2015 m. spalio 14 d., trečiadienis

Aknei reikia laiko


Šiandien ryte aš skubėjau į Bioderma kosmetikos atstovų organizuotus pusryčius, kur šnekėjome apie aknės problemas, o tiksliai apie tai, kad aknė  - tai odos liga, kurios gydimui reikia profesionalų dermatologų pagalbos, specialių priežiūros priemonių, vaistinių preparatų ir laiko. Man ši tema yra labai artima, prisiminant savo paauglystę, noriu pasakyti, kad spuogų buvo ne daug, tačiau niekas tam neskyrė ypatingo dėmesio, tėvai sakė, kai užaugsiu praeis, naudojau losjoną, kuris kvepėjo spiritų, geriau nebuvo, ir tai sukeldavo tam tikrų bendravimo problemų, nes man atrodė, kad visi žiūri tik į mano spuogus (aš net pradėjau nešioti kirpčius, taip spuogų nesimatydavo). Praėjo labai daug laiko, aš užaugau, tačiau spuogų problema liko. Hormonų problemos, stresas, neteisingas maitinimas- visa tai spuogų atsiradimo priežastys, pridėkite dar pastovų įvairios kosmetikos ir veido priežiūros priemonių bandymus. Šiandien mes  aptarsime aknės temą, aš pasidalinsiu oficialia informacija, savaime suprantama viską aptarsime.




Pradėsime nuo gražių nuotraukų, o jus kol kas prisiminkite visus mitus, kurios girdėjote apie spuogus, aknę, jų gydimą ir 'naminius receptus'. Aptarsime vėliau, kas yra tiesa, o kas melas.

Nuostabiai gražus Bioderma kompanijos ofisas, pilnas produktų asortimentas, padaraiu daugiau nuotraukų, nes vaistinėse fotografuoti negalima, tai vienintelė galimybė.
















Dermatologinės kosmetikos lyderė Lietuvoje „Bioderma“ 2015-2016 metais ypatingą dėmesį skiria švietimui apie vieną dažniausių odos problemų – aknės ligą. Su šia odos liga susiduria net 90% paauglių ir 40% jaunų suaugusių moterų. Dematologinės kosmetikos kompanija, bendradarbiaudama su mokslininkais visame pasaulyje, identifikavo svarbiausias biologines aknės atsiradimo priežastis. Tęsdama darbą Lietuvoje, kartu su gydytojais, farmacijos specialistais ir sergančiais šia uždegimine liga išsiaiškino pagrindines problemas, su kuriomis susiduria ja sergantys, atskleidė daugybę mitų apie aknės gydymo būdus, o svarbiausia turi atsakymus, kaip padėti sergantiems šia liga.

Kodėl man labai svarbi šį temą? Nes labai dažnai gaunu jaunų merginų laiškus su prašymu parekomenduoti gerai maskuojančią kreminę pudrą, tokią, kad būtų galima užmaskuoti spuogus, bet dar nesu gavusi nei vieno laiško dėl aknės problemos. Kodėl? Todėl, kad mums svarbiau užmaskuoti, negu skirti laiko gydymui. Šitoje vietoje aš noriu šnekėti apie tai, kad problemą reikia ne slėpti, o ieškoti sprendimo. Man artima ši problema, nes kai mes jau supratome iš aprašymo, labai daug jaunų žmonių (tiek merginų, tirk vaikinų) turiu spuogų, labai didelis kiekis jau suaugusių žmonių turi tokias pačias problemas, tačiau kiek iš mūsų su ta problema buvome pas dermatologą? Kur kas dažniau renkamės paieškoti informacijos internete.


Pradėjome pristatymą nuo to, kas yra aknė, kad tau yra odos liga, o lygas gydo gydytojai, nors mūsų žmonės daugiau pasitiki 'naminiais reptais' negu vaistais, vietoje profesionalų pagalvos renkasi forumus, negu specialistų patarimus.


Šitoje vietoje sutinku 100%, aknė - tai ne tik odos, bet ir psihologinė problema. Turint aknes ir odos problemas, mes tarsi turime bendravimo problemas, man pavyzdžiui atrodė, kad visi žiūri tik į mano veidą, paauglystėje, kai aplinkinių nuomonė labai svarbi, turėjau tepti kelis sluoksnius pudros tik tam, kad neparodyti aplinkiniams savo ligos. Man nebuvo sunku, nes spuogų buvo nedaug, tačiau kiek yra žmonių, kurių problema net sunkiai užmaskuojama. Sunku įsivaizduoti, ką jaučia jie, kokį bendravimo barjerą turi.


Šita skaidrė mano mėgstamiausia, nes čia kiekvienas punktas grynoji tiesą. Aš pati, nors esu suagusi, pradžioje ieškau informacijos internete. Nesvarbu, ar ten parašyta tiesa, ar melas, mums taip paprasčiau, greičiau, lengviau. Pati žinau, jeigu mane sudomino kosmetikos priemonė, yra geri atsiliepimai, aš pirksiu, taip ir su aknė gydymo patarimais, jeigu kažkas rašo, kad tai veikia, patikėkite, atsiras žmonių, kurie bandys tai pakartoti.
'Naminiai receptai' - tai bomba, aš jums rimtai sakau. Mano patirtis - perskaičiau inetrenete (o kaip gi kitaip), kad ant spuogų galima tepti arbatmedžio aliejų - rezultatas - sudeginau odą. 
Mama man dažnai sakydavo, kad užaugsi, susitvarkys hormonų balansas ir spuogų nenebūs, tačiau kas gali žinoti, kad tai rimtesnės problemos? Būna spuogų, kurie savaime nepraeina. Tokius gydyti žymiai sunkiau.
Aš puikiai žinau, kaip norisi rezultato iš karto, čia ir dabar, tačiau aknė liga - labai sunkus ir ilgas gydymo procesas, tik po 4-6 savaičių intensyvaus gydymo, galima pajausti rezultatą, labai dažnai žmonės po kelių savaičių nemato rezultato, meta gydymą ir viskas grįžta į savo ratus.

Na ir mitus aptarsime kiek vėliau, nes jų girdėjau 1000 ir 1, o dar daugiau esu išbandžiusi ant savęs.




Noriu Jums pristatyti unikalų internetinį puslapį http://www.tiesa-mitas.lt čia konsultuoja gydytojai specialistai, būtent čia galima užduoti savo klausimą ir sulaukti atsakymo. Aš perskaičiau kelis straipsnius, man labai patiko, profesionalu, efektyvu ir naudinga. Prieš ieškant inetrenete 'naminių receptų' , rekomenduoju perskaityti patarimus, čia tikrai daugiau tiesos, negu melo.

Iš savo patirties: 
aš naudojau labai stiprios alkoholio koncentracijos tonizuojančius losjonus, tikėjau, kad būtent tokios priemonės idealiai tinka spuoguotos odos gydymui. Rezultatas: riebi oda tapo dar riebesnė, atsirasdavo dar daugiau spuogų, buvo tikras užburtas ratas.




O kaip dažnai būna, kad jaunimas nori kaip įmanoma greitesnio rezultato, tačiau šitoje vietoje noriu pasikartoti, nes tai tikrai labai svarbu, aknė paveiktos odos pagerėjimas gali būti tik po 4-6 savaičių, tai dar nereiškia, kad veido oda bus idealios būklės, tai reiškia, kad turėsite 20% matomą pagerėjimą, ir tai, jeigu vaistai ir kosmetikos priemonės parinktos teisingai.





Todėl pagrindinė pristatymo mintis ir žinia, kuria turi, tiesiog privalau pasakyti Jums: Aknei reikia laiko. Nemeskite kelio, dėl takelio, būtinai gydymas turi būti pabaigtas iki galo, tik tada bus galima džiaugtis švaria ir gražia veido oda.



Štai jau ne mitai, o gydytojos dermatologės patarimai ir pasakymai. Man tikrai buvo naujiena, kad aknės simptomai gali kankinti odą 10 metų ar net ilgiau.




Ką aš noriu pasakyti apibendrinant, aknė lyga - tai daugumos paauglių ir suaugusių žmonių problema. Šią lygą reikia gydyti ne 'maniniais receptais', o vaistais, o tik tada gali būti micelinis vanduo ir specialus veido kremas, bet tam reikia konsultacijos su specialistu. Dažnai aknė būna ne tik ant veido, bet ir ant krūtinės ir nugaros, šitoje situacijoje gydymas yra toks pat. Šnekant apie priežastį, noriu pasakyti, kad ją nustato gydytojas, gali būti paauglių hormonų problemos, tačiau gali būti ir rimčiau. Suaugusių žmonių problema - stresas, nemiega, klimato keitimas, neteisingai naudojama kosmetika, neteisingos mitybos įpročiai, rūkymas, neteisinga odos priežiūra.

Noriu parašyti kelis patarimus, kurie gali padėti išvengti spuogų: pastoviai plauti kosmetikos šepetėlius (būtina), pastoviai plauti rankas ir mažiau dienos bėgyje liesti veidą, labai dažnai keisti pagalvę, naudoti specialias kosmetikos priemonės, dermo kosmetiką, nesirinkti stiprių makiažo priemonių, kurios dažniausiai kemša veido poras,  gerai ir teisingai valyti veido odą, jeigu turite spuogų problemą - užsirašyti dermotologo konsultacijai, nemesti gydymo, net po gydymo naudoti specialias priemones.

Tikiuosi pateikta informacija ir mano patirtis bus aktuali ir naudinga Jums,

Būkite gražios.

PS. Žalioji Bioderma veido priežiūros linija skirta spuoguotai odai prižiūrėti, tačiau tai nėra vaistas ir visų problemų sprendimas, tai vaisų, kurios išrašė gydytojas papildas ir papildoma odos priežiūra.








SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig