestelis su daug turistų. Jūrmala žymiai didesnis, gražesnis miestas, ten nėra tiek daug žmonių kaip Palangoje, net seni mediniai namai restauruoti ir atrodo pasakiškai, o apie naujoviškus Fashion dizaino apartamentus jau pasakyti ir nereikia. Publika - nuo senyvo amžiau vokiečių iki 'auksinio' jaunimo, daug lietuvių ir rusų.  Man patiko net labai, viešbučių kainos mažesnės (žiūrint www.booking.com), pasirinkimas didesnis. Taip, sutinku, liko Sovietų laikų viešbučiai ir sanatorijos, tačiau jie atranda savo klientus.


 Kelionė prasidėjo nuo Vilniaus, mes važiavome iki Ignalinos pasiimti vyro tėvus. Nuo Ignalinos iki Jūrmalos važiavome per Rokiškius. Pietavome ką tik atidarytame Obelių Malūne. Atrodo fantastiškai, tik personalas naujas, o virtuvė gamina labai skaniai:







Nesustoti Raubonių parke tiesiog neįmanoma. Čia veikia savitarnos valgykla, zooparkas su daug gyvūnų, tačiau reikia stengtis, kad turistų tuo metu būtų mažiau.






O štai mano naujas draugas, ar draugė? Nežinau, bet labai graži -(us).




Papaliau Jūrmala... Įvažiavimas į Jūrmalą 2 EUR, kvitą būtina palikti po mašinos stiklu. Kaip aš ir pasakojau, labai daug gražių senovinių namukų, kurie restauruoti su didele meile ir atrodo pasakiškai.  Labiausiai patiko spalvų pasirinkimas: nuo šviesiai mėlynos iki pilkšvai mėlynos ir geltonos.







Labai prabangūs apartamentai pardavimui, dizainas atrodo įspūdingai.




Jūra...


Kai mieste 34 laipsniai karščio, Jūrmaloje saulės beveik nėra ir pučia labai stiprus vėjas. Taip, mes pasimaudėm kelis kartus, tačiau apie tai kad velniškai karšta šnekėti nereikia.











O vakarienei mes pasirinkimo Gruzinų virtuvę, aš be galo mėgstu jų Charčio sriubą, keptus baklažanais ir skanius desertus su medumi ir riešutais.




Pasakiškai skani sriuba Charčio, ypač valgant su kaimiškomis bulvėmis arba Chačapuri




Kepti baklažanai su kinza ir česnakais



Garsieji Gruziniški desertai:



Tokia buvo mūsų kelionė, mums be galo patiko Jūrmala. Palangoje aš buvau N kartų, o Jūrmaloje vos kelis, todėl labai noriu sugrįžti savaitėi.























SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig