2015 m. lapkričio 25 d., trečiadienis

2016 m. H&M Conscious Exclusive – praeities meno įkvėpta ateities mada


Aš sulaukiu labai daug komentarų, kad H&M kolekcijos nevertos dėmesio, drabužiai pigūs, kokybė neverta dėmesio, dizainas nėra išskirtinis. Patikėkite, aš visada randu šitoje parduotuvėje ką nusipirkti. Noriu pasigirti, kad man pavyko nusipirkti išskirtinę Lanvin for  H&M suknelę, tikriausiai būtent ją pasirinksiu gimtadieniui. Aš nenoriu pasakoti apie pagrindinę liniją, kur labai retai galima rasti perliukų, aš šneku apie Sudio, Conscious Exclusive  ir Collaboration linijas, kurios tikrai vertos dėmesio ir vietos jūsų drabužinėje. Sutinku, kainos nėra labai jau pigios, tačiau geras dizainas ir gražus drabužis privalo kainuoti kiek daugiau, negu įprastas. Praeitais metais aš mačiau Conscious Exclusive liniją, suknelės ir ilgi sijonai buvo pasakiški, nenusipirkau, nes tik tik pradėjau domėtis mada. Man atrodė, kad madingai - tai Gucci, Chanel ir Dior, bet dabar suprantu, kad madingai ir stilingai du visiškai skirtingi dalykai. Šiandien mes su jumis pašnekėsime apie Conscious Exclusive išskirtinę kolekciją, kuri bus pristatyta Lietuvoje balandžio 7 dieną.











H&M su pasididžiavimu pristato bendradarbiavimą su Musée des Arts Décoratifs, įsikūrusiu Paryžiuje, Luvro rūmuose. H&M Conscious Exclusive kolekcija, kurią įkvėpė muziejuje saugomi archyvai, bus pristatyta balandžio 7 dieną – tuo pat metu, kai bus atidaryta paroda Fashion forward - Three centuries of fashion. Kampanijos veidu taps Paryžiaus meno direktorė, stiliaus žinovė ir tvarumo šalininkė Julia Restoin Roitfeld.

Kurdami šią Conscious Exclusive kolekciją H&M dizaineriai artimai bendradarbiavo su muziejaus darbuotojais, įkvėpimo semdamiesi iš įvairių epochų mados ir menininkų, tokių kaip Gustave Moreau, darbų. Taip buvo sukurta kerinti raudonojo kilimo drabužių linija, pulsuojanti žavesiu ir estetišku istorijos paveldu. 

„Ši kolekcija iškelia tvarumo idėją į naujas aukštumas. Naudodami naujoviškas medžiagas, kaip perdirbto stiklo karoliukus ir akutes bei perdirbto džinso kompozitą – medžiagą, pagamintą iš perdirbimui skirtų nunešiotų džinsinių drabužių, sukūrėme šiuolaikinio stiliaus modelius, persunktus rafinuotu žavesiu“, – pasakoja Ann-Sofie Johansson, kūrybinė H&M patarėja. 

H&M bus išskirtinis būsimos parodos rėmėjas. Parodoje bus demonstruojami atrinkti modeliai iš H&M archyvo, jų tarpe ir vienas siluetas, sukurtas pirmojo H&M bendradarbiavimo su dizaineriu Karl Lagerfeld metu 2004 m. bei siluetas iš naujosios Conscious Exclusive kolekcijos. 


Ar prisiminate šią kolekciją? Praėjo jau 11 metų, o drabužių dizainas taip ir liko madingu. Bet kurį kolekcijos drabužį aš mielai užsidėčiau nors dabar.





Visą kolekciją, kurią sudaro moteriški drabužiai ir aksesuarai, nuo balandžio 7 d. bus galima įsigyti 180 parduotuvių visame pasaulyje ir internetu.


Aš nemanau, kad mes sulauksime tokių eilių kaip dėl Balmain kolekcijos, tačiau savo gerbėjus kolekcija tikrai atras. Man labai patiko auskarai, na o kaip kitaip, jeigu man patinka būtent tokie dideli papuošalai. Labai įdomiai atrodo suknelės, kiek savo dizainu primina praeitų metų kolekciją, tačiau iš kitos pusės, visiškai skirtingos. Laukiu pilnos kolekcijos nuotraukų, rašysiu pirkinių sąrašus, nes mano didžius išperka akimirksniu, o H&M Conscious Exclusive kolekcijos drabužių kiekis būna labai limituotas.







SHARE:

2 komentarai

  1. Suknelė išties stulbinanti. Prie jos dar derėtų ilgi auksiniai auskarai (arba vienas iš jų), kurie šių metų topas. Atrodytų nuostabiai!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Suknelė išties stulbinanti. Prie jos dar derėtų ilgi auksiniai auskarai (arba vienas iš jų), kurie šių metų topas. Atrodytų nuostabiai!

    AtsakytiPanaikinti

Blogger Template Created by pipdig